A vártnál 8-10 százalékkal többször, összesen 7,8 millió alkalommal használták az autósok 2014-ben a július elseje óta működő országos mobilparkolási rendszert – közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. hétfőn az MTI-vel.

 

A vártnál 8-10 százalékkal többször, összesen 7,8 millió alkalommal használták az autósok 2014-ben a július elseje óta működő országos mobilparkolási rendszert – közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. hétfőn az MTI-vel.

 

    Az összes mobilparkolásból származó forgalom megközelítette a 3,4 milliárd forintot – olvasható a közleményben.

    A társaság által közölt adatokból kiderül az is, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendszerén keresztül tavaly a második félévben 642 ezer autópálya-matricát és HU-GO viszonylati jegyet vásároltak, az ebből származó bevétel pedig 3,15 milliárd forint volt.

    A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül csak tavaly decemberben mintegy 1,3 millió parkolást, illetve 108 ezer autópálya-matricát és HU-GO viszonylati jegyet értékesített a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Az autósok mobilfizetési hajlandóságával egyenes arányban élénkül a piaci szereplők érdeklődése is, amit jól mutat, hogy a mobilfizetési társaság kezdetben öt, decemberben pedig már tizenegy viszonteladó partnerrel értékesítette a különféle, közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatásokat – hangsúlyozza a cég.

    "A tavaly július elején indított Nemzeti Mobilfizetési Rendszert komolyabb fennakadások nélkül, megbízhatóan működik" – idézi a közlemény Veres Mihályt, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatóját. A számok azt mutatják, hogy az autósok és a mobilfizetési piaci szereplők egyaránt pozitívan értékelik az új országos rendszert – emelte ki a vezérigazgató.

    A társaság a közlemény szerint számos új, innovatív, a közszolgáltatások minőségének javítását és a felhasználói kényelem növelését célzó fejlesztést is elindított tavaly. "Ezek közül kiemelendő a közösségi közlekedés korszerűsítésében stratégiai szerepet játszó Nemzeti Egységes Jegyrendszer Platform, az országos egységes elektronikus jegyrendszer létrehozásához szükséges know-how-t a társaság saját szakembergárdája fejlesztette ki" – olvasható a közleményben.

 

gkj \ gpp \ hgp

 

MTI 2015. január 5., hétfő 16:23

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük