A Toshiba bejelentette, hogy bővítette mini-notebookkínálatát az új, Toshiba NB200 termékkel. A 10,1 hüvelykes kijelzővel rendelkező új mini-notebook a stílus és a korszerű technológia ötvözete: egy igazi mobil társ, amelyet egyszerre jellemez a könnyű hordozhatóság, a hosszú akkumulátoridő és a különleges színvilág. A Toshiba NB200 2009 második negyedévétől lesz elérhető Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

 

 A Toshiba bejelentette, hogy bővítette mini-notebookkínálatát az új, Toshiba NB200 termékkel. A 10,1 hüvelykes kijelzővel rendelkező új mini-notebook a stílus és a korszerű technológia ötvözete: egy igazi mobil társ, amelyet egyszerre jellemez a könnyű hordozhatóság, a hosszú akkumulátoridő és a különleges színvilág. A Toshiba NB200 2009 második negyedévétől lesz elérhető Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

„A Toshiba nemrégiben készített egy piackutatást, amelyben a vásárlók mini-notebook használati szokásait vizsgálták. A kutatásból kiderült, hogy a mini-notebookokat második vagy harmadik eszközként használják a vevők, főként arra, hogy otthonuktól távol is tudjanak kommunikálni, információt cserélni. A Toshiba NB200 segítségével a vásárlók egy kávézóban ülve is megoszthatják fényképeiket a barátaikkal, a diákok megírhatják dolgozataikat a könyvtárban, vagy a vonaton ülve elküldhetik és fogadhatják az e-maileket, illetve böngészhetnek a weben" – mondta  Patonai Szabolcs, a Toshiba Europe GmbH notebook üzletágának magyarországi értékesítési vezetője. „Az új Toshiba mini-notebookkal nem kell kompromisszumot kötni a szépség és a  hosszú üzemidő között: az új NB200 termékcsalád tagjai különleges, egyedi dizájnnal és trendi színekkel rendelkeznek, míg egyes modellek akár 9 órán át működtethetőek" – tette Patonai Szabolcs.

A Toshiba NB200 kialakítása figyelemfelkeltő: az egyedi, matt felületű és lenyűgöző 3D mintázatú mini-notebook vonzza a tekintetet és a tapintása is kellemes, míg a fényes, űrfekete változatot finom, ritmikus ferde vonalak díszítik. Az új NB200 többféle stílusos színben lesz elérhető.

Az 1,18 kg tömegű, 10,1 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelzővel felszerelt új mini-notebook ideális társ a mobil használathoz. A 3 cellás akkumulátor 4 órás használati időt, míg a 6 cellás akkumulátor akár 9 órás üzemidőt biztosít. Az új NB200 a 3D gyorsulásérzékelő rendszerrel[1] dinamikusan észleli a szabadesést, az ütéseket és a rázkódásokat, amelyek hatására visszahúzza a fejet a merevlemezről, így megvédve a nagy kapacitású (akár 160 GB-os) meghajtón található értékes adatokat. A Toshiba NB200 beépített vezeték nélküli hálózati kártyával (IEEE 802.11 b/g), valamint egyes modellek integrált mobil szélessávú kapcsolattal rendelkeznek, míg a elhalkulásmentes (diversity) antenna a legjobb jelminőséget nyújtja. A mini-notebook része a Bluetooth® felület és három USB 2.0-csatlakozó, amelyek közül az egyik Sleep 'n Charge üzemmódot is támogat. Ezen funkció segítségével könnyen tölthetők mobil eszközök (pl.: mobiltelefon, MP3 lejátszó) akkor is, ha a készülék ki van kapcsolva, vagy hibernált állapotban van. A Toshiba NB200[2] működését egy N270 1,6 GHz Intel® Atom® vagy egy N280 1,66 GHz Intel® Atom® processzor és Intel® 945GSE grafikus lapkakészlet biztosítja, amely tökéletes webböngészéshez, az e-mailek küldéséhez és fogadásához és az alapvető alkalmazások – például szövegszerkesztő – futtatásához, valamint a médiafájlok megtekintéséhez, azaz a felhasználók négy legfontosabb mini-notebook alkalmazási területéhez[3].

Felelősségteljes globális szereplőként a Toshiba minden új laptopját az RoHS-szabályozásnak (Restriction on Hazardous Substances) megfelelően készíti, így jelentősen csökkenti a környezeti hatást, mivel a termék csupán korlátozott mennyiségben tartalmaz ólmot, higanyt és egyéb veszélyes anyagokat. Az új Toshiba NB200 megfelel az ENERGY STAR® 5.0 előírásainak[4].

 

A termékek jellemzői

  • 10,1 hüvelykes LED-es háttérvilágítású kijelző
  • Akár 160 GB méretű merevlemez
  • 1,18 kg súly (vagy nagyobb)
  • 4-9 órányi akkumulátoros működési idő
  • Integrált mobil szélessáv és beágyazott vezeték nélküli hálózat
  • Bluetooth®-kompatibilitás és három USB 2.0-csatlakozó

            


[1] Ez a szolgáltatás Windows XP operációs rendszerrel működő eszközökön érhető el.

[2] A konfigurációtól és a helyi specifikációktól függően változhat.

[3] A Toshiba 2009 februárjában végzett, a mini-notebookokat érintő piackutatása alapján.

[4] A Toshiba NB200 megfelel az ENERGY STAR V5.0 műszaki követelményeinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük