2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Q1ULTRA ultra mobil személyi számítógép a Cebiten a Samsungtól: Magyarország még nem piac a számára?.

3 perc olvasás
<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"><span> <span class="inline left"><a href="/node/262"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Q1Ultra_1.thumbnail.jpg" border="0" alt="Samsung Q1Ultra becsukott állapotban" title="Samsung Q1Ultra becsukott állapotban" width="47" height="100" /></a></span></span>A Samsung Electronics Co., Ltd, mint a globális konvergencia technológiák úttörõje, a CeBIT kiállításon mutatta be kibõvített funkciójú és áttervezett ultra mobil személyi számítógépét (UMPC), a Q1Ultra-t. </font></font></font></p><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman">

 samsung q1ultra becsukott állapotbanA Samsung Electronics Co., Ltd, mint a globális konvergencia technológiák úttörõje, a CeBIT kiállításon mutatta be kibõvített funkciójú és áttervezett ultra mobil személyi számítógépét (UMPC), a Q1Ultra-t.

 samsung q1ultra becsukott állapotbanA Samsung Electronics Co., Ltd, mint a globális konvergencia technológiák úttörõje, a CeBIT kiállításon mutatta be kibõvített funkciójú és áttervezett ultra mobil személyi számítógépét (UMPC), a Q1Ultra-t.

   A Samsung ismét az Intel és a Microsoft együttmûködésével készítette legújabb UMPC-jét. A mobil számítógépek iránt elhivatott felhasználók igényeit szem elõtt tartva a Samsung továbbfejlesztette a készülék funkcióit és áttervezte a Q1 külsejét. Ennek eredményeként az egyik legkisebb és legkönnyebb számítógép született meg. A mindössze 690 g súlyú és 23,9 mm vastag Q1Ultra kényelmesen elfér a tenyérben, mégis egy notebook teljesítményét és határtalan kommunikációs valamint multimédiás lehetõségeket kínál.

 

 

samsung q1ultra kinyitva A Q1Ultra a Windows Vista Home Premium változatával kerül a boltokba. Az operációs rendszer megjelenítésérõl a ragyogó 7?-es kijelzõ gondoskodik. A Super Bright LCD monitor WSVGA felbontású (1024×600, 300 nit fényerõvel), így bárhol könnyen leolvasható vagy csatlakoztatható bármely számítógéphez, aminek a teljes felbontású képét is pontosan jeleníti meg. A többszálú feladatfeldolgozás (multitasking) megkönnyítése érdekében a képernyõ érintõbillentyûzetként is szolgál, míg a beépített QWERTY billentyûzettel az irodai, levelezõ és prezentációs alkalmazások vezérelhetõk. A 30%-kal megnövelt akkumulátor-élettartamnak köszönhetõen tovább dolgozhatunk a Q1Ultra-val: a standard 4 cellás akkumulátor 3,5 óráig, míg a bõvített 6 cellás táp 6 óriág áll rendelkezésünkre. A Q1Ultra a legfrissebb kommunikációs technológiákat használja, többek között beépített 10/100 Ethernet, 802.11b/g wireless LAN, HSDPA/WiBRO és Bluetooth 2.0 segít az internethez való csatlakozásban vagy az információk megosztásában. A Q1Ultra segítségével még utazni is könnyebb, errõl az opcionális autós GPS navigációs csomag gondoskodik. A kényelmes használathoz további kiegészítõk kaphatók, többek között külsõ optikai meghajtó, kiegészítõ akkumulátor, vezérlõtoll. A Q1Ultra két kamerája lehetõvé teszi, hogy üzleti vagy személyes fotók készítése mellett videokonferencián vegyünk részt, vagy élõ üzenetküldõ szolgáltatásokat használjunk. A biztonságról sem kell lemondani a Q1Ultra használata mellett, hiszen az ujjlenyomat-felismerõ funkció csak a tulajdonosnak biztosít hozzáférést a legbizalmasabb információkhoz. 

Kim Houn Soo, a Samsung Computer Systems vezérigazgató-helyettese elmondta: ?Tavaly a Samsung elsõ ízben mutatta be UMPC készülékét a piacnak, amit nagy várakozás fogadott. Idén bemutattuk a Q1Ultra-t, amelyet a felhasználók visszajelzései alapján alakítottunk ki. Úgy vélem, 2010-re az UMPC piac 10 millió darabos éves eladással számolhat, és a termékek között a Q1Ultra lesz a vezetõ.?

  Specifikációk*

Intel CPU

Eredeti Windows? VistaTM Home Premium

7" WSVGA (1024×600)

1 SODIMM foglalat, DDRII 400MHz (1GB)

1.8" HDD (60GB), 2 in 1 memória foglalat (SD/MMC)

HSDPA/WiBro, WLAN (802.11b/g), Bluetooth, Wired LAN (RJ45)

QWERTY billentyûzet, Dual Camera, Fingerprint

227,5×123,9×22,9~23,9mm, 690g

 * A Samsung fenntartja a jogot a specifikációk elõzetes értesítés nélküli megváltoztatására. 

 

 

A készülék hazai piaci bevezetése 2007-ben nem várható.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.