2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A RED BULL AIR RACE ELÕSZÖR LONDONBAN

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/3643"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Image1.thumbnail.jpg" border="0" alt="1" title="1" width="93" height="100" /></a></span>  <p>A Red Bull Air Race Világfutam július 28-án és 29-én Londonban tartja idei hatodik fordulóját Az Egyesült Királyság fõvárosában elsõ ízben zajlik ilyen esemény. </p><p> 

1 

A Red Bull Air Race Világfutam július 28-án és 29-én Londonban tartja idei hatodik fordulóját Az Egyesült Királyság fõvárosában elsõ ízben zajlik ilyen esemény.

 

1 

A Red Bull Air Race Világfutam július 28-án és 29-én Londonban tartja idei hatodik fordulóját Az Egyesült Királyság fõvárosában elsõ ízben zajlik ilyen esemény.

 

A világ legjobb pilótái versenyeznek majd a Temze folyó fölött pár méter magasságban kialakított légi szlalom-pályán, ahol mintegy 400 km/h sebességgel és olykor 10G-s terheléssel küzdve manõvereznek a 20m magas, felfújt pilonok között.

A svájci Interlakenben aratott gyõzelmébõl új erõt merítõ Paul Bonhomme, aki jelenleg 26 ponttal a bajnokság élén áll, a hazai pályán csatlakozni fog honfitársaihoz, Steve Joneshoz és Nigel Lambhez. Összesen 12 pilóta versenyez majd a fordulóban, egyénenként teljesítve és kieséses alapú döntõ futamait.

A ?légi kapuk' néven ismert oszlopokat a folyón úszó pontonokra rögzítik, és a pályát a Temze védõgátja, a Canary Wharf dokk és a Greenwich félsziget alkotják majd. A félszigetet London legújabb szórakoztatóipari központja az O2  teszi jellegzetessé.

A londoni Air Race, amely teljesen carbon neutral, azaz szénalapú gázoktól mentes esemény lesz, Ken Livingston, London polgármestere, a Fõvárosi Rendõrség, továbbá Greenwich, Newham és Tower Hamlets kerületek hatóságainak támogatását élvezi. Mindannyian várják a kerületeiken belül megrendezett nemzetközi sporteseményt.

A polgármester szerint: "A Red Bull Air Race a fõvárosi programok listáján egy újabb izgalmas esemény, amelyhez a Temze folyó és London felhõkarcolói szolgálnak majd impozáns díszletül."

Az esemény csak a kijelölt, helyjegyes területekrõl lesz megtekinthetõ. Jegyek a szombati, 28-ai kvalifikációs futamokra, és magára a lélegzetállító vasárnapi, 29-ei versenyre válthatók. Jegyek 20 ?-os ártól kaphatóak, és a http://www.redbullairrace.com/ weboldalain is megvásárolhatóak.

London után a verseny következõ állomása szeptember 19-én és 20-án Budapest lesz, majd a magyarországi helyszínt Portugália, az USA és Ausztrália követi. Az elmúlt évben összesen mintegy hatmillió nézõje volt a világ különbözõ részein megrendezett nyolc futamnak.

http://www.redbullairrace.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.