2023.június.05. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A TELEKOM KARBONSEMLEGESEN MŰKÖDÖTT 2015-BEN

2 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/44880"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_39.jpg" border="0" width="103" height="86" /></a></span>A Magyar Telekom Csoport (beleértve külföldi leányvállalatait, a Makedonski Telekomot és a Crnogorski Telekomot is) a hazai nagyvállalatok közül elsőként, az európai vezető távközlési szolgáltatók közül az elsők között teljes mértékben karbonsemlegessé vált.</p>  <p><strong>

images 39A Magyar Telekom Csoport (beleértve külföldi leányvállalatait, a Makedonski Telekomot és a Crnogorski Telekomot is) a hazai nagyvállalatok közül elsőként, az európai vezető távközlési szolgáltatók közül az elsők között teljes mértékben karbonsemlegessé vált.

 

images 39A Magyar Telekom Csoport (beleértve külföldi leányvállalatait, a Makedonski Telekomot és a Crnogorski Telekomot is) a hazai nagyvállalatok közül elsőként, az európai vezető távközlési szolgáltatók közül az elsők között teljes mértékben karbonsemlegessé vált.

 

Korunk egyik legsúlyosabb problémája a klímaváltozás, ami nagyrészt az emberiség által légkörbe juttatott szén-dioxid következménye.

A Telekom már a 90-s években felismerte a környezet- és a klímavédelem fontosságát, amely szemlélet szervesen beépült tevékenységébe. A Fenntarthatósági stratégiájába fektetett célok mentén, innovatív megoldásokat alkalmazva folyamatosan csökkentette a működése során felhasznált energiát, és növelte az energiahatékonyságát.

A vállalat modernizálta hálózatát és adatközpontjait, növelte a hibrid és az elektromos autóinak arányát a céges autóflottájában, és egyre hatékonyabb eszközöket és megoldásokat alkalmaz. Több infrastruktúrája energiaellátását oldja meg szél- és/vagy napenergiával, és saját működése során is előnyben részesíti a fenntartható infokommunikációs termékek és szolgáltatások igénybe vételét.

A teljes karbonsemleges működés eléréséhez két kiemelt projekt járult hozzá. A Telekom Csoport magyarországi elektromos energiafelhasználását 100 százalékban megújuló energiaforrásból vásárolja, a fosszilis energiafelhasználásból származó kibocsátását pedig zöld projektek támogatásával semlegesítette.

 „Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a fenntarthatóságért tett ambiciózus erőfeszítéseinknek köszönhetően a vállalatunk és az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásaink teljes mértékben karbonsemlegesek, és ezzel megelőztük a világ legnagyobb globális telekommunikációs vállalatait" – mondta Somorjai Éva, a Magyar Telekom fenntartható fejlődésért felelős humán erőforrás vezérigazgató-helyettese. „Köszönjük, hogy a szolgáltatásaink használatával ügyfeleink is támogatnak minket környezetünk megóvásában, ezáltal ők is aktív részesei egy fenntarthatóbb holnap megteremtésének!"

http://www.telekom.hu/rolunk/fenntarthatosag

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.