www.henkel.huwww.henkel.hu A gazdasági világválság miatt jó eredménynek számít, hogy a Henkel Magyarország 2008-ban gyakorlatilag az előző évi szinten teljesített.

www.henkel.huwww.henkel.hu A gazdasági világválság miatt jó eredménynek számít, hogy a Henkel Magyarország 2008-ban gyakorlatilag az előző évi szinten teljesített.

 

  A Henkel Magyarország Kft. 2008-as árbevétele 79,5 milliárd forint volt. Ez a megelőző 2007-es árbevételnek (79,8 milliárd forint) a 99,6 százaléka volt. A belföldi 44,03 milliárd forintos értékesítés is lényegében szinten maradt 2008-ban (2007-ben 44,2 milliárd forint).

A vállalat exportja 35,5 milliárd forint volt, 2007-ben pedig 35,6 milliárd forint értékben exportált a Henkel. Az árbevétel 44,6 százaléka származott exportból, ez az arány sem változott jelentősen az előző évihez képest. Az árbevétel csekély, néhány tizedszázaléknyi visszaesése az utolsó negyedévben következett be.

A kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére mintegy félmilliárddal 1,9 milliárd forintra növekedett a magyar Henkelnél beruházásra fordított összeg, melynek nagy részét körösladányi fejlesztésekre költötték. Itt új gyártócsarnokot építettek, új gyártósort és raklapozót helyeztek üzembe.

A Henkel Magyarország három üzemében folytat termelést. Körösladányban folyékony mosó és tisztítószereket, Vácott lakossági és ipari ragasztókat és Barcson építési kemikáliákat gyártanak. Ez utóbbi üzemet idén értékesíteni kívánja a vállalat.

Olyan beruházónak van elsőbbsége, mely a profilt, az infrastruktúrát és a munkatársakat átveszi, ebben az esetben megrendelésre is számíthat a Henkeltől. A gyár átadásának tervezett ideje legkésőbb 2009. október 31. A Henkel Magyarország állományi létszáma a 2008-as éves átlagot tekintve 641 fő volt.

Henkel Magyarország Kft. 2008-ban
A HMO tevékenységét három üzletágra tagoltan végzi. A mosó és háztartási tisztítószer üzletág jól ismert márkatermékei például a Persil, Tomi, Pur, Bref. A kozmetika üzletághoz tartoznak többek között a Schwarzkopf termékek, mint a Taft, a Schauma, a Palette és a Fa testápolási cikkek.

Az Adhesives Technologies (ragasztás technológiák) üzletág foglalkozik egyrészt a lakosság és a szakipari márkatermékekkel, mint a Pritt, Palma, Pattex, az építési kemikáliák közül pedig a Ceresit, a Cimsec, másrészt az ipari- technológiai terület speciális felhasználású anyagokat, pl. Loctite és Teroson termékeket, valamint technológiai eljárásokat kínál ipari felhasználók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük