2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Novartis Nemzetközi Biotechnológiai Tábora (BioCamp) – a jövő kutatásainak fóruma

3 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/42940"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/biocamp_teaser.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="52" /></a></span>2010. augusztus 30-tól a Novartis tanúbizonyságát teszi töretlen elkötelezettségének a kutatás és innováció iránt a 2010-es Novartis Nemzetközi Biotechnológiai Vezetői Tábor (BioCamp) megrendezésével. A háromnapos szemináriumon biotechnológiai és üzleti szakemberekkel találkozhat 24 ország vezető nemzetközi egyetemének 60 kiválasztott diákja, köztük magyar résztvevővel.</p><p>

 

biocamp teaser.thumbnail2010. augusztus 30-tól a Novartis tanúbizonyságát teszi töretlen elkötelezettségének a kutatás és innováció iránt a 2010-es Novartis Nemzetközi Biotechnológiai Vezetői Tábor (BioCamp) megrendezésével. A háromnapos szemináriumon biotechnológiai és üzleti szakemberekkel találkozhat 24 ország vezető nemzetközi egyetemének 60 kiválasztott diákja, köztük magyar résztvevővel.

 

biocamp teaser.thumbnail2010. augusztus 30-tól a Novartis tanúbizonyságát teszi töretlen elkötelezettségének a kutatás és innováció iránt a 2010-es Novartis Nemzetközi Biotechnológiai Vezetői Tábor (BioCamp) megrendezésével. A háromnapos szemináriumon biotechnológiai és üzleti szakemberekkel találkozhat 24 ország vezető nemzetközi egyetemének 60 kiválasztott diákja, köztük magyar résztvevővel.

A 7 évvel ezelőtt első alkalommal Taiwanon megrendezett BioCamp nemzetközi fórummá vált a világszerte tudományos és üzleti tanulmányaikat folytató diákok számára, ahol egy rendkívül versenyképes üzleti környezetben tanulhatnak, oszthatják meg egymással tudásukat és dolgozhatnak együtt. A Nemzetközi BioCamp ma megrendezett szemináriumát most először rendezték a Novartis Svájcban található, bázeli központjában.

                                                                                 

"A Novartis BioCamp alkalmat ad a feltörekvő tehetségek számára, hogy saját szemükkel láthassák, hogyan jutnak el az új terápiák a laboratóriumból a betegekhez." – mondta Joseph Jimenez, a Novartis elnök-vezérigazgatója. "Nagyon izgalmas számomra látni a BioCamp résztvevőit, ahogy egymást inspirálják, vitáznak a program során, ami újabb tudományos innovációs elképzelések felvetését és a betegek számára egyre nagyobb előnyöket eredményez."

Ebben az évben Magyarországról 34 hallgató jelentkezett, a jelentkezés a 4 orvosi egyetemen, a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének segítségével zajlott. Hazánkat a Szegedi Tudományegyetem PhD hallgatója, Vojnits Kinga képviseli, aki jelenleg az Európai Bizottság olaszországi Kutatóközpontjában tevékenykedik.

A program során a Nemzetközi BioCamp résztvevői műhelytalálkozókon vesznek részt, és megismerkedhetnek azokkal az új, áttörést jelentő gyógyszerkészítményekkel, amelyek a betegek eddig még megoldatlan egészségügyi problémáira nyújtanak megoldást. A hallgatók számára a BioCamp emellett alkalmat ad még a gyógyszeripari és a biotechnológiai iparágakban adódó előrejutási lehetőségek megismerésére is.

 "A Novartis-nál egyetlen célunk, hogy megfelelő ismeretek birtokában a megfelelő gyógyszert a megfelelő beteghez juttassuk el a megfelelő dózisban." – mondja Dr. Dhavalkumar D. Patel, PhD, a Novartis Európai Orvosbiológiai Kutatóintézetének (NIBR) elnöke, valamint az Autoimmunitás, Transzplantáció és Gyulladásos Megbetegedések Részlegének vezetője. "

A hallgatóknak lehetősége nyílik a Novartis néhány legújabb laboratóriumának megtekintésére is. A jövőbeli bázeli Novartis Campus teret biztosít az innovációnak és a kreativitásnak, amelyben 10 új, már működő kutatási és irodaépület vesz részt, és már készülnek a tervek számos újabb létesítésére is, amikben a tervek megvalósulása után kb. 10.000 munkavállaló fog dolgozni.

A program utolsó napján a BioCamp csapatokban dolgozó résztvevői egy külső és belső szakértőkből álló zsűrinek mutatják be kidolgozott üzleti esettanulmányaikat. A zsűri három egyéni és egy csapat győztest választ a közreműködés, előadás, vezetői készség és csapatmunka alapján.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.