2022.szeptember.28. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Samsung új környezetbarát telefonja- E200 Eco

5 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/21328"><img class="image thumbnail" src="/files/images/samsung-e200-eco-0000.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>2008 augusztus 14-én, a Samsung Electronics bemutatta új környezetbarát mobiltelefonját a 'Samsung E200 Eco,'-t a Pekingben megtartott OR@S (Olympic Rendezvous @ Samsung) keretein belül. Az eddig cask kártyafüggetlenül kapható készülék mától a T-Mobile üzleteiben is elérhető<strong>.</strong></p><p>

 

samsung e200 eco 0000.thumbnail2008 augusztus 14-én, a Samsung Electronics bemutatta új környezetbarát mobiltelefonját a 'Samsung E200 Eco,'-t a Pekingben megtartott OR@S (Olympic Rendezvous @ Samsung) keretein belül. Az eddig cask kártyafüggetlenül kapható készülék mától a T-Mobile üzleteiben is elérhető.

 

samsung e200 eco 0000.thumbnail2008 augusztus 14-én, a Samsung Electronics bemutatta új környezetbarát mobiltelefonját a 'Samsung E200 Eco,'-t a Pekingben megtartott OR@S (Olympic Rendezvous @ Samsung) keretein belül. Az eddig cask kártyafüggetlenül kapható készülék mától a T-Mobile üzleteiben is elérhető.

A mindössze 9.9 mm vékony E200 'Samsung E200 Eco' néven került a forgalomba. A telefont természetbarát anyagokból készítették. A telefon  teljes külső része 'bio-műanyagból' készült, amely növény alapú anyagokat tartalmaz, amit például búzából vonnak ki.

A Samsung a bio-műanyag használatát ki fogja terjeszteni a gyártás már területeire is, a benzin-felhasználás és a széndioxid kibocsátás csökkentése érdekében. Egy tonna olyan bio-műanyaggal, melyet az E200-hoz használnak, 2,16 tonnányi széndioxidkibocsátást lehet elkerülni, amely abban az esetben merülne fel, ha polikarbonátot használnának. A Samsung a Cheil Industries együttműködésével fejlesztette ki az újrafelhasználható és környezetbarát anyagokat.

samsung eco phone 130808.thumbnailA Samsung E200 Ecot festékmentes, újrahasznosított papírdobozba csomagolja a gyártó, ezzel is hangsúlyozva a készülék környezetbarát jellegét.

"Elkötelezettnek érezzük magunkat, hogy olyan szervezet legyünk, amely felelősséget vállal a környezetvédelem és a társadalom terén." mondta Geesung Choi, a Samsung Telekommunikációs Üzletágának elnöke. "Arra törekszünk, hogy annyi zöld terméket készítsünk, amennyi csak lehetséges, és hogy proaktívan építsük fel, illetve bővítsük a telefon-újrahasznosító rendszerünket."

Globális visszaváltás és újrahasznosítás

A Samsung Electronics továbbra is folytatja elkötelezett harcát a környezetvédelem érdekében;  az elektronikai termékeinek gyártása során felelősen kiépítve egy hatékony újrahasznosító rendszert.A WEEE újrahasznosítási tanúsítványa valamennyi Európában forgalomba kerülő mobiltelefonon szerepel, ebből 2005. májusa óta valamennyi vásárló tudomást szerezhet a Samsung termékek újrahasznosíthatóságáról. A Samsung immár 29 olyan országban támogatja az újrahasznosítási projekteket, ahol gyártói kötelezettséggel bír.

A Samsung mobiltelefon visszaváltási helyeket létesített Európában, és tervei szerint folytatja a visszaváltási- és újrahasznosítási tevékenységét, valamint kiemelt figyelmet szentel annak, hogy ez a rendszer egyre hatékonyabban működjön. 2010-re olyan visszaváltási rendszert vezet be Európában, amelynek lényege, hogy postailag bérmentesített visszaváltási lehetőséget biztosít a fogyasztók számára.

Annak érdekében, hogy a lejárt élettartamú mobiltelefonokat összegyűjtse, a Samsung az Egyesült Államokban már bevezette a postai díjmentesítéssel működő visszaváltási rendszerét. A felhasználó az Egyesült Államok területén bárhol kinyomtatva ezt a címkét, díjmentesen visszaküldheti elhasznált mobiltelefonját, amit aztán a Samsung továbbküld az újrahasznosító telepnek.

A Samsung felismerte a PVC és a BFR potenciális károkozó hatását, ezért önkéntesen felhagyott ezek használatával a gyártási folyamatoknál. A Samsung mobiltelefonok 2007. június óta BFR nélkül készülnek.

A Samsung Electronics önkéntesen a környezet szemponjából érintett anyagok használatára vonatkozó,szabályokat vezetett be, amelyek arra hivatottak, hogy a gyártás során minél kevésbé sérüljön a környezet egyensúlya, valamint minél kevesebb szemét termelődjön, egyúttal a felhasználókat is a lehető legkevesebb káros hatás érje. Jelenleg a vállalat azon dolgozik, hogy a készülékekben található veszélyes anyagokat egytől-egyig biztonságosra cserélje.

A céges szabályozás összesen húsz anyagot érint: hatot a RoHS tiltása alapján, a többit pedig az EU 76/769/EC törvénye-, illetve az egyes országok vonatkozó törvényei alapján. A szabályozás vonatkozik az alkatrészekben-, az akkumulátorokban- és a csomagolás során felhasznált környezetre ártalmas anyagokra is. A belső szabályozás mellett az Eco-Partner osztályozási rendszerének normáit is figyelembe véve, a szabályok a beszállítók által gyártott alkatrészekre és anyagokra is vonatkoznak.

Energia takarékosság

A Samsung adapterek, amelyek kiérdemelték az ENERGY STAR minősítést, megfelelnek az Amerikai Környezetvédelmi Bizottság által szabályozott feltételeknek. A termékek az ENERGY STAR cím egy speciális minősítését kapták. A Samsung az Európai Bizottság által kifejlesztett önkéntesen alkalmazható EU kódnak is megfelelnek, amely a külső áramforrások hatékonyságára vonatkozik.

samsung e200-ecoSamsung e200-eco

 

Samsung E200 ECO specifikáció

Környezetbarát tulajdonságok

Bio Plastic

– Bio Plastic blend

BFR-Free

– PCB (Printed Circuit Board)

EU and China RoHS Compliance

– Pb, Hg, Cd, Cr6+, PBB, PBDE are not used

Hálózat

Tri Band (900/1800/1900 MHz)

Kijelző

1.8" 65K TFT (176×220)

Kamera

1.3 megapixel

Video

MPEG4 / H.263

Video messaging

Audio

MP3, AAC(+), AMR Recording

OMA1.0 DRM

Egyéb tulajdonságok

SMS, MMS, Email

Mobile Tracker, Mobile Printing

Speaker phone, Offline Mode

Kapcsolat

Bluetooth v.2.0

USB v1.1

Méret

108 X 45.6 X 9.9 mm

Akkumulátor

Li-Ion 770mAh

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.