A repjegy.hu látogatói tavalyi szavazás után 2013-ban is megválaszthatják kedvenc légitársaságukat. Az oldal szakértői értékelték a tavalyi év repülőjegy piacot érintő változásait is.

 

A repjegy.hu látogatói tavalyi szavazás után 2013-ban is megválaszthatják kedvenc légitársaságukat. Az oldal szakértői értékelték a tavalyi év repülőjegy piacot érintő változásait is.

 

Az Én légitársaságom 2013

2013-ban a repjegy.hu már áprilistól gyűjti a légitársaságok szolgáltatásairól az oldal látogatóinak tapasztalatait. „Az Én légitársaságom" felmérés során négy szempont alapján kell értékelni az utasoknak: pontozhatják az utaskísérőket, a fedélzeti ellátást, a menetrendet és az ár-érték arányt, valamint szöveges beszámoló megosztására is lehetőség van. Az eredményeket az év végén összesítik, a legjobb értékelést elérő szolgáltató elnyeri "Az Én légitársaságom 2013" címet. A szavazással arra is választ várnak, hogy az utasok milyen értékeket tartanak fontosnak egy légi­társaság kiválasztásakor. A felmérés a www.repjegy.hu/azenlegitarsasagom2013 oldalon érhető el.

 

Visszatekintés a 2012-es felmérésre

„A tavalyi felmérésre 2 539 értékelés és több mint 600 élménybeszámolóból érkezett. Minket is meglepett, hogy a magyar légiutasok milyen nagy kedvvel vettek részt a szavazásban. Egyértelmű az eredmények alapján, hogy az extrém alacsony ár messze nem a fő tényező a légitársaság megválasztásában." – nyilatkozta Habóczki Zsolt, a repjegy.hu-t üzemeltető Weco-Online kft. ügyvezető igazgatója.  2012-ben "Az Én légitársaságom" címe a Qatar Airways nyerte el.

 

Jelentős piaci változások

A Malév leállásával alapjaiban változott meg a fapados és hagyományos légitársaságok aránya Budapesten. A repjegy.hu szakértői értékelték a piac változásainak hatását is.

„A diszkont légitársaságok térnyerését jelzi, hogy 2012 első negyedévében a repjegy.hu-n eladott repülőjegyek 24 %-a történt fapados járatokra, 2013 azonos időszakában ez az arány már 34 % volt." – nyilatkozta Holczinger Zoltán, a repülőjegy üzletág igazgatója. "A repülőjegy árak is érdekesen alakultak: míg a hagyományos társaságok repülőjegyeinek átlagára a tavalyi első negyedévhez képest idén 11,8%-kal nőtt (95 900 Ft-ról 107 300 Ft-ra), addig a diszkont légitársaságok átlagára 5,9 %-kal csökkent (35 600 Ft-ról 33 500 Ft-ra). Hozzá kell tenni, hogy a hagyományos légitársaságoknál az összegben benne van a tengeren túli utazások magasabb ára is."  

www.repjegy.hu

www.repjegy.hu/azenlegitarsasagom2013

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük