2022.július.03. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A PocketGuide a T-Mobile legpörgősebb alkalmazásai között- Népszerű a telefonos városnéző-alkalmazás

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p> <!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> </p><p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52080"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Pocket%20Guide.thumbnail.jpg" border="0" width="70" height="100" /></a></span>Az útikönyv helyett használható városnéző mobilalkalmazás, a PocketGuide T-Mobile Edition, az egyik legnépszerűbb alkalmazás a magyar App Store-ban, a Travel és a Top Free kategóriákban. </p> <p> 

pocket%20guide.thumbnailAz útikönyv helyett használható városnéző mobilalkalmazás, a PocketGuide T-Mobile Edition, az egyik legnépszerűbb alkalmazás a magyar App Store-ban, a Travel és a Top Free kategóriákban.

 

pocket%20guide.thumbnailAz útikönyv helyett használható városnéző mobilalkalmazás, a PocketGuide T-Mobile Edition, az egyik legnépszerűbb alkalmazás a magyar App Store-ban, a Travel és a Top Free kategóriákban.

 

Megjelenése óta az egyik legnépszerűbb alkalmazás lett a PocketGuide T-Mobile Edition útikalauz mobilalkalmazás a magyar iPhone App Store-ban, amely T-Mobile ügyfelek számára – a letöltése és használata közben generált adatforgalomtól eltekintve – díjmentesen érhető.

A városnézők számára interaktív túraútvonalakat és élménymegosztási lehetőséget kínáló applikáció a június 10-i premiert követő napokban kivívta a legnépszerűbb "free alkalmazás" helyezést. A több fejlesztői díjat elnyerő szolgáltatás a PocketGuide-ot fejlesztő GPS City Guide Kft. és a T-Mobile együttműködésével vált szélesebb körben elérhetővé.

 Naponta több tucat turistabusznyi utazó dönt a személyre szabott városnézés mellett

 "A letöltések száma azt mutatja, hogy naponta több tucat turistabusznyi utazó dönt a személyre szabott városnézés mellett. Ezt a megnövekedett igényt igyekszünk folyamatos fejlesztéssel kielégíteni: ma már az iPhone-on, valamint számos Nokia és Androidos mobilon is elérhető a PocketGuide" – mondta el Retai Martin. A GPS City Guide Kft. ügyvezetője hozzátette: idén a turisztikai kínálatunkat tovább fogjuk bővíteni

 20 város, városonként 500 látnivaló, élménymegosztás

 A megfelelő operációs rendszerrel rendelkező okostelefonra letölthető alkalmazás segítségével úgy lehet felfedezni Magyarország és Európa egyes nagyvárosait, mintha egy személyes idegenvezetőt rejtene a telefonunk. Az út során rögzített élményekből az alkalmazás az ismerősökkel megosztható, filmszerű összefoglalót készít. Jelenleg 20 város tölthető le, egy városi csomag általában 10 túravonalat és 500 látványossághoz tartozó információt tartalmaz. A T-Mobile iPhone-os és androidos ügyfelei az alkalmazás letöltésekor 10 eurós keretet kapnak, amelyből egy teljes városkalauzt, vagy két városban egy-egy túrát tudnak vásárolni. Most – promóciós jelleggel -a T-Mobile előfizetők különösen kedvező feltételekkel vehetik igénybe a PocketGuide szolgáltatásait, ugyanis július 20-ig a számukra elérhető ajándék kredit kétszer annyit ér, akár 4 túra útikalauzának letöltésére is elegendő!

Az alkalmazás a GPS pozíció alapján beazonosítja a tartózkodási helyet, és ismerteti a látnivalókat, amelyeket kép is szemléltet. Két látványosság között sétálva a turista érdekes történeteket hallhat a városról. Ha éppen kötetlen sétára vágyik, a Barangoló üzemmódot is választhatja, és a PocketGuide megmutatja a közelében lévő látnivalókat, sőt, a környéken található szolgáltatókat: éttermeket, kávézókat és egyéb érdekes pontokat is. Elegendő otthon vagy a szállodában letölteni az alkalmazást, és városnézés közben már nincs szükség internetkapcsolatra, mert a legtöbb információ a telefon memóriájában tárolódik (tematikus túrák, látványosságok, pontok, programok).

A PocketGuide kiemelkedő közösségi funkciókkal rendelkezik: az alkalmazás az útközben mobillal készített fotókból és videókból, a feljegyzésekből és a GPS-szel rögzített útvonal Google Earth 3D modelljéből automatikusan videós útinaplót készít, amelyet a felhasználók azonnal megoszthatnak Facebook-os ismerőseikkel vagy a teljes PocketGuide közösséggel. A Live Feed funkció segítségével betekintést nyerhetnek abba, mi történik aktuálisan az adott városban, illetve hogy a barátaik korábban mit csináltak az adott helyen. A bevált éttermek, kávéházak értékelését szintén meg tudják osztani ismerőseikkel.

A Pocket Guide mobilalkalmazást a GPS City Guide Kft. fejleszti. Az alkalmazás 2010-ben elnyerte a European Seal of e-Excellence Gold fokozatát és megnyerte a Barcamp Startup versenyét. 2010 oktoberében a Finext Startup kockázati tőke társasággal 1.5 millió euro befektetésről írtak alá megállapodást.

www.mypocketguide.eu

http://www.t-mobile.hu/lakossagi/keszulekek/navigacios_megoldasok/pocket_guide

Az alkalmazás letöltéséhez és használatához adatforgalmazást biztosító díjcsomag igénybevétele vagy Wi-Fi kapcsolat szükséges. Használata (kivéve pl. a térképek, vagy a korábban lementett tartalmak használatát) adatforgalmat generál, mely az előfizető díjcsomagja szerint, a T-Mobile mindenkor hatályos Díjszabása szerint számlázódik.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.