2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A régiből és az újba – a bizalom zarándokútján

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/35634"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/taize.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>2009. december 29. és 2010. január 2. között Poznanban találkoznak a Taizéi Közösség fiataljai. Harmincezren érkeztek II. János Pál pápa hazájába, Poznanba a közösség évenként megrendezett találkozójára. A fiatalok idei találkozója a 32. a sorban.<br />

taize.thumbnail2009. december 29. és 2010. január 2. között Poznanban találkoznak a Taizéi Közösség fiataljai. Harmincezren érkeztek II. János Pál pápa hazájába, Poznanba a közösség évenként megrendezett találkozójára. A fiatalok idei találkozója a 32. a sorban.

taize.thumbnail2009. december 29. és 2010. január 2. között Poznanban találkoznak a Taizéi Közösség fiataljai. Harmincezren érkeztek II. János Pál pápa hazájába, Poznanba a közösség évenként megrendezett találkozójára. A fiatalok idei találkozója a 32. a sorban.

A Taizéi Közösség perjele, Alois testvér hagyományos levelét, amely az elmélkedések vezérfonalát alkotja, Kínából intézte a találkozón résztvevő fiatalokhoz. Roger testvér, a Taizéi Közösség alapítójának utóda a kínai keresztényeket látogatta. „Minden emberi lény tele van várakozással, és az élet teljességére szomjúhozik" – szerepel Alois testvér levelében. „Vágyaink sokaságából válasszunk ki néhányat, és osztozzunk másokkal abban, amink van." „Hallgassuk meg a szívünk mélyéről feltörő belső hangot". „Mire használom fel szabadságomat?"

*

Poznan, Lengyelország ötödik legnagyobb települése, a lengyel történelem jelentős városa nagy szeretettel fogadta az európai fiatalokat, akiket 150 plébánia lát vendégül. A résztvevők délelőttönként nyelvi csoportok szerint elmélkednek Alois testvér gondolatairól. December 30-án és az év utolsó napján délután társadalmi és kulturális jellegű találkozókra kerül sor. Olyan fiatalok ismerkednek meg egymással, akik a szegények megsegítésén fáradoznak, vagy a személyek méltóságának védelméért kötelezik el magukat. Lengyelország történelmével egy 1854 és 1929 között élt festő, Jacek Malczewski képein keresztül ismerkedhetnek az érdeklődők.

Január elsején délután „Újítsuk meg a bátorságot" témában tartanak találkozókat országok  vagy régiók szerint. Ezen összejöveteleket a taizéi testvérek vezetik, hogy megismerjék a helyi közösségek kezdeményezéseit, és ennek jegyében folytatódjon a bizalom zarándokútja azután is, hogy a fiatalok visszatérnek hazájukba. A január 2-án véget érő találkozó során minden délután fél négy és este 7 között imádságra gyűlnek össze a résztvevők a poznani nemzetközi vásár területén, ahol személyesen találkozhatnak a Taizéi Közösség perjelével, Alois testvérrel.

A taizéi lelkiséget követő fiatalok évenként megrendezett találkozóit korunk nagy személyiségei is köszöntötték üzeneteikkel. Az összejövetelre érkezett XVI. Benedek pápa, José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, Bartholomaiosz konstantinápolyi ökumenikus ortodox pátriárka és Rowan Williams canterburyi anglikán érsek üzenete – szerepel a Vatikáni Rádió honlapján.

Magyar Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.