2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A SES 312 millió háztartást és 1,1 milliárd tévénézőt ér el világszerte

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/89473"><img class="image image-preview" src="/files/images/SES%20v%C3%A1llalati%20log%C3%B3_1.jpg" border="0" width="252" height="171" /></a></span>A SES (New York-i, Párizsi és Luxemburgi Értéktőzsde: SESG) 2014-ben növelte elérését, így szolgáltatásaival 312 millió háztartásban, több mint 1,1 milliárd embert ért el világszerte, amely hét százalékos emelkedést jelent az előző évi eredményekhez képest.

A SES (New York-i, Párizsi és Luxemburgi Értéktőzsde: SESG) 2014-ben növelte elérését, így szolgáltatásaival 312 millió háztartásban, több mint 1,1 milliárd embert ért el világszerte, amely hét százalékos emelkedést jelent az előző évi eredményekhez képest.

A SES (New York-i, Párizsi és Luxemburgi Értéktőzsde: SESG) 2014-ben növelte elérését, így szolgáltatásaival 312 millió háztartásban, több mint 1,1 milliárd embert ért el világszerte, amely hét százalékos emelkedést jelent az előző évi eredményekhez képest.

A SES éves piackutatása szerint, valamint a vállalat által összeállított tanulmány, a Satellite Monitor alapján a növekedés forrását az afrikai, ázsiai, csendes-óceáni és latin-amerikai feltörekvő piacok adják, ahol a SES egyenként 7 millió, 44 millió és 24 millió otthont ér el. Európában a háztartások elérése 154 millióra, míg Észak-Amerikában 84 millióra emelkedett.

A SES flotta 2013-ban 106 millió műholdas vétellel rendelkező háztartást ért el közvetlenül, amely 2014-ben 125 millióra emelkedett világszerte. Miközben a kábeles hálózatok elérése mérsékelten csökkent (három százalékkal), addig a SES műholdas sugárzással ellátott IPTV szolgáltatást használó otthonok száma 21 százalékkal nőtt, így 38 millióra emelkedett. Ezek az adatok alátámasztják a műholdas elérés folyamatos növekedését, valamint a műsorszórás infrastruktúrájában játszott vezető szerepét.

A SES Satellite Monitor kutatásának eredményei is bizonyítják a műholdak és a vállalat európai infrastruktúrában betöltött vezető szerepét. A műholdas vétel továbbra is a legnépszerűbb Európában, több mint 90 millió háztartás közvetlen elérésével. A SES műholdak ezeknek a háztartásoknak a túlnyomó többségét, több mint 64 millió otthont szolgálnak ki, így a közvetlen elérések terén Európa továbbra is a SES legerősebb piaca. Továbbra is Németországban veszik igénybe a legtöbben a SES szolgáltatásait, mintegy 18 millió háztartás kapja a tv jelet közvetlenül ASTRA műholdakról. Az IPTV szolgáltatás tekintetében Franciaország a legnagyobb piac közel 11 millió háztartással, melyből 9 milliót az ASTRA szolgál ki közvetetten.

Az elérési adatok a HD szolgáltatás terjeszkedését is alátámasztják Európában. 2014-ben az előző évi 38 millióhoz képest jóval több, 47 millió műholdas háztartás nézett HD minőségű csatornákat. Az Európában műholdat használó otthonok 77 százaléka néz HD adást SES műholdak közvetítésével. 2014 végén a SES globálisan több mint 6500 televíziós csatornát közvetített, köztük 1800-at HD minőségben.

„A SES éves piackutatási eredményei és a Satellite Monitor kutatásai is megerősítik a SES vezető szerepét a televíziós műsorszórás infrastruktúrájában. Szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük a műsorszórási piac jobb kiszolgálása érdekében, különösen a feltörekvő piacokon. Jó példa erre a SES-9 műholdunk, melyet terveink szerint idén állítunk pályára, és amely jelentősen növeli majd a SES műholdas kapacitását Északkelet-Ázsiában, Dél-Ázsiában és Indonéziában. Az eredmények arra is rávilágítanak, hogy az afrikai piac szintén tele van lehetőségekkel. Ennek érdekében folytatni fogjuk a szolgáltatásaink fejlesztését a tv szolgáltatók jobb kiszolgálása és az elért háztartások növelésének érdekében. Természetesen továbbra is figyelemmel kísérjük az olyan érett piacokat, mint Észak-

 

 

Amerika és Európa, ahol a SES kulcsszerepet játszik majd az újgenerációs videózásban" – mondta Ferdinand Kayser a SES kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

 

 

Teljes SES elérés

Közvetlen SES elérés (DTH)

Európa

154 millió

65 millió

Észak-Amerika

84 millió

17 millió

Latin-Amerika

24 millió

200 ezer

Afrika

7 millió

7 millió

Ázsiai és csendes-óceáni térség

44 millió

37 millió

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.