Az Állatok Világnapja alkalmából a Rex Alapítvány nagyszabású családi rendezvénnyel szeretné megünnepelni fennállásának 20. évfordulóját állatvédelmi központjában, az Újpesten található Rex Állatszigeten. Egész napos Ingyenes családi program a Rex Állatszigeten 2012. október 6. szombat 10-18 óráig

Az Állatok Világnapja alkalmából a Rex Alapítvány nagyszabású családi rendezvénnyel szeretné megünnepelni fennállásának 20. évfordulóját állatvédelmi központjában, az Újpesten található Rex Állatszigeten. Egész napos Ingyenes családi program a Rex Állatszigeten 2012. október 6. szombat 10-18 óráig

Az elmúlt két évtized során hazánk egyik legismertebb állatvédő szervezete több mint 15.000 állatot mentett meg, közel 10.000 házikedvencnek talált szerető gazdát, valamint diákok generációival ismertette meg a felelős állattartás alapjait.

 

Guinness Rekord kísérlet a felelős állattartásért

 

Az októberi eseménnyel – az ünneplés és visszaemlékezés mellett – igyekeznek felhívni a figyelmet a felelős állattartásra. Ebből a célból az alapítvány egy Guinness Rekord kísérletre is vállalkozott, mely során szeretnének közel 6000 plüssállatot összegyűjteni.  A kampány során összegyűjtött játékok túlnyomó részét szemléletformáló üzenettel ellátva gyermekeknek ajándékozzák (többek között a Heim Pál Kórháznak, a Bethesda Kórháznak, illetve az SOS Gyermekfalunak), a legkülönlegesebb példányok pedig a Rex Állatsziget hamarosan megépülő plüssállat múzeumába kerülnek majd. Az alapítvány ezzel az akcióval is szeretné tudatosítani, hogy a könnyen gazdát cserélő plüssállatoktól eltérően az élő állatok nem játékszerek.

 

A gyűjtés nyár óta tart, és eddig közel 1000 adomány érkezett.

 

„A kitűzött cél sajnos még messze van – mind a rekordkísérletet, mind az alapítvány misszióját illetően – mégis hiszünk abban, hogy az állat- és gyermekszerető emberek összefogásával előbb-utóbb mindkettő megvalósulhat. Ezért arra kérünk mindenkit, hogy látogasson minket, és hozzon magával néhány megunt plüssállatot, és ha módja nyílik rá, fogadja örökbe valamelyik gazdira váró védencünket" – mondta dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója.

 

Az alapítvány az eseményt megelőzően és azt követően is hálás köszönettel fogadja a plüssállat felajánlásokat, melyeket személyesen vagy postai úton is el lehet juttatni az alábbi címre: Rex Állatsziget, 1048 Budapest, Óceánárok u. 33.

 

 

 

Állati nagy szülinapi buli a Rex Állatszigeten

 

Az egész napos családi rendezvényen egyszerre három helyszín kínál majd izgalmas programot kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Nagyszínpadon fellép Huzella Péter, az Alma együttes és a Nemadomfel Együttes, valamint a Szép Ernő színház társulata, míg a kisszínpadon többek között Ungár Anikó bűvésziskolájának növendékei és a Fabatka bábszínház szórakoztatják a közönséget. A Füves bemutatótéren Rex tanoda kutyaiskola bemutatóját követően „táncoló" és „repülő" kutyák mellett lesz kereső- és segítőkutyás bemutató is, illetve a terápiás kutyák munkájába is bepillantást lehet nyerni. A négylábú hírességek sorában bemutatkozik a vámosok csodafegyvere Cappy kutya is, aki nemcsak a drogot, de a védett állatokat és a belőlük készült termékeket is csalhatatlanul kiszagolja. Az Állatsziget Minifarmjára ellátogat egy kezes szürkemarha borjú is, az egész nap során pónihintó furikáztatja a vendégeket, és a gyermekek nagy örömére ismét megrendezik a tanyaolimpiát.

Az esemény védnöke – Wintermantel Zsolt Újpest polgármestere – az esemény záróakkordjaként egy 200 szeletes óriástortával köszönti majd a felnőtt korba cseperedett Rex Alapítványt.

 

 

Rex Kutyaotthon Alapítvány: www.rex.hu

2012-es programok: http://www.rex.hu/index.php/programjaink

 

RÉSZLETES PROGRAM:

 

A nap háziasszonya: Barkó Judit

 

Nagyszínpad:

 

10.00 Megnyitó

10.30 Huzella Péter

12.00 Free Arts Stúdió

13.00 Díjkiosztó ünnepség

13.30 Tombola

14.00 Nemadomfel együttes

15.00 Szép Ernő színház

15.30 Tombola sorsolás

16.00 Alma együttes

17:00 Meglepetés

 

Kisszínpad (Mesekuckó):

 

10.00 Mozogj velem

11.00 Marcipán trió

12.00 Ungár Anikó bűvésziskolája

13.00 Fabatka bábszínház

14:00 Hahó együttes

15:00 Apró Színház

 

Füves Bemutatótér – REX TANODA bemutató:

 

–         Dog dancing

–         Fly dogs

–         Rexes ebek bemutatója

–         Cites keresőkutya bemutató

–         Segítőkutyás bemutató

–         Terápiás kutya bemutató

 

 

 

 

 

KÉT ÉVTIZED AZ ÁLLATOK VÉDELMÉBEN!

HÚSZ GYERTYA ÉG A REX KUTYAOTTHON ALAPITVÁNY TORTÁJÁN

 

A kóborállat létszám mérséklésére a Rex Alapítvány immár 20 esztendeje évente több ezer állatot ment meg, ivartalanít, és ad örökbe, valamint állatszigeti szemléletformáló programjain több tízezren ismerkedhetnek meg felelős állattartás alapjaival.

 

Hazánkban több ezer kutya és macska kóborol az utcákon. A kiszolgáltatott állatok gyakran válnak az autók, a felelőtlen állattartás, betegségek és éhezés valamint az emberi kegyetlenség áldozatává.

A 20 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány legfőbb küldetésének tekinti, hogy állatmentéssel, örökbeadással és szemléletformálással mindent megtegyen annak érdekében, hogy a bajba jutott állatok sorsa jobbra forduljon. Az alapítvány telephelye az újpesti Állatsziget, melynek egységei (Kutyaotthon, Macskaház, Háztáji farm, Dísztó, Vadudvar, Kuckófalva játszótér) egész évben ingyenesen látogathatók. Iskolaidényben folyamatosan fogadnak óvodás és iskolás csoportokat oktatóprogramjaikra, szakköri és szabadidős foglalkozásaikra, és szeretettel várják az állatbarátokat nyári táboraikba, valamint hét végi családi rendezvényeiken.

A Rex Alapítvány lelkes csapata az állatmentés mellett legfőbb feladatának tekinti, hogy hazánkban is elterjedjen a felelős állattartás kultúrája. Az évi 600-700 állat örökbeadásán túl közel félszáz szemléletformáló programot is szerveznek a gyerekek és az állatbarát nagyközönség számára. Húsz éve tartó missziójuk elismerésének tekintik, ha valaki adója 1%-ával, rendszeres adományával, vagy önkéntes munkájával támogatja a Rex Kutyaotthon Alapítványt.

 

Ha minderről személyesen is meg akar győződni, akkor látogasson el a Rex Állatsziget június 9.-ei jótékonysági gyermeknapi rendezvényére, amelyre szeretettel várják az állatotthon dolgozói, önkéntesei és aktivistái is.

 

SEGÍTSEN A BAJBAJUTOTT ÁLLATOKON!

 

A Rex Kutyaotthon lakóinak szomorú sors jutott, mielőtt az alapítvány munkatársai új otthont adtak nekik! A kis védencek között vannak, akiket utcára tettek, vannak, akiket egy kocsiból dobtak ki, és vannak, akik elvesztek, de senki sem kereste őket. Ők még szerencsésnek számítanak az éheztetett, láncon tartott, megvert, megrugdosott vagy megkínzott ebek között! Örömünkre szolgálna, ha a Rex Alapítvány támogatói körében üdvözölhetnénk. Munkánkat egyszeri vagy rendszeres adománnyal, virtuális örökbefogadással (http://rex.hu/index.php/virtualis-oeroekbefogadas) illetve önkéntes munkával (http://rex.hu/index.php/oenkentesseg) is lehet segíteni.

 

A Rex Kutyaotthon Alapítvány bankszámlaszáma: 10402283-22802398-00000000 (K&H Bank Rt.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük