A tél nem állhat a Dunlop Winter Sport 5 abroncs útjába

A nagy teljesítményű abroncsok vezető márkájaként a Dunlop egy új abroncs, a Winter Sport 5 bevezetését jelentette be. Az elsőrangú tapadást és teljesítményt biztosító abroncs a téli időjárási viszonyok között számos különböző útfelülettel képes felvenni a versenyt, beleértve a nedves, jeges és hóval borított utakat is.

 

A nagy teljesítményű abroncsok vezető márkájaként a Dunlop egy új abroncs, a Winter Sport 5 bevezetését jelentette be. Az elsőrangú tapadást és teljesítményt biztosító abroncs a téli időjárási viszonyok között számos különböző útfelülettel képes felvenni a versenyt, beleértve a nedves, jeges és hóval borított utakat is.

 

Az abroncs kiemelkedő tapadásának és teljesítményének köszönhetően a járművezetők a „Forever Forward" jelmondatnak megfelelően a legváratlanabb téli körülmények között is úton lehetnek. Az új téli abroncs a vásárlók számára már elérhető, a mérettartománya pedig 2015 szeptemberében vált véglegessé.

 

A Winter Sport 5 a Dunlop díjnyertes téli sportabroncs szériájának ötödik tagjaként jelenik meg, az elődeinek – különösképpen a dinamikus Winter Sport 4D abroncsnak – a sikereire támaszkodva. Az abroncs kialakításával segítséget kívántak nyújtani a vásárlóknak, hogy továbbra is sikeresen birkózhassanak meg a nem várt téli útviszonyokkal és körülményekkel, többek között a rejtett jégfoltokkal, a hókásával, a jeges útszakaszokkal, a latyakkal és a pocsolyákkal.

 

Ennek az igénynek a kielégítése érdekében több mint 400 kutatás-fejlesztési szakértő, tervező és mérnök bocsátkozott 24 hónapnyi tesztelésbe három különböző kontinensen, hogy kifejlesszék a Dunlop téli sportabroncs szériájának következő tagját. A fejlesztések között szerepel a futófelületi blokkok megnövelt száma, amely még jobb teljesítményt biztosít hóborította útfelületen, és szintén egy új fejlesztést képviselnek a döntött középső lamellák, amelyek kiemelkedően jó oldalirányú tapadást nyújtanak a csúszós utakon. Mindezeket kiegészíti még a vízen felúszást ellensúlyozó, még mélyebb mintaárok, valamint az üzemanyag-fogyasztást csökkentő, optimalizált abroncskialakítás és súlyeloszlási tulajdonságok .

 

A széria korábbi termékéhez képest a Winter Sport 5 abroncs 5 százalékkal jobb teljesítményt nyújt a nedves fékezés terén, 16 százalékkal eredményesebb a jeges úton történő fékezés tekintetében, 15 százalékkal jobb a gördülő ellenállása és négy százalékkal hatékonyabb a havas útfelületen történő gyorsulása. 

 

„Az Európában egyre gyakoribb heves esőzések és szélsőséges időjárási viszonyok miatt kimagasló abroncstapadásra van szükség a téli vezetéskor" – mondta Hans Vrijsen, a Goodyear EMEA régió lakossági gumiabroncs üzletágának marketing igazgatója. „Örömmel tölt el bennünket, hogy egy olyan abroncsot ajánlhatunk a vevőinknek, amely megfelelően tapad a téli utakon, és eleget tesz a vásárlóink által elvárt csúcsteljesítménynek. A téli útviszonyoktól függetlenül a Winter Sport 5 az ambiciózus és mozgalmas életet élő fogyasztóink számára egy olyan abroncsot biztosít, amely illeszkedni tud a felgyorsult életstílusukhoz" – mondta Vrijsen.

 

A Dunlop az AMG Driving Academy hivatalos abroncspartnere, és a két fél egymással együttműködve végzi nagy teljesítményű abroncsok tesztelését zord, komoly próbatételt jelentő vizsgálati körülmények között. Az abroncs 43 különféle méretben kapható az SD/195 – 255, AR/40 – 65 és RD/15" – 19" mérettartományban. A három hegycsúcsot és hópihét tartalmazó „Alpesi" jelöléssel ellátott abroncsot úgy tervezték, hogy megfeleljen a téli gumiabroncsokkal szemben támasztott mindennemű követelménynek.

 

Ideális téli gumiabroncs: elsőrangú tapadást és teljesítményt biztosító abroncs, amely a téli időjárási viszonyok között számos különböző útfelülettel képes felvenni a versenyt, beleértve a nedves, jeges és hóval borított utakat is.

A fogyasztók legfontosabb igényeinek kielégítése

  • Kitűnő tapadás, kanyarodás és fékezés nedves útfelületen
  • Elsőrangú tapadás jeges, havas és latyakos utakon

A Dunlop Winter Sport 5 kifejlesztéséhez a következőkre volt szükség:

  • több mint 400 kutatás-fejlesztési szakértő, tervező és mérnök
  • 24 hónap
  • tesztelés három különböző kontinensen

 

A Winter Sport 5 abroncs a Dunlop díjnyertes téli sportabroncs termékcsaládjának ötödik generációs tagja. A korábbi generációhoz képest a következő fejlesztéseket tartalmazza:

  • Még több futófelületi blokk, amely jobb teljesítményt biztosít hófedte útfelületen
  • Kedvezőbb oldalirányú tapadást biztosító, döntött középső lamellák
  • A vízen felúszást ellensúlyozó, még mélyebb mintaárok
  • Üzemanyag-fogyasztást csökkentő, optimalizált abroncskialakítás és súlyeloszlási tulajdonságok
  • Megfelelő tapadást biztosít a téli utakon, és csúcsteljesítményt nyújt az elődeivel összehasonlítva :

o 5%-kal hatékonyabb nedves fékezés

o 16%-kal hatékonyabb fékezés jeges úton

o 15%-kal kisebb gördülő ellenállás

o 4%-kal hatékonyabb gyorsulás havas útfelületen

 

The Goodyear Dunlop kötelezettséget vállal, hogy a Winter Sport 5 vásárlói felkészülten várhatják a váratlan helyzeteket. Anélkül, hogy szem elől tévesztené a biztonságot, a Dunlop a téli útviszonyok között is lehetőséget ad a teljesítmény érvényesülésére.

 

www.dunlop.eu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.