2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A válságot túlélni, utána növekedni…. 23 éves a magyar RS Bútoráruházlánc

6 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97053"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_616.jpg" border="0" width="191" height="240" /></a></span>A sajtótájékoztató időszerűségét az határozza meg, hogy a 23. születésnapját épp a napokban ünneplő RS Bútor is csatlakozott a kereskedelmi egységek adventi nyitva tartási rendjéhez. Áruházaikat ezeken a vasárnapokon nyitva tartják, amellyel kifejezik a hagyományokhoz való ragaszkodásukat.</p> <p> 

A sajtótájékoztató időszerűségét az határozza meg, hogy a 23. születésnapját épp a napokban ünneplő RS Bútor is csatlakozott a kereskedelmi egységek adventi nyitva tartási rendjéhez. Áruházaikat ezeken a vasárnapokon nyitva tartják, amellyel kifejezik a hagyományokhoz való ragaszkodásukat.

 

A sajtótájékoztató időszerűségét az határozza meg, hogy a 23. születésnapját épp a napokban ünneplő RS Bútor is csatlakozott a kereskedelmi egységek adventi nyitva tartási rendjéhez. Áruházaikat ezeken a vasárnapokon nyitva tartják, amellyel kifejezik a hagyományokhoz való ragaszkodásukat.

 

Az RS Áruházaikat saját döntésük alapján már 2015. január 1-je óta vasárnap zárva tartják, mindamellett azonban árbevételük meghaladta az előző év azonos időszakát. Saját tapasztalataik azt igazolják, hogy a vásárlások egyenletesen megoszlanak a hét többi napján, amely egy olyan üzletágban, mint a bútorforgalmazás, különösen jó mutató, hiszen minden vásárlást intenzív érdeklődés előz meg. A kormányzati döntés egyértelmű visszaigazolását bizonyítja az, hogy a vasárnapi nyitva tartás elmaradása nem járt a vásárlói érdeklődés csökkenésével és a megnövekedett érdeklődés miatt nemhogy létszámleépítés nem történt, hanem újabb munkaerő felvételben próbálnak helytállni és ezalatt dolgozóik keresete is jelentősen emelkedett.

 

Különösen nagy eredménynek tartják az RS iránti immár 23 éve tapasztalt egyre növekvő érdeklődést, tekintettel arra, hogy a forgalmazott bútorok mintegy 90%-a Magyarországon előállított termék és a legnagyobb magyar tulajdonú bútorértékesítőként többmilliárdos árbevételünkkel változatlanul képesek helytállni a tőkeerős multinacionális bútorforgalmazó vállalkozások mellett, akik egymás után nyíló nagyáruházaikkal egyre inkább eluralják a magyar piacot, kiszorítva egyben a regionális helyi bútorkereskedőket.

Ma az RS az egyetlen olyan vállalkozás, amely nyíltan felvállalja azt, hogy ragaszkodik a magyar értékekhez és áruházaiban és forgalmazási rendszerében kiemelt helyet biztosít a magyar bútorgyártók piacképes termékeinek, amelyekre a multik bútoráruházaiban már leginkább csak alkalmi jelleggel és elvétve találhatunk rá.

 

Az RS zászlóshajója ma is az MBIK Zrt., mely társaság tulajdonosai és egyben igazgatói az RS menedzsmentjéből kerültek ki és a 23 év alatt megszerzett tudásukkal és tapasztalatukkal garantálják az operatív vezetés hatékonyságát és következetességét. A magyar bútorgyártókhoz elkötelezetten kötődő társaság működteti a legnagyobb XIII. kerületi RS áruházat, ahol a viszonteladói, logisztikai és kereskedelemszervezői feladatokat is ellátva garantálja, hogy az RS beszállítói mindig időben megkapják áruszámlájuk ellenértékét, valamint irányítja a termékfejlesztést és a vevőszolgálat, marketing kifogástalan működését minden RS bútoráruházban.

 

Az RS beszállítói képesek lépést tartani a cég fejlődésével a válságot követő időszakban is.

– Jelenleg közel negyven magyar beszállítónk van, akik megfelelnek azoknak a szigorú előírásoknak – a minőségi követelményeknek, a 14 napos beszállítói pontosságnak, a garancia előírásainak – amelyeket támasztunk feléjük a vevők tökéletes kiszolgálása érdekében. A fő cél azonban a vásárlóink körében legkedveltebb termékkínálat fenntartása és a legkedvezőbb eladási árak biztosítása, amelyet 23 év alatt mindenkor képesek vagyunk biztosítani.

Ezt a tényt érzékelhetően jutalmazzák a vásárlók, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az RS bútoráruházakba betérő átlagosan napi ezer fő érdeklődő és az évi közel negyvenezer kiállított számlához kapcsolódó több mint százezer darab eladott bútor. Az RS kínálatát bemutató internetes honlapjuknak  9.860.000 a látogatottsága.

 

Az RS -t az állandó növekedési kényszer hajtja.

 

A 23 éve alapított RS-ben üzletbezáráson, létszámleépítésben még a válság éveiben sem gondolkodhattak, hiszen az RS márkanév presztizsét, az elért eredményt és szakmai színvonalat semmiképpen sem adhatták alább. A válságidőszakban a veszteségek ellenére is fenntartották áruházaikat és szorosra zárva a kapcsolatot a beszállítóikkal egyre szélesebb kínálattal jelentek meg.

 

Láthatóan nem tudja megtörni a lendületüket a multik terjeszkedésének a ténye és úgy hisszik, hogy ameddig meg tudják tartani áruházaikat és tudnak újakat nyitni, addig a magyar vásárlók bizalmára és szeretetére alapozva képesek helytállni és a válság elmúltával pedig robbanásszerűen fejlődni.

 

Félelmetesnek élték át azonban, ahogyan az elmúlt évben a válság enyhülésének idején két áruházunk bezárására kényszerültek a bérleti jog felmondása okán.

 

Budaörsön egy ingatlanspekulációban érdekelt új tulajdonos lehetetlenítette el a jelenlétüket és  szorított ki a legnagyobb ambícióval megálmodott és saját erőből 100 milliós ráfordítással létrehozott RS nagyáruházi bérleményéből, egy végtelenül inkorrekt és a jogokat semmibe vevő önkényes eljárás során, megrongálva és önkényesen bitorolva a jogvédett jelképeiket és eszközeiket.

A nagykőrösi úti RS bútoráruház bérletét pedig az ingatlan új tulajdonosa azért mondta fel, hogy az épületet lebontva annak telkén parkolót létesítsen saját gépkocsiparkja részére.

 

Ez a tény új stratégiát követel tőlük.

 

A magyar bútorok forgalmazásának fenntartása és bővítése érdekében kiemelten fontossá vált, hogy visszavásárolják az RS központi áruházát, melyet bérleményként üzemeltettek azóta,  mióta annak eladására kényszerültek a válság éveiben. Ennek felújításával olyan, a jelenlegi követelményekhez méltó színvonalú értékesítés-fejlesztési centrumot kívánnak létrehozni, ahol a hazai – de meghatározóan elmaradott térségekben termelő bútorgyártó vállalkozások – spekulatív érdekektől védetten – állandó megjelenésre számíthatnak a jövőben is, mert ezeknek a túlélése attól függ, hogy eljutnak-e termékei a vevőkhöz.

 

A jövőben újabb nagy alapterületű áruházak megnyitása helyett 500-1500 m2 alapterületű bútorstúdiók és azokat kiszolgáló logisztikai központok megnyitására törekszenek, ahol az RS kereskedelmi rendszeren keresztül elérhető az RS teljes kínálata és garantált szolgáltatásai a vásárlók részére. Ennek keretében indították el az RS bútorstúdió értékesítői rendszerüket, melynek első üzletekét 2015 dec. 01-vel nyitjuk meg BUDAÖRSI RS BÚTORSTÚDIÓ néven.

 

Mindezek mellett tovább erősítik az évek óta közkedvelt és nagy figyelemmel kísért „Sulikezdés az RS-ben!" és az „RS Új generáció" kampányaikat, valamint újdonságként megindították „RStop" programjukat, amely hamar népszerűvé vált vásárlóink körében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.