2024.február.27. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Symantec a mentés és a helyreállítás egyszerűbbé tételével segíti a kisvállalkozásokat az állásidő csökkentésében

5 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/5301"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/symantec_0.jpg" border="0" alt="www.symantec.hu" title="www.symantec.hu" width="96" height="39" /></a><span style="width: 94px" class="caption"><strong><a href="http://www.symantec.hu/">www.symantec.hu</a> </strong></span></span><p>A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette, hogy elérhető a kisvállalkozások számára készült, teljes adat- és rendszermentést, illetve -helyreállítást szolgáló megoldása, a <a href="http://www.symantec.com/business/backup-exec-system-recovery-server-edition">Backup Exec System Recovery 2010</a>. </p><p> 

 www.symantec.huwww.symantec.hu

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette, hogy elérhető a kisvállalkozások számára készült, teljes adat- és rendszermentést, illetve -helyreállítást szolgáló megoldása, a Backup Exec System Recovery 2010.

 

 www.symantec.huwww.symantec.hu

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette, hogy elérhető a kisvállalkozások számára készült, teljes adat- és rendszermentést, illetve -helyreállítást szolgáló megoldása, a Backup Exec System Recovery 2010.

 

A Backup Exec System Recovery 2010 a felhasználók termelékenységének csorbítása nélkül automatizálja egy egész rendszer vagy egyedi fájlok és könyvtárak mentésének folyamatát, és lehetővé teszi az azonos vagy eltérő hardverre, virtuális gépekre vagy távoli helyekre történő gyors helyreállítást. A Backup Exec System Recovery 2010-zel a legújabb Microsoft operációs rendszereken is lehet dolgozni, így például a Windows 7-en, a Microsoft Exchange 2010-en és a Microsoft Windows Server 2008 R2-n. Így könnyebbé válik az új rendszerekre való átállás, és annak során biztosított a folytonos védelem. A Symantec Backup Exec System Recovery új változatával még idén lehetővé válik a Linux operációs rendszerek támogatása is.

„A mai kisvállalkozásoknak olyan mentési és helyreállítási megoldásra van szükségük, mely gazdaságos, megbízható, az információkat és a rendszereket az állásidőt óvja meg, és segít megelőzni az IT-katasztrófákat, illetve minimalizálni a a következményeket" – hangsúlyozta Teasdale Harold, a Symantec Képviselet területi igazgatója. „A Backup Exec System Recovery 2010 nyugalmat és megfizethető védelmet nyújt a kisvállalkozásoknak, amelyek így tetszésük szerinti fizikai vagy virtuális környezetben bármikor könnyen helyreállíthatják mindazt, amire szükségük van."

A kisvállalkozások számára a mentés és a helyreállítás egyszerre kihívás és gond. Egy 1650 kis- és középvállalkozást (KKV) és ügyfeleiket érintő friss felmérés[1] szerint nagy az ellentmondás aközött, hogy a KKV-k milyennek érzik a katasztrófák elleni felkészültségüket és milyen a valódi felkészültségük. A felmérés szerint a KKV-k jelezték, hogy bíznak a katasztrófák elleni felkészültségükben (84 százalék), de a szokásaik leleplezték, hogy ez a bizakodás alaptalan. 

Egy átlagos KKV-nél az elmúlt egy évben három leállás volt, ezeket főleg vírus- vagy hackertámadás, áramkimaradás vagy természeti csapás okozta. Ez azért aggasztó, mert KKV-k közel felének saját bevallása szerint nincs terve az ilyen megszakítások kezelésére. Bár a legtöbb cég használ valamilyen mentést, azonban csak minden ötödik (23 százalék) ment naponta, 40 százalékuk viszont csak havonta vagy még ritkábban teszi ezt. A felmérés arra is rámutat, hogy a katasztrófa következtében adatot vesztő kisvállalkozások üzlettől esnek el, és vevőket is vesztenek.

A Backup Exec System Recovery egyetlen, könnyen kezelhető megoldásban nyújt mentést és helyreállítást a kisvállalkozásoknak. A Backup Exec System Recovery 2010-nek most már részét képezi a korábban csak opcióként elérhető, szabadalmaztatás alatt levő Symantec Granular Recovery Option. Ezzel a lehetőséggel a kisvállalkozások teljes fájlszerverről, asztali vagy hordozható gépről, virtuális szerverről, vagy létfontosságú alkalmazásszerverről, például Microsoft Exchange-ről vagy Microsoft SharePointról készíthetnek mentést, amiből aztán apró részeket, például egyes Exchange e-maileket, SharePoint dokumentumokat vagy egyes fájlokat percek alatt helyre tudnak állítani. Sokféle lemezes tárra lehet menteni, a katasztrófa utáni helyreállíthatóság érdekében a mentéseket a telephelyen kívül eső helyre vagy második lemezegységre lehet másolni.

A Backup Exec System Recovery emellett a legújabb virtuális környezetekben, így a VMware vSphere 4.0-ben, a Microsoft Hyper-V Server 2008-ban és a Citrix XenServer 5.x-ben is használható. A virtualizálást az informatikai környezetükbe integráló, számítástechnikailag jobban felszerelt kisvállalkozásoknak ez biztosítja, hogy katasztrófa utáni helyreállításhoz vagy teszteléshez fizikai rendszereiket a Backup Exec System Recovery-n keresztül virtuális gépekké alakíthassák.

A Backup Exec System Recovery 2010-zel együtt, külön költség nélkül elérhető Backup Exec System Recovery Management megoldással a szervezetek helyi és távoli mentési környezete könnyen, egyetlen központi kezelőfelületről kezelhető. Az értékesítési partnerek ennek a képességnek a kihasználásával VPN-kapcsolaton keresztül teljes körben távvezérelhetik ügyfeleik mentési környezetét, így mentési feladatokat, szabályokat, telepítő- és frissítőcsomagokat és felhasználói beállításokat tudnak létrehozni, szerkeszteni és terjeszteni, valamint távolról állíthatják helyre a merevlemezeket vagy a teljes rendszereket. A Backup Exec System Recovery termékcsoport egyes tagjai emellett Microsoft Windows Serverek, Microsoft Windows Small Business Serverek, valamint asztali és hordozható gépek mentését és helyreállítását végzik.

A Symantec Backup Exec System Recovery 2010 szerverenként 795 dolláros, illetve asztali gépenként 69 dolláros javasolt áron már kapható. A Symantec Backup Exec System Recovery Linux Edition szerverenként 495 dolláros javasolt áron idén, egy későbbi időponttól lesz kapható.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.