2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A ?SZABADSÁG, SZERELEM” (kaszkadõr) OSCAR-DÍJ JELÖLT

4 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/912"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kaszkador.thumbnail.jpg" border="0" alt="Kaszkadõr Oscar..." title="Kaszkadõr Oscar..." width="86" height="100" /></a></span>Ami Anthony Hopkinsnak az Oscar-díj, az Piroch Gábornak a TWSA, vagyis Taurus World Stunt Award. A TWSA a kaszkadõrök Oscar-díja , amit akárcsak a jól ismert arany szobrot, szintén Hollywoodban, szintén sztárokkal, vörös szõnyeggel és nagy médiaérdeklõdés közepette adnak át, idén május 20-án. A jelöltek között van Piroch Gábor is, a ?Children of Glory" (Szabadság, szerelem c.) filmben nyújtott alakításáért. </p><p>

 

kaszkadõr oscar...Ami Anthony Hopkinsnak az Oscar-díj, az Piroch Gábornak a TWSA, vagyis Taurus World Stunt Award. A TWSA a kaszkadõrök Oscar-díja , amit akárcsak a jól ismert arany szobrot, szintén Hollywoodban, szintén sztárokkal, vörös szõnyeggel és nagy médiaérdeklõdés közepette adnak át, idén május 20-án. A jelöltek között van Piroch Gábor is, a ?Children of Glory" (Szabadság, szerelem c.) filmben nyújtott alakításáért.

 

kaszkadõr oscar...Ami Anthony Hopkinsnak az Oscar-díj, az Piroch Gábornak a TWSA, vagyis Taurus World Stunt Award. A TWSA a kaszkadõrök Oscar-díja , amit akárcsak a jól ismert arany szobrot, szintén Hollywoodban, szintén sztárokkal, vörös szõnyeggel és nagy médiaérdeklõdés közepette adnak át, idén május 20-án. A jelöltek között van Piroch Gábor is, a ?Children of Glory" (Szabadság, szerelem c.) filmben nyújtott alakításáért.

A Taurus World Stunt Awards ünnepli és tiszteleg a szórakoztatóipar ?extrém sportolói", a profi kaszkadõrök elõtt. Azok elõtt, akik következetesen egyre kijjebb tolják a határokat, hogy szerte a világon felvillanyozzák a moziba járó közönséget, és lélegzetelállító mutatványaikkal elkápráztassák õket. A Taurus World Stunt Awards az egyetlen show, amelyet teljes egészében a színfalak mögött dolgozó hõsök valamint az õ halált megvetõ munkájuk elismerésének szentelnek. Azóta, hogy 2000-ben létrejött, be is bizonyosodott, hogy a Taurus-díj elnyerése a legnagyobb megtiszteltetés, amelyben egy profi kaszkadõrt részesíthetnek.

A 2007-es Taurus World Stunt AwardsTM-ra a világhírû Paramount Pictures stúdiójában kerül sor 2007. május 20-án vasárnap. A látványosságot világszerte több mint 90 országban közvetítik. A díjkiosztón mindenki részt vesz, aki számít Hollywoodban, színészek, rendezõk és az est fénypontjai a kaszkadõrök, akik nélkül mára már szinte egyik film se születhetne meg. Az eseményen a 2006-ban bemutatott mozifilmek legjobb kaszkadõrei elõtt tisztelegnek.

Az említett díj a Taurus World Stunt Awards alapítvány javára tevékenykedik, mely alapítványt eredetileg a Red Bullt alapító Dietrich Mateschitz álmodta meg, és maga is folyamatosan támogatja. Az alapítványt azzal a szándékkal hozták létre Mateschitz adományából, hogy pénzügyi támogatást nyújtsanak a kaszkadõröknek, akik olyan sérülést szenvedtek, mely akadályozza õket munkavégzésükben. A show hétéves története során a Taurus World Stunt Awards alapítvány bõkezûen segítette a sérült kaszkadõröket, hogy újra munkaképessé váljanak, és minél elõbb visszatérhessenek izgalmas munkájukhoz, melyet annyira szeretnek.

Ez évben a jelöltek olyan filmekbõl kerülnek ki, mint a Casino Royale, A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse, Levelek Iwo Jimából, X-men: Az ellenállás vége, Halálos iramban 3, Déj? Vu, Nacho Libre, Hullámtörõk, Superman visszatér, Mission: Impossible 3 és a Taplógáz.

Ezen filmekben szereplõ jelöltek kilenc kategóriában versenyeznek az elõkelõ Taurus-díjért:

  • a legjobb harcos
  • a legjobb pirotechnikai kaszkadõrteljesítmény
  • a legjobb légi kaszkadõrteljesítmény
  • a legjobb autós kaszkadõrmutatvány
  • a legjobb különleges kaszkadõrteljesítmény
  • a legerõsebb ütést kapott kaszkadõr
  • a legjobb nõi kaszkadõrteljesítmény
  • a legjobb koordinátor/rendezõasszisztens
  • a legjobb kaszkadõrteljesítmény külföldi filmben

2007-ben az annyira várt Taurus Életmûdíjat a legendás kaszkadõrnõ, Jeannie Epper , aki több mint 50 évet felölelõ munkája során dublõre volt Shirley McLaine-nek, Kathleen Turnernek is. Életét a 2004-es díjnyertes dokumentumfilm, a Double Dare örökítette meg.

A Taurus Életmûdíjat a tizenkilenc kaszkadõrbõl és kaszkadõrnõbõl álló Kékszalag Bizottság ítéli oda, melynek tagjai szakmájuk vezetõ személyiségei.

A korábbi években a díjátadó hírességek körébe tartozik Hollywood néhány legelismertebb csillaga is, csakúgy mint Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Dwayne ?The Rock" Johnson, Burt Reynolds, Jennifer Garner, Vin Diesel, Keanu Reeves, Quentin Tarantino, Michael Bay, Vince Vaughn, Robert Rodriguez, David Arquette, Michelle Rodriguez, Kelly Hu, Michael Clarke Duncan, Gabrielle Union, James Gandolfini, Matthew McConaughey, Jason Biggs, Bill Paxton, Michelle Rodriguez, Jonathan Mostow, Sarah Michelle Gellar, Mr. T., Seann William Scott, Hulk Hogan, Johnny Knoxville, Kristanna Loken, Jason Statham, Brad Garrett, Jaime Pressley, Carrie-Anne Moss és sokan mások.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.