2022.november.28. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Sharp négy új professzionális monitort mutat be az ISE 2010 kiállításon

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/35303"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/pne601f.thumbnail.jpg" border="0" alt="Sharp PN-E601" title="Sharp PN-E601" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Sharp PN-E601</strong></span></span><span class="inline inline-left"><a href="/node/35302"></a></span> <p>A Sharp professzionális folyadékkristályos képernyőinek új terméksorozata biztosan felkelti az egész iparág érdeklődését a 2010-es ISE (Integrated Systems Europe 2010) kiállítás során. Az elektronikai vállalat az első olyan LCD gyártó, amely nagyteljesítményű 60 colos (152 centiméteres) monitort mutat be. Az új 52, 47 és 42 colos innovatív modellekkel pedig a Sharp ismételten belép a tömegtermékek jövedelmező piacára.</p><p>

 sharp pn-e601Sharp PN-E601

A Sharp professzionális folyadékkristályos képernyőinek új terméksorozata biztosan felkelti az egész iparág érdeklődését a 2010-es ISE (Integrated Systems Europe 2010) kiállítás során. Az elektronikai vállalat az első olyan LCD gyártó, amely nagyteljesítményű 60 colos (152 centiméteres) monitort mutat be. Az új 52, 47 és 42 colos innovatív modellekkel pedig a Sharp ismételten belép a tömegtermékek jövedelmező piacára.

 sharp pn-e601Sharp PN-E601

A Sharp professzionális folyadékkristályos képernyőinek új terméksorozata biztosan felkelti az egész iparág érdeklődését a 2010-es ISE (Integrated Systems Europe 2010) kiállítás során. Az elektronikai vállalat az első olyan LCD gyártó, amely nagyteljesítményű 60 colos (152 centiméteres) monitort mutat be. Az új 52, 47 és 42 colos innovatív modellekkel pedig a Sharp ismételten belép a tömegtermékek jövedelmező piacára.

 Az Amszterdamban megrendezett ISE a professzionális audiovizuális elektronikus rendszerek elsőszámú kiállítása Európában. A 2010. február 2. és 4. között tartandó kiállítás megfelelő színteret kínál a Sharp négy új, elsőosztályú kijelzőjének debütálásához. A PN-E601, a PN-E521, a PN-E471 és a PN-E421 típusú professzionális monitorok egyesítik a prémium képminőséget a mérsékelt energiafogyasztással, mindemellett különösen vékony kerettel rendelkeznek, és tömegük is jóval kisebb, mint az elődmodellek esetében. Az ISE során bemutatkozó új modellek hivatalosan 2010 márciusában kerülnek forgalomba az európai piacon.

 „Professzionális monitoraink új, innovatív terméksorozatának köszönhetően új korszak veszi kezdetét a Sharp számára", mondta Peter Heins, a Sharp Electronics (Europe) GmbH professzionális monitorokért felelős termékmenedzsere. „Új versenyképes termékeinknek köszönhetően a Sharp kiváló pozíciónak örvendhet majd a 60 colos monitorok piacán. Az, hogy képernyők gyártása a világ első, tízedik generációs LCD gyárában, a Sharp Sakai üzemében zajlik nagy hatékonysággal, lehetőséget biztosít számunkra, hogy ezeket az új modelleket vonzó ár-érték aránnyal vezessük be a piacra." folytatta Heins. 

Magas teljesítmény és energiahatékonyság

Az új PN-E601, PN-E521, PN-E471 és PN-E421 modellek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A 107-től 152 centiméteres képátlóval elérhető készülékek Full HD, vagyis 1920×1080 pixeles felbontással rendelkeznek, így 16:9 arányú szélesvásznú képernyőn jelenítik meg a sok precíz részlettel rendelkező képeket is. Mindegyik monitort folyamatos, 24/7 üzemeltetésre tervezték, és nem tartalmaznak ventillátort, ami garantálja a teljesen csöndes működést.

Azok számára, akik még nagyobb rugalmasságot várnak a Sharp monitoroktól, ezek a modellek egy egyszerű moduláris konstrukciós alapelv szerint bővíthetők. Az új generáció egyik legfőbb újításai között szerepel egy opciós interfész tábla, amelyen további illesztő-felületek találhatók (I/F bővítés).

A kimagasló teljesítmény ellenére ezek a monitorok különösen alacsony energiafogyasztással bírnak. Az elődmodellekhez képest az új rendszerek sokkal könnyebbek, így egyszerűbben felszerelhetők. A vékony káva belesimul a képbe, így a zavaró képkeretek mérete minimálisra csökken. „Ezekkel a jellemzőkkel képernyőink bármilyen beltéri környezetben megállják a helyüket: forgalomirányító központoktól és egyéb vezérlőtermektől, az irodai kommunikációs alkalmazásokon, például video-konferenciákon át, egészen a digitális hirdetőfelületekig," tette hozzá Peter Heins.

Termelés a világ első 10. generációs LCD gyárában

A terméksorozat 60 colos folyadékkristályos kijelzői a Sakaiban található Sharp gyárban készülnek. Ezzel az üzemmel a japán elektronikai vállalat az első olyan gyártó a világon, amely tízedig-generációs, 2,88×3,13 méter méretű üveglapok megmunkálásával állítja elő az LCD paneleket, amelyeket a professzionális képernyőkben használ. E hatékony gyártási folyamatnak köszönhetően a Sharp vonzó áron képes bevezetni ezeket a termékeket a piacra anélkül, hogy ez a kiváló minőség csökkenésével járna. A Sharp vezető pozícióját azzal is hangsúlyozza, hogy a Sakai gyár havi 72 000 anyaüveg-lapos kapacitásával elméletileg akár 432 000 darabot is képes előállítani az új 60 colos modellből havonta.

A Sharp az új modellek 2010. márciusi hivatalos bevezetésével egyidejűleg kiterjeszti viszonteladói hálózatát. Ennek értelmében a technológiai vállalat olyan cégekkel köt stratégiai együttműködéseket, mint a Kern & Stelly, a Kindermann, a Lang AG, a Luxion és az Omega Ausztria

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.