A NetLock Többségi tulajdont szerzett a Docler cégcsoport a NetLockban

Többségi tulajdont szerzett a Docler Investments a NetLockban, Magyarország egyik hitelesítés-szolgáltatójában, a vételárat a felek nem közölték.

Többségi tulajdont szerzett a Docler Investments a NetLockban, Magyarország egyik hitelesítés-szolgáltatójában, a vételárat a felek nem közölték.

    A közlemény szerint a Docler cégcsoport felvásárlásokkal és kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó tagja, a Docler Investments Kft. azért döntött a tulajdonszerzés mellett, mert a NetLockban ígéretes befektetést lát. A tulajdonszerzést az is indokolta, hogy a NetLock a Docler többi tagvállalatával együttműködve kiaknázhatja a meglévő szinergiákat és így hozzájárulhat a teljes cégcsoport fejlődéséhez.
    A megállapodással a Docler 51,05 százalékos tulajdonrészt szerzett a NetLock-ban, a fennmaradó üzletrészre vételi opciója van, amit két év alatt hívhat le.
    A megállapodás szerint a NetLock megőrzi önállóságát és jelenlegi menedzsmentjével működik tovább, de stratégiai együttműködést alakít ki a Docler cégcsoport néhány tagjával, főként a piacvezető domain regisztrátor Dotroll Kft.-vel és az online fizetési szolgáltatások fejlesztésével foglalkozó Escalion Hungary Kft.-vel.
    A Docler Investments Kft. 2011-ben jött létre a Docler cégcsoport kockázatitőke-befektetésekkel és felvásárlásokkal foglalkozó tagjaként.
    A NetLock minősített hitelesítés-, időbélyegzés- és archiválás-szolgáltatásokat nyújt. A társaság tavaly a 2010-ben elért 394 millió forintról félmilliárd forintra növelte bevételét, míg adózás előtti eredménye 58 millió forintról közel 100 millió forintra változott.
    A NetLock Kft. 2011-ben 35 munkavállalót alkalmazott.

gry \ gtr

MTI 2012. április 30., hétfő 4:03

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük