2023.június.05. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Sanef Magyarországra jött, jelenleg az útdijbeszedő tenderben érdekelt…

3 perc olvasás
<p><strong><span class="inline left"><a href="/node/7797"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Sanefbemutatkozo.thumbnail.jpg" border="0" alt="1." title="1." width="100" height="71" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>1.</strong></span></span>A Sanef, Európa 4. legnagyobb autópálya-építő, üzemeltető és speciális logisztikai megoldásokat kínáló cége, a mai napon ismertette magyarországi terveit. A jelenleg elektronikus útdíjfizetési tenderben részt vevő cég számos beruházást tervez Magyarországon.</strong></p><p>

1.1.A Sanef, Európa 4. legnagyobb autópálya-építő, üzemeltető és speciális logisztikai megoldásokat kínáló cége, a mai napon ismertette magyarországi terveit. A jelenleg elektronikus útdíjfizetési tenderben részt vevő cég számos beruházást tervez Magyarországon.

1.1.A Sanef, Európa 4. legnagyobb autópálya-építő, üzemeltető és speciális logisztikai megoldásokat kínáló cége, a mai napon ismertette magyarországi terveit. A jelenleg elektronikus útdíjfizetési tenderben részt vevő cég számos beruházást tervez Magyarországon.

A Sanef Európa egyik legnagyobb autópálya-építő és üzemeltető vállalata. A cég elsősorban Észak-Franciaországban és Párizs körül rendelkezik autópálya koncessziókkal, ez az úthálózat jelenti a legfontosabb kapcsolatot Franciaország és Németország, Belgium valamint az Egyesült Királyság között. Legnagyobb részvényesével, az Európa közlekedési infrastruktúrájában vezető szerepet betöltő abertis csoporttal együtt, a Sanef Group a legnagyobb autópálya-cég a kontinensen.

2.2.A Sanef üzleti modelljének alapját meglévő európai autópálya-koncesszióinak minőségmenedzsmentje, illetve új koncessziók megszerzése, és telematikai szolgáltatásainak (masternaut – flottamenedzsment, eurotoll – útdíj szolgáltatások) bővítése képezi.

Jelenleg 1 743 km fizetős autópálya szakasz koncessziójával rendelkezik a Sanef, és további 280 km építésében, illetve üzemeltetésében érdekelt. A vállalat emellett Európa számos országában, több ezer kilométeren üzemelteti elektronikus útdíjfizetési rendszerét (ED) az autópályákon. A csoport összesen 3 600 főt foglalkoztat, 2006. folyamán 1 225 millió euró árbevételt ért el.

 

3.3. 4.4.
5.5. 6.6.
7.7. 8.8.
9.9. 10.10.
11.11. 12.12.
13.13. 15.15.

A Sanef legfontosabb leányvállalatai a Société des Autoroutes Paris Normandie (SAPN, egyik legnagyobb autópálya üzemeltető), az eurotoll (interoperábilis szolgáltatások szállítója) és a masternaut (flottamenedzsment szolgáltatások szállítója Európa-szerte).

A Sanef rendkívül sikeres volt az elmúlt két évben (adózás utáni eredménye megháromszorozódott), és a 2006-2007-es év folyamán jelentős eredményeket ért el:

–          A65 Bordeaux – Spanyolország közötti autópálya-koncesszió elnyerése (150 km, 1,1 milliárd euró értékű beruházás)

–          A masternaut Európa vezető flottamenedzsment cége lett

–          Az eurotoll segítségével interoperábilis európai elektronikus útdíjfizetési rendszer bevezetése a kamionok számára

–          M50 körgyűrű Dublinban: 2007 legnagyobb európai free flow szerződése

2008-2009 során a Sanef tevékenységei középpontjába azokat az európai országokat helyezi, amelyek közlekedési infrastruktúrája és telematikai szolgáltatásai egyaránt fejlesztésre szorulnak.

 

16.16. 17.17.
18.18. 19.19.
20.20. 21.21.
22.22. 23.23.

Magyarországra jelentős terheket ró jelenlegi úthálózatának karbantartása és fejlesztése, miközben rendkívül szoros költségvetési előírásoknak is meg kell felelnie (Maastricht-i feltételek az euró bevezetésére). Az ország gazdasága számára nélkülözhetetlen egy modern közlekedési ip

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.