Különleges ajándékot kapott az idehaza tizedik születésnapját ünneplő Praktiker az évfordulón. A Superbrands Szakértői Bizottság döntése alapján a Praktiker márka elnyerte a Superbrand megtisztelő címet.

 

 

Különleges ajándékot kapott az idehaza tizedik születésnapját ünneplő Praktiker az évfordulón. A Superbrands Szakértői Bizottság döntése alapján a Praktiker márka elnyerte a Superbrand megtisztelő címet.

 

A Superbrands a világ legjelentősebb márkaépítési rendszere, mely több mint 80 országban azonos ismérvek alapján díjazza a vezető márkákat. A Superbrands szervezet egyik legfőbb tevékenysége, hogy a legerősebb márkák meghatározásával, történetük, sikereik széles körben történő bemutatásával a márkaépí-tés jelentőségére irányítsa a figyelmet.

A Praktiker márka 1978 óta tartozik Európa meghatározó barkácspiaci brandjei közé, ekkor nyílt meg Lu-xemburgban az első kék-sárga áruház. Azóta a Praktiker kilenc európai országban összesen 427 áruházat nyitott. Magyarországon 1998 óta van jelen, jelenleg 17 áruházat üzemeltet. Az elmúlt tíz év alatt a ma-gyarországi Praktiker áruházakban 216 millió terméket értékesítettek.

– A Praktiker minden országban a barkácsolók nyelvét beszéli, ennek köszönheti, hogy összetéveszthetet-len márkanév lett a barkácsáruházak nemzetközi versenyében. Aki igényes otthonára és környezetére, sze-reti a szépet és a gondozottságot, az biztos, hogy vásárolt már a Praktikernél – mondta Dömötör Péter mar-ketingigazgató. – A Praktiker büszke arra, hogy áruházainak segítségével részt vehet a német kereskedelmi mentalitás meghonosításában és a jó értelemben vett üzleti szemlélet kialakításában. A barkácsolás, a la-kásfelújítás, egy kert gondozása a szép szeretetét jelenti, amely csak ésszerű keretek között, meghatározott rendben és az emberek kreativitására alapozva valósulhat csak meg.

A frankfurti tőzsdére bejegyzett Praktiker AG az európai barkácspiac egyik meghatározó szereplője, több mint 23.000 embernek ad munkát, jelenleg 9 országban összesen 427 barkácsáruházat üzemeltet. Magyar-országon 1998 óta van jelen, azóta 17 üzletegységet nyitott. A Praktiker 1400 magyar munkavállalót fog-lalkoztat, polcain 55 ezerféle termékből lehet választani, jó ideje nemcsak barkácscikkekből széles a kíná-lat. Reklámprospektusai kéthetente 700 magyarországi településre jutnak el. Magyar áruházainak összterülete 143.000 négyzetméter. A Praktiker az egyetlen hazai barkácsáruház, amelyik webshopot működtet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük