DIY-SSD panel (Sandisk)DIY-SSD panel (Sandisk) 

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette a UNIX, Linux és Windows környezetben működő heterogén tárkezelő és nagy rendelkezésre állást biztosító megoldásai, a Veritas Storage Foundation, a Veritas Cluster File System és a Veritas Cluster Server továbbfejlesztését.

 

DIY-SSD panel (Sandisk)DIY-SSD panel (Sandisk) 

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette a UNIX, Linux és Windows környezetben működő heterogén tárkezelő és nagy rendelkezésre állást biztosító megoldásai, a Veritas Storage Foundation, a Veritas Cluster File System és a Veritas Cluster Server továbbfejlesztését.

 

Ezzel a változattal a szervezetek a javított teljesítmény és a méretezhetőség általi költségcsökkentés és egyszerűsítés mellett kihasználhatják az új tároló eszközöket, például az SSD-ket (félvezető tár) és a takarékos ellátást. Az Oracle, a Sybase és az IBM DB2 szoros integrálásán keresztül a Symantec Veritas fürtözött fájlrendszerben az alkalmazások csaknem azonnali helyreállítása is lehetővé válik, így lehetséges a strukturált információ gyors átkapcsolása (hiba esetére) és a közel lineáris méretezhetőség.

„A szervezeteknek a változó üzleti szükségletekhez való idomulásuk során dinamikus, rugalmas és optimalizált tárinfrastruktúrára van szükségük" – mondta Josh Kahn, a Symantec tár- és rendelkezésre állás vezérlési csoportjának termékkezelési alelnöke. „A Symantec a most kibocsátott változattal lehetőséget ad a tárolás terén bekövetkezett aktuális újítások (az SSD-k, a takarékos hardverellátás és a virtuális környezet, például a Hyper-V) hatékony kihasználására, valamint bármely tár- vagy szerverplatform optimalizálására. A Storage Foundationnel a vállalatok az adatközpontjuk átalakításához és a vállalkozás sikerességéhez szükséges, teljes megoldást kapnak."

Elérhetők a félvezető tárak

A Symantec tartalomközpontú, dinamikus rétegezési képességeivel biztosítható, hogy a telepített tárrendszerek a teljesítményt növelő új módszerek kihasználása során gazdaságosak maradjanak. Biztosított a szerverek és a tárak teljes, összehangolt elérése, és az információ szabályokon alapuló, a munkát nem hátráltató mozgatása. A Storage Foundation automtikusan optimalizálja a vegyes, SSD-t és hagyományos lemezt is használó tárkörnyezetet. A Storage Foundation az egyetlen olyan tárolásvezérlő megoldás, amelyik önműködően megtalálja a vezető tárelrendezés- és szervergyártók SSD-eszközeit, és biztosítja az adatok SSD-eszközökön való transzparens elhelyezését.

A takarékos ellátást biztosító környezeti rendszer teljessé válik

Az iparág egyetlen többplatformos, takarékos ellátást támogató fájlrendszere, a Veritas File System a takarékos ellátást biztosító környezeti rendszerrel való integrálódással lehetővé teszi a tárhely jobb kihasználását. A tavaly bejelentett Veritas Thin Reclamation API <http://www.symantec.com/about/news/release/article.jsp?prid=20081016_01> automatikus helyvisszanyerést tesz lehetővé a takarékos ellátású tártömbökben, és teljes mértékben támogatott a Symantec partnerei, az IBM és a 3PAR <http://www.3par.com/news_events/20091012.html> által. További hardverpartnerek ugyanezt tervezik. A Storage Foundation az egyetlen olyan megoldás, amely megtalálja több gyártó takarékos ellátású tárait, és emellett lehetővé teszi a tárhelyek önműködő és online visszanyerését, hogy a szervezetek karcsúbbak maradhassanak.

„A vékony tártömbök telepítésének a tárak kihasználtságának és a működés hatékonyságának növelése érdekében történő fokozódásával azok a termékek, amelyekben megvalósul a tárhely azonnali visszanyerése, mint például az IBM XIV Storage System és a Veritas Storage Foundation, követendő szabványként állítják a tárgyártók elé a többé már nem használt tárhely online visszanyerésének lehetővé tételét" – mondta Doug Balog, az IBM rendszertárolási részlegét felügyelő alelnöke. „A tárhelyvisszanyerés kiválóan kiegészíti az IBM termékeit, például Tivoli Storage Managert, amellyel az elavuló vagy keveset használt fájlok archiválhatók, és az így létrejövő tárhely visszanyerhető és újra hasznosítható."

A Storage Foundation SmartMove technológiája a Veritas Volume Replicatorral együtt bármilyen távolságból egyszerűvé teszi a vállalatoknak a vastag tárolásról a vékonyra való áttérést. Csak az alkalmazás által használt tárat mozgatják, így az adatok és tömbök átköltöztetése nagy területen is gyorsan és hatékonyan zajlik. A Storage Foundation a hatékony központi vezérlés és az önműködő tárhely-visszanyerés mellett a hagyományos és a vékony kötetek példa nélkül álló elérhetőségét biztosítja a felhasználóknak. A Storage Foundation for Windowszal ezek a lehetőségek immár a Hyper-V környezetre is kiterjednek, így a szervezetek mind fizikai, mind virtuális tárkörnyezetüket jobban vezérelhetik.

Tárhelyhez alkalmazkodó alkalmazásfürtözés

A Symantec ezzel a változattal továbbfejlesztette a Cluster File Systemet (fürtözött fájlrendszert) és a Cluster Servert. Így az Oracle környezetben javult a hozzáférhetőség. A hiba esetén történő átkapcsolás hagyományos megközelítésénél az alkalmazást és a tárat is át kellett helyezni egy másik szerverre. A Cluster File System és a Cluster Server párhuzamos hozzáférést biztosít az információhoz, és csak az alkalmazást kell áthelyezni. Ennek eredményeként hiba esetén a szervezetek most már az Oracle vagy IBM DB2 egy példányát futtató alkalmazásokat is másodpercek alatt átkapcsolhatják. Ezekkel a fejlesztésekkel nagyobb teljesítményű, kezelhetőbb, jobban méretezhető és igen nagy rendelkezésre állást biztosító megoldás jön létre a létfontosságú alkalmazások és adatbázisok környezete számára.

Zöld informatika és energiatakarékosság

A Storage Foundationnel gyorsabban valósulhat meg a takarékos ellátás, a lépcsőzetes tárolás és a félvezetős tárak alkalmazásba vétele és előnyeinek optimális kihasználása, így jelentősen javulhat a tárak kihasználásának hatékonysága. A legenergiatakarékosabb tárak kihasználásának növelésével, valamint a legelavultabb és legenergiaigényesebb tárak leszerelésével a Storage Foundation hatékonyan csökkentheti a nem használt, vagy kevéssé kihasznált tárak villamosenergia-fogyasztását, ami egyben az adatközpont hűtési igényét és helyfoglalását is csökkenti. Ezek a csökkentések azonnal elérhetők, és mind a költségek, mind a környezeti hatások csökkentése szempontjából tényleges, mérhető előnyt jelentenek.

Viszonyításul: az adatközpont minden 200 terabájt első rétegbeli tárcsökkentése (illetve a növekedés kézbentartása érdekében bevezetett tárkezelés miatt elmaradó tárhelynövelése) éves szinten 54200 dollárnyi elektromos áram, illetve 436 tonna széndioxid-kibocsátás megtakarításának felel meg*. Éves szinten 1 kWh áramfelvétel csökkentése körülbelül 5,45 tonna éves széndioxid-kibocsátás csökkentésnek felel meg**.

Tárminősítő szolgáltatás

A Symantec kínálatába tartozik a Symantec Storage Assessment Service http://www.symantec.com/business/services/detail/detail.jsp?pcid=consulting_services&amp;pvid=svc_storage_assmt   is. Ez segítséget nyújt a szervezeteknek tárolási feladataik megoldásában, és kihasználja a tároptimalizálás és ‑vezérlés legújabb fejlesztéseit. A Symantec Storage Assessment Service-szel a Symantec szaktanácsadói felmérik az ügyfél jelenlegi tárkörnyezetének hatékonyságát, és meghatározzák azokat a területeket, ahol költséget lehet megtakarítani. A Symantec szakértői az emberek, a folyamatok és a technológia terén megállapítják a legjobban bevált módszerek és a jelenlegi környezet közötti eltérést, és elősegítik a technológia – a Veritas Storage Foundation, a Veritas Cluster File System és a Veritas Cluster Server – rendszerbe állítását.

Ár és elérhetőség

A Veritas Storage Foundation ára szerverenként 695 dollárnál kezdődik. A Storage Foundation, a Veritas Cluster File System és a Veritas Cluster Server már kapható. Az ezen megoldások új változatairól további információt és dokumentációt a http://www.symantec.com/connect/sfha51 talál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük