2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A T-Home jóvoltából DVD-n is megjelenhet a Balázs Béla Stúdió rövidfilmjeiből készült válogatás

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/34903"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/balazs_bela_studio_211.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="76" /></a></span>A Summa Artium Kht. idei ötödik Mecénás Napi árverésén a T-Home a Balázs Béla Stúdió filmarchívumából válogatott filmek digitalizálásának támogatása mellett döntött.</p><p> 

balazs bela studio 211.thumbnailA Summa Artium Kht. idei ötödik Mecénás Napi árverésén a T-Home a Balázs Béla Stúdió filmarchívumából válogatott filmek digitalizálásának támogatása mellett döntött.

 

balazs bela studio 211.thumbnailA Summa Artium Kht. idei ötödik Mecénás Napi árverésén a T-Home a Balázs Béla Stúdió filmarchívumából válogatott filmek digitalizálásának támogatása mellett döntött.

 

 A 4 DVD-ből álló sorozat első két darabjának kiadása aBBS 50. Más hangok, más szobák – rekonstrukciós kísérlet[ek]" című kiállításhoz kapcsolódik, amelyet a Műcsarnok a Balázs Béla Stúdió megalakulásának 50. és Balázs Béla születésének 125. évfordulója alkalmából rendez a Magyar Nemzeti Filmarchívummal és a Balázs Béla Stúdió Alapítvánnyal együttműködve. A vetítésekkel és kísérőrendezvényekkel egybekötött nagyszabású kiállítás úgy eleveníti fel a BBS elmúlt 50 évét, hogy az a fiatalabb generációk számára is átélhetővé tegye a kort és a közeget, amelyben ezek a filmek létrejöttek. A BBS-t ismerő kortársak számára a tárlat lehetőséget kínál a közös történetek és élmények felidézésére, újraélésére.

A T-Home, amely bevezetése óta sokat tesz a magyar vizuális kultúra népszerűsítéséért, és már több jelentős filmes projekt létrejöttét támogatta, fontosnak tartja, hogy az 1959 óta a magyar kortárs és kísérleti film legfontosabb műhelyének számító Balázs Béla Stúdió gazdag gyűjteménye minél szélesebb körben elérhetővé váljon a különböző generációk számára, ezért főtámogatóként állt a DVD-k kiadása mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.