Az útikönyv helyett használható városnéző mobilalkalmazás, a PocketGuide T-Mobile Edition, az egyik legnépszerűbb alkalmazás a magyar App Store-ban, a Travel és a Top Free kategóriákban.

 

Az útikönyv helyett használható városnéző mobilalkalmazás, a PocketGuide T-Mobile Edition, az egyik legnépszerűbb alkalmazás a magyar App Store-ban, a Travel és a Top Free kategóriákban.

 

Megjelenése óta az egyik legnépszerűbb alkalmazás lett a PocketGuide T-Mobile Edition útikalauz mobilalkalmazás a magyar iPhone App Store-ban, amely T-Mobile ügyfelek számára – a letöltése és használata közben generált adatforgalomtól eltekintve – díjmentesen érhető.

A városnézők számára interaktív túraútvonalakat és élménymegosztási lehetőséget kínáló applikáció a június 10-i premiert követő napokban kivívta a legnépszerűbb "free alkalmazás" helyezést. A több fejlesztői díjat elnyerő szolgáltatás a PocketGuide-ot fejlesztő GPS City Guide Kft. és a T-Mobile együttműködésével vált szélesebb körben elérhetővé.

 Naponta több tucat turistabusznyi utazó dönt a személyre szabott városnézés mellett

 "A letöltések száma azt mutatja, hogy naponta több tucat turistabusznyi utazó dönt a személyre szabott városnézés mellett. Ezt a megnövekedett igényt igyekszünk folyamatos fejlesztéssel kielégíteni: ma már az iPhone-on, valamint számos Nokia és Androidos mobilon is elérhető a PocketGuide" – mondta el Retai Martin. A GPS City Guide Kft. ügyvezetője hozzátette: idén a turisztikai kínálatunkat tovább fogjuk bővíteni

 20 város, városonként 500 látnivaló, élménymegosztás

 A megfelelő operációs rendszerrel rendelkező okostelefonra letölthető alkalmazás segítségével úgy lehet felfedezni Magyarország és Európa egyes nagyvárosait, mintha egy személyes idegenvezetőt rejtene a telefonunk. Az út során rögzített élményekből az alkalmazás az ismerősökkel megosztható, filmszerű összefoglalót készít. Jelenleg 20 város tölthető le, egy városi csomag általában 10 túravonalat és 500 látványossághoz tartozó információt tartalmaz. A T-Mobile iPhone-os és androidos ügyfelei az alkalmazás letöltésekor 10 eurós keretet kapnak, amelyből egy teljes városkalauzt, vagy két városban egy-egy túrát tudnak vásárolni. Most – promóciós jelleggel -a T-Mobile előfizetők különösen kedvező feltételekkel vehetik igénybe a PocketGuide szolgáltatásait, ugyanis július 20-ig a számukra elérhető ajándék kredit kétszer annyit ér, akár 4 túra útikalauzának letöltésére is elegendő!

Az alkalmazás a GPS pozíció alapján beazonosítja a tartózkodási helyet, és ismerteti a látnivalókat, amelyeket kép is szemléltet. Két látványosság között sétálva a turista érdekes történeteket hallhat a városról. Ha éppen kötetlen sétára vágyik, a Barangoló üzemmódot is választhatja, és a PocketGuide megmutatja a közelében lévő látnivalókat, sőt, a környéken található szolgáltatókat: éttermeket, kávézókat és egyéb érdekes pontokat is. Elegendő otthon vagy a szállodában letölteni az alkalmazást, és városnézés közben már nincs szükség internetkapcsolatra, mert a legtöbb információ a telefon memóriájában tárolódik (tematikus túrák, látványosságok, pontok, programok).

A PocketGuide kiemelkedő közösségi funkciókkal rendelkezik: az alkalmazás az útközben mobillal készített fotókból és videókból, a feljegyzésekből és a GPS-szel rögzített útvonal Google Earth 3D modelljéből automatikusan videós útinaplót készít, amelyet a felhasználók azonnal megoszthatnak Facebook-os ismerőseikkel vagy a teljes PocketGuide közösséggel. A Live Feed funkció segítségével betekintést nyerhetnek abba, mi történik aktuálisan az adott városban, illetve hogy a barátaik korábban mit csináltak az adott helyen. A bevált éttermek, kávéházak értékelését szintén meg tudják osztani ismerőseikkel.

A Pocket Guide mobilalkalmazást a GPS City Guide Kft. fejleszti. Az alkalmazás 2010-ben elnyerte a European Seal of e-Excellence Gold fokozatát és megnyerte a Barcamp Startup versenyét. 2010 oktoberében a Finext Startup kockázati tőke társasággal 1.5 millió euro befektetésről írtak alá megállapodást.

www.mypocketguide.eu

http://www.t-mobile.hu/lakossagi/keszulekek/navigacios_megoldasok/pocket_guide

Az alkalmazás letöltéséhez és használatához adatforgalmazást biztosító díjcsomag igénybevétele vagy Wi-Fi kapcsolat szükséges. Használata (kivéve pl. a térképek, vagy a korábban lementett tartalmak használatát) adatforgalmat generál, mely az előfizető díjcsomagja szerint, a T-Mobile mindenkor hatályos Díjszabása szerint számlázódik.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük