A Budapesti Nyári Fesztivál megkezdte a jegyek értékesítését a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpad előadásaira. A programok az elkövetkező hetekben folyamatosan bővülnek, így érdemes időről időre visszatérni hozzánk vagy a Budapesti Nyári Fesztivál honlapjára.

 

A Budapesti Nyári Fesztivál megkezdte a jegyek értékesítését a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpad előadásaira. A programok az elkövetkező hetekben folyamatosan bővülnek, így érdemes időről időre visszatérni hozzánk vagy a Budapesti Nyári Fesztivál honlapjára.

 

Idén megszépül a 75. éves Margitszigeti Szabadtéri Színpad. A korszerűsítés fontos eleme, hogy új, különféle irányból nyitható, bővíthető tetőt kap a színpad. A víztorony homlokzatát kijavítják, újravakolják, impozáns díszkivilágítás készül el. A nézőtér új, alul friss, tartós szigetelést kap és kicserélik a székeket. Felújítják a vizesblokkokat is.
Mindezek azt a cél szolgálják, hogy a Nézők méltóképpen ünnepelhessék a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 75. születésnapját.

 

A színház legyen mindenkié! A nyitó- és zárókoncertre minden jegy 2000 Ft-ba kerül.

 

Az ünnepi évadot – amely teli van más évfordulókkal is – a Nemzeti Filharmonikusok koncertje nyitja június 14-én. Carlo Montanaro vezényletével Verdi és Wagner nyitányok hangzanak el a két zeneszerző születésének bicentenáriuma alkalmából.

2012. június 14. (péntek) 20:00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Verdi & Wagner 200 – ünnepi nyitókoncert, természet és zene egyesülése

 

A zenei világ idén ünnepli Giuseppe Verdi és Richard Wagner születésének 200. évfordulóját. A romantika két nagy géniuszának életműve egy különleges koncerten elevenedik meg a Margitsziget évszázados platánfákkal körülölelt színpadán. Carlo Montanaro olasz karmester a világhírű operák és zenedrámák esszenciáját sűrítő nyitányok mentén kalauzolja a hallgatóságot az érzelmektől és szenvedélyektől átitatott, mitikus zenei ösvényen át a képzelet birodalmába. Felcsendülnek többek között a TannhäuserA Rajna kincse, a Parsifal, az Istenek alkonya motívumai Wagnertől, Verdi műveiből a Rigoletto, a Nabucco, a Traviata és az Aida nyitányai.
A zenei "esszencia-koncert" a Margitszigeti Nagyszínpad 75 éves évfordulójára emlékező ünnepi programsorozat nyitóeseménye. 

Közreműködik: Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Carlo Montanaro 

 

2013. augusztus 20.  (kedd) 19:00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Erkel Ferenc: István király – opera-koncert

Történelmi opera a legnagyobb magyar királyról és tanításáról, az összetartozásról.
Bemutató
 

Az ünnepi év záró eseménye István király halálának 975 éves és szentté avatásának 930 éves évfordulója tiszteletére. Az Operaház megnyitására kitűzött, de csak 1885-tavaszára, az első évad második felére elkészült Erkel-művet mutatnak be, az István királyt. A wagneri szellemben fogant operát eredeti formájában utoljára 1930-ban játszották, az MTA Zenetudományi Intézete és az Országos Széchényi Könyvtár zeneműtárának segítségével folyik a kotta digitalizálása.

 

Alkotmányunk ünnepén Erkel utolsó befejezett operájának koncertszerű bemutatójával tisztelgünk Szent István király emléke előtt, neves operaénekesek közreműködésével. A történelmi hitelességű opera államalapítónk uralkodásának utolsói éveit idézi fel, középpontjában azzal az örökérvényű gondolattal, mely szerint a magyar nemzet mindenkori boldogulásának kulcsa az összetartás.

 

Szereposztás:

István, magyarok királya: Bretz Gábor

Gizella, neje, királyné: Wiedemann Bernadett

Imre herceg, fiuk: Balczó Péter

Péter, a velencei herceg fia, István öccse: Geiger Lajos

Vazul, Árpád-házi herceg: Sárkány Kázmér

Sebős, Buda fia, pogány harcos: Boncsér Gergely

Crescimira, a horvát király lánya: Keszei Bori

Jóva, Gizella udvarhölgye: Sánta Jolán

Zolna, Jóva lánya: Szakács Ildikó

Barang, sámán: Cser Krisztián

Gellért, bencés püspök: Hámori Szabolcs

Közreműködik: MR Szimfonikusok és Énekkar, vezényel: Vajda Gergely

 

http://www.szabadter.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük