A nyertes ötletből terméket fejlesztenek  -az ötlet továbbfejlesztéséhez a Telekom 500.000 euró értékben biztosít erőforrásokat .A pályázatokat 2013. március 31-ig lehet beküldeni a www.telekom-innovation-contest.com címre

 

A nyertes ötletből terméket fejlesztenek  -az ötlet továbbfejlesztéséhez a Telekom 500.000 euró értékben biztosít erőforrásokat .A pályázatokat 2013. március 31-ig lehet beküldeni a www.telekom-innovation-contest.com címre

 

A Deutsche Telekom nemzetközi szinten keresi a legkiemelkedőbb ötleteket öt kategóriában: digitális otthon, kommunikációs szolgáltatások, energia, virtuális platform, felhőalapú szolgáltatások. Egyéni pályázók, diákok, csapatok, start-up-ok és a Deutsche Telekom valamint leányvállalatainak dolgozói március 31-ig küldhetik el pályázataikat a www.telekom-innovation-contest.com címre.

 

A pályázók személyesen mutatják be ötleteiket, majd egy több fordulós értékelési folyamatot követően nemzetközi zsűri választja ki a nyerteseket. Ezután a Telekom Csoport szakértői a koncepciót termékké vagy prototípussá fejlesztik. Az ötlet továbbfejlesztéséhez a Telekom 500.000 euró értékben biztosít erőforrásokat, beleértve a hardvert és szoftvert, hozzáférést a Telekom infrastruktúrájához, valamint a globális értékesítési és marketing csatornák használatát. A termék üzleti tervének elkészítéséhez tanácsadók nyújtanak majd segítséget. A verseny második és harmadik helyezettje is értékes díjakat nyer.

 

A verseny ötletgazdái a berlini Telekom Innovation Laboratories (T-Labs), a T-Mobile Lengyelország és a Magyar Telekom voltak, jelenleg pedig az EIT ICT Labs Germany partneri közreműködésével valósul meg a pályázat nemzetközi szinten. "Annyi ragyogó elme van Lengyelországban….a Telekom Innovációs Versennyel erősíteni kívánjuk kapcsolatainkat az induló vállalkozásokkal és a tanulmányaikat országunkban folytató hallgatókkal" – mondta Milan Zika, a T-Mobile Lengyelország technológiáért és innovációért felelős vezetője, a Telekom Innovációs Verseny zsűrijének tagja. Pataki Róbert, a Magyar Telekom innovációért felelős vezérigazgató-helyettese egy lépéssel tovább ment: " Az újítások területén is élenjáró cég kívánunk lenni, és a Telekom Innovációs Verseny e célunk eléréséhez még közelebb visz minket." Dr. Heinrich Arnold, a Telekom Innovation Laboratories (T-Labs) vezetője így folytatta: "Eltérően számos egyéb versenytől, mi nem csupán kiválasztunk egy ötletet, hanem a megvalósításba is beruházunk, minden szakaszban támogatjuk a nyerteseket és elképzeléseiket, egészen a termék piaci bevezetéséig. Nagy érdeklődéssel várom a Telekom Innovációs Nap decemberi rendezvényét Lengyelországban, ahol a nyertesek nyilvánosan is bemutathatják termékeiket, illetve ígéretes prototípusaikat."

 

A Telekom Innovációs Verseny az új Telekom Challenge (Kihívás) program része, melynek célja az újító szellemű kultúra elterjesztése nemzetközileg a Telekom Csoporton belül. Az ötletversennyel párhuzamosan – ami elsősorban a vállalkozókat, diákokat, egyéni pályázókat, valamint a Telekom Csoport és leányvállalatai dolgozóit kívánja bevonni – meghirdetik az Együttműködési Kihívás (Collaboration Challenge) elnevezésű versenyt is. Ebben a belső, vállalati versenyben olyan dolgozókat keresnek, akik kimondottan szívesen dolgoznak kis csoportokban, egy újfajta együttműködési rendszerben, ahol egy konkrét üzleti területre dolgoznak ki megoldást. A Collaboration Challenge 2013-ban Kenyába látogat; központi témája a "Tele-gyógyítás Afrikában" lesz.

 

További információ:

www.telekom-innovation-contest.com

www.facebook.com

www.twitter.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük