2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A NetIQ Access Manager 3.2 már a mobil eszközöket is támogatja

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63896"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/overview_ac_a.thumbnail.png" border="0" width="100" height="68" /></a></span><em>A megoldás legfrissebb kiadása hozzáférés-felügyeletet biztosít vállalati és felhőben használt alkalmazások esetében egyaránt, a felhasználók munkáját pedig egypontos bejelentkezési lehetőséggel könnyíti meg. NetIQ Access Manager 3.2 már az iOS 5 rendszert is magában foglaló mobil támogatást kínál, illetve teljes körűen támogatja az ADFS2 szolgáltatást a SharePoint és más Active Directory alapú alkalmazások hatékonyabb felügyelete érdekében.</em></p><p>

overview ac a.thumbnailA megoldás legfrissebb kiadása hozzáférés-felügyeletet biztosít vállalati és felhőben használt alkalmazások esetében egyaránt, a felhasználók munkáját pedig egypontos bejelentkezési lehetőséggel könnyíti meg. NetIQ Access Manager 3.2 már az iOS 5 rendszert is magában foglaló mobil támogatást kínál, illetve teljes körűen támogatja az ADFS2 szolgáltatást a SharePoint és más Active Directory alapú alkalmazások hatékonyabb felügyelete érdekében.

overview ac a.thumbnailA megoldás legfrissebb kiadása hozzáférés-felügyeletet biztosít vállalati és felhőben használt alkalmazások esetében egyaránt, a felhasználók munkáját pedig egypontos bejelentkezési lehetőséggel könnyíti meg. NetIQ Access Manager 3.2 már az iOS 5 rendszert is magában foglaló mobil támogatást kínál, illetve teljes körűen támogatja az ADFS2 szolgáltatást a SharePoint és más Active Directory alapú alkalmazások hatékonyabb felügyelete érdekében.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy NetIQ termékportfóliójában elérhetővé vált a NetIQ Access Manager 3.2. A megoldás hozzáférés-felügyeletet tesz lehetővé a vállalati alkalmazások és a szolgáltatásként használt szoftver (SaaS) alkalmazások esetében egyaránt, miközben a felhasználók számára egypontos bejelentkezési lehetőséget kínál.

„A felhőalapú technológiák, illetve a mobil eszközök gyors terjedése mellett a vállalatok számára egyre nagyobb kihívást jelent a hozzáférések biztonságos kezelése. Főként azokon a területeken jelenthet ez nehézséget, amelyeket a szervezetek nem teljes mértékben maguk felügyelnek és irányítanak. A vállalatoknak változtatniuk kell hagyományos megközelítésükön, hogy olyan infrastruktúrát alakíthassanak ki és üzemeltethessenek, amely hatékony munkavégzést tesz lehetővé, a biztonsági és megfelelőségi előírások betartatása mellett. A legfrissebb Access Manager a legújabb szabványokat ötvözi a hagyományos hozzáférés-kezelési technológiákkal, így biztonságos hozzáférést garantál az alkalmazásokhoz, függetlenül attól, hogy azok a vállalatnál, annak partnerénél vagy a felhőben találhatók" – mondta el Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.

Az Access Manager 3.2 legfőbb újdonságai között szerepel az eszköz-alapú telepítési lehetőség és az iOS 5 rendszert is magában foglaló mobileszköz-támogatás. A megoldás emellett teljes körűen támogatja az ADFS2 szolgáltatást a SharePoint és más Active Directory alapú alkalmazások hatékonyabb felügyelete érdekében.

Az Access Manager a következő szolgáltatások révén teszi hatékonnyá az erőforrásokhoz történő hozzáférések felügyeletét:

Központosított hozzáférés-felügyelet: Az Access Manager segítségével egy helyen megvalósítható a hozzáférésekkel kapcsolatos adminisztráció, és lehetőség nyílik az összes alkalmazás jogosultságainak egy helyről történő kezelésére.

Alkalmazások módosítás nélküli integrációja: Nem szükséges a meglévő rendszerek átalakítása. Az Access Manager könnyen használatba vehető, és támogat bármilyen szabványos HTTP alkalmazást, illetve a legfontosabb címtárakat, beleértve az eDirectory és az Active Directory megoldásokat.

Egypontos bejelentkezés: A NetIQ Access Manager használatával a felhasználónak csak egy alkalommal kell azonosítania magát mindaddig, amíg a pillanatnyi biztonsági szint elegendő az adott erőforrás eléréséhez. Tehát az alkalmazottaknak és az ügyfeleknek mindössze egy jelszót vagy bejelentkezési rutint kell megjegyezniük ahhoz, hogy hozzáférhessenek az összes webes alkalmazáshoz, amelyek használatára jogosultak. Ez nem csupán biztonságosabbá teszi a környezetet, de hatékonyabbá teszi a felhasználók munkáját, és csökkenti a támogatási költségeket.

Teljes körű naplózás: A hozzáférés-felügyeleti eszközben testre szabható a forgalom naplózása, és integrációs lehetőséget is biztosít a termék NetIQ Sentinel, illetve Syslog szerverek felé.

Ügyfélprogram nélküli VPN: Az SSL VPN-nek köszönhetően a korábbi gyakorlattal ellentétben nincs szükség előre feltelepített kliensprogramra, a böngészőn keresztül is megvalósítható a biztonságos csatlakozás. Így az SSL VPN segítségével az Access Manager lehetőséget nyújt arra, hogy a szervezetek a gyakran úton lévő munkatársak számára is biztonságos csatornát hozzanak létre például a hotelszobájuk és a szerveren található (nem webalapú) alkalmazások között.

Egyszerűsített hozzáférés a SharePoint-hoz: A WS-Federation szabvány használatával az Access Manager leegyszerűsíti a különféle felhasználói közösségek hozzáférésének kezelését a Microsoft SharePoint rendszerhez. Egyszerűen adminisztrálhatók a különböző címtárakban szereplő felhasználók, így például új SharePoint hozzáférések létrehozásához nem szükséges a külső felhasználók felvitele a vállalati címtárba.

A NetIQ Access Manager 3.2 már elérhető.

https://www.netiq.com/products/access-manager/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.