2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Sherlock Dubaiba, az Aura Brüsszelbe és Londonba megy.

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79285"><img class="image image-_original" src="/files/images/aura%20(1).jpg" border="0" width="452" height="640" /></a></span>A Sherlock Holmes nevében (2012) c. magyar ifjúsági kalandfilm tervezett utolsó külföldi fesztiválszereplése az április 24. - május 2. között megrendezendő Dubai Children's International Film Festival (lásd: <a href="http://ciff.ae/">http://ciff.ae/</a>) programjában lesz.</p> <p> 

A Sherlock Holmes nevében (2012) c. magyar ifjúsági kalandfilm tervezett utolsó külföldi fesztiválszereplése az április 24. – május 2. között megrendezendő Dubai Children's International Film Festival (lásd: http://ciff.ae/) programjában lesz.

 

A Sherlock Holmes nevében (2012) c. magyar ifjúsági kalandfilm tervezett utolsó külföldi fesztiválszereplése az április 24. – május 2. között megrendezendő Dubai Children's International Film Festival (lásd: http://ciff.ae/) programjában lesz.

 

Az alkotók szándéka szerint ezzel ér véget a film két éves fesztiválkörútja, amelynek során az alkotást 14 országban, 15 filmfesztiválon mutatták be. A film, a 2013 áprilisában megrendezett Stockholmi Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte A Legjobb Ifjúsági Film (Best Film for Youngsters) díját.

 

A Sherlock alkotói 2013 augusztusában forgatták le új, Aura című sci-fi játékfilmjüket. A film alacsony költségvetéssel, állami támogatás nélkül, az alkotók összefogásának eredményeképpen jött létre. A film díszbemutatója február 15-én volt Dunaújvárosban, a budapesti közönség pedig április 20-án láthatja az ifjúsági sci-fit a Tabán moziban megrendezendő magyar filmes programsorozat keretein belül, ezt követően pedig a Puskin mozi műsorán lesz látható az alkotás.

 

Négy tinédzser, Tokió, Peti, Ádám és Eszter egy puszta közepén ébrednek fel lerobbant autójukban.  Bár számításaik szerint reggel van, mégis sötétség veszi őket körül, mintha nem kelt volna fel a Nap. Rövidesen rájönnek, hogy egy hatalmas, sötét ‘aura" borul rájuk, amely nem engedi át a fényt, és elzárja őket a külvilágtól. Ahogy megpróbálnak a dolgok végére járni, a rejtélyek csak egyre szaporodnak: kagylókat találnak a kocsi aljára tapadva, titokzatos fények reagálnak a szavaikra, eső esik a semmiből, és mind a négyüknek furcsa látomásaik támadnak. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy nincsenek egyedül, és ha rövid időn belül nem jutnak ki szorult helyzetükből, akkor elveszítik egyik társukat.

De hogy valójában mi a tétje a megpróbáltatásaiknak, azt egyikőjük sem sejti…

Szereplők:

Kapócs Panka, Dubai Péter, Szénási Kristóf, Ungvár Ádám és Szénási Bálint.

 

A magyar ifjúsági sci-fi márciusban mutatkozott be a görögországi közönségnek a Horrorant Film Festival (lásd: http://www.horrorant.com/) programjában, illetve bekerült a Brussels International Fantastic Film Festival (lásd: http://www.bifff.net/) versenyprogramjába. A belgiumi filmfesztivál Európa legnagyobb sci-fi, horror és fantasy fesztiválja, az Aura, az előzetes program szerint április 12-én kerül műsorra. Ezt követően az alkotás London felé veszi útját, ahol az április 24-én kezdődő Sci-Fi London Film Festival (lásd: http://www.sci-fi-london.com/festival) programjában lesz látható.

 

Az Aura c. film alacsony költségvetéssel, állami támogatás nélkül, az alkotók összefogásának

eredményeképpen jött  létre. A filmet létrehozó dunaújvárosi független filmes csapat tagjai ezzel az alkotással ünneplik megalakulásuk 20. évfordulóját.

 

A filmek rendezője: Bernáth Zsolt

 

www.aurafilm.hu

http://www.youtube.com/watch?v=oUcy5meUriw&feature=youtu.be

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.