Ígéretes magyar ötletek mutatkoztak be a Telekom innovációs versenyének hazai elődöntőjén. A pálmát egy video-broadcasting applikáció vitte el, de négy különdíjat is kiosztottak

Ígéretes magyar ötletek mutatkoztak be a Telekom innovációs versenyének hazai elődöntőjén. A pálmát egy video-broadcasting applikáció vitte el, de négy különdíjat is kiosztottak

 

A Telekom idei nemzetközi innovációs versenyének a Kitchen Budapestben megrendezett hazai elődöntőjén a beérkezett 34 magyar pályázatból egy előszűrés után 7 csapat kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A Telekom vezetőségéből álló zsűri olyannyira értékelte a pályázó csapatok kreativitását, hogy a nyertes mellett négy különdíjat is hirdetett.

 

A zsűri döntése alapján hazánkat a Krakkóban rendezendő nemzetközi döntőben az ANGL elnevezésű video-broadcasting applikáció képviseli majd, ami azt jelenti, hogy ez a csapat indulhat a verseny fődíjáért. További négy ötlet, a Crypt-Talk nevű biztonságtechnológiai megoldás, a CreaTV elnevezésű második képernyős alkalmazás, a Shop&Roll nevű „intelligens vásárlókosár" és a Rebot, egy mobillal vezérelhető robotépítő megoldás kitalálói lehetőséget kapnak a Telekomtól arra, hogy ötletük továbbfejlesztéséről tárgyaljanak a vállalat szakértőivel és döntéshozóival.

 

„Ma újra nagy örömmel győződtem meg a magyarokban rejlő kreativitásról, amely újszerű és meglepő, az informatika szűken értelmezett világán túlmutató ötletek formájában mutatkozott meg. Több pályázatban is megláttuk a lehetőséget, ezért egy csapat helyett ötöt emeltünk ki a mezőnyből. A döntőbe továbbjutó csapat mellett négy másik ötlet is beleillik a Telekom üzletfejlesztési elképzeléseibe, ezért velük – különböző mezsgyéken – közösen gondolkodunk tovább" – mondta Pataki Róbert, a Magyar Telekom üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

 

A 12 döntős közül egy szakértőkből álló zsűri választja ki a nyertest a krakkói Champions Pitch eseményen. A Krakkóba utazó döntősöket a partner országok fővárosaiban rendezett elődöntők során választották ki. A döntősök felkészítésének céljából, a csapatok négynapos startup oktatási programon vesznek részt, ahol szakértőktől kapnak tanácsokat és betekintést nyernek a Deutsche Telekom kutatási projektjeibe. A zsűri június 27-én választja ki az összes benyújtott pályamű közül azt a projektet, amelyet a Deutsche Telekom és az inkubátorok együttműködésében megvalósítanak. A verseny fődíja többek között potenciális befektetés akár 150.000 Euro összegig, részvételi lehetőség a DT nemzetközi startup akszelerációs programjaiban, hardver és szoftver csomagok, továbbá közvetlen konzultációs lehetőség a Deutsche Telekom Csoport döntéshozóival.

 

Immár második alkalommal hirdette meg a Magyar Telekom a legjobb magyar ötletek börzéjét a Deutsche Telekom Csoport nemzetközi innovációs versenye keretében. Április 15-ig 46 ország 326 csapata pályázott ötletekkel hat kategóriában, ebből 34-et magyarok nyújtottak be. A legtöbb pályázat  Németországból, Macedóniából, Magyarországról és Romániából érkezett. Minden negyedik ötletet Európán kívüli csapat nyújtott be, például Kanadából, Indonéziából, Hong Kong-ból és Dél-Afrikából. A 2014-es verseny fókuszába a "Felhő-alapú szolgáltatások" és a „Média és kommunikáció a jövőben" témakörök kerültek, az összes beérkezett pályamű 60 százalékát ebben a kategóriában nevezték.

A 2014. évi versenyt a Telekom inkubátor programja, a hub:raum, a Kitchen Budapest, a UQBATE (a Deutsche Telekom dolgozói számára létrehozott különleges program), valamint a Deutsche Telekom hét közép-kelet európai leányvállalata támogatja.

http://www.telekom-innovation-contest.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük