2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A videó üzleti alkalmazásának előnyei túlmutatnak a költségek és az utazások számának csökkentésén

5 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44264"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Cisco_Telepresence_System_500.thumbnail.jpg" border="0" alt="Cisco Telepresence System 500" title="Cisco Telepresence System 500" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Cisco Telepresence System 500</strong></span></span> <p>A Cisco újonnan közzétett nemzetközi kutatása szerint a <a href="http://www.cisco.com/en/US/products/ps7060/index.html">telepresence</a> és a videokonferencia előnyei ma már jóval túlmutatnak a költségek és az utazások számának csökkentésén, és olyan új tényezők kerülnek előtérbe, mint a bizalomépítés, az üzletmenet folyamatossága, a csoportmunka jobb minősége és a versenyelőny növelése. A videoátvitelen alapuló <a href="http://www.cisco.com/en/US/netsol/ns1007/index.html">csoportmunka-technológiákkal</a><a name="_ftnref1" href="#_ftn1" title="_ftnref1">[1]</a> kapcsolatos <a href="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2010/10/Video_Collaboration_Study_Whitepaper_FINAL.pdf">nemzetközi felmérés</a>t az <a href="http://www.ipsos-mori.com/">Ipsos Mori</a> piackutató cég végezte 12 ország munkavállalóiból összeállított mintán.

 cisco telepresence system 500Cisco Telepresence System 500

A Cisco újonnan közzétett nemzetközi kutatása szerint a telepresence és a videokonferencia előnyei ma már jóval túlmutatnak a költségek és az utazások számának csökkentésén, és olyan új tényezők kerülnek előtérbe, mint a bizalomépítés, az üzletmenet folyamatossága, a csoportmunka jobb minősége és a versenyelőny növelése. A videoátvitelen alapuló csoportmunka-technológiákkal[1] kapcsolatos nemzetközi felmérést az Ipsos Mori piackutató cég végezte 12 ország munkavállalóiból összeállított mintán.

 cisco telepresence system 500Cisco Telepresence System 500

A Cisco újonnan közzétett nemzetközi kutatása szerint a telepresence és a videokonferencia előnyei ma már jóval túlmutatnak a költségek és az utazások számának csökkentésén, és olyan új tényezők kerülnek előtérbe, mint a bizalomépítés, az üzletmenet folyamatossága, a csoportmunka jobb minősége és a versenyelőny növelése. A videoátvitelen alapuló csoportmunka-technológiákkal[1] kapcsolatos nemzetközi felmérést az Ipsos Mori piackutató cég végezte 12 ország munkavállalóiból összeállított mintán.

Az egyik legfontosabb megállapítás, hogy a gyakori felhasználók[2] túlnyomó többsége (90 százaléka) úgy véli, hogy a videkommunikáció révén hetente legalább kétórányi munkaidőt takarítanak meg, közel egyharmaduk pedig ennél is többet, hetente közel egy teljes munkanapot – hét vagy több órát – nyer e technológiák használatával.

„A szélessávú hálózatok nagyarányú elterjedésével megteremtődött annak lehetősége, hogy a video átvegye a hangkommunikáció szerepét" – emelte ki György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója. „Mint napjainkban oly sok esetben, itt is megfordulni látszik a trend: míg korábban a munkahelyeken használták először az új megoldásokat, és onnan kiindulva terjedtek el az otthonokban, addig a video-alapú megoldások használatát a privát életben megszerzett tapasztalok alapján igénylik egyre inkább a munkahelyeken is. Az olyan események pedig, mint például az idei tavaszon tapasztalt többnapos európai légtérzár, arra is ráirányították a figyelmet, hogy a videokommunikációnak az üzletmenet folytonosságában is fontos szerepe lehet" – tette hozzá.

A felmérés legfontosabb eredményei:

  • Bár a videokommunikációt használók és nem használók egyaránt elismerik ezek előnyeit (76% illetve 60%), azok, akik gyakran használják e technológiát, jóval nagyobb mértékben értékelnek bizonyos előnyöket. Ilyen például a fokozott versenyelőny (73% a gyakori használók esetében, illetve 42% a technológiát nem használóknál), vagy az, hogy ezek a technológiák javítják a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtésének lehetőségét (70% és 37%).
  • A válaszadók többsége – függetlenül attól, hogy használja-e a technológiákat vagy sem – egyetértett abban, hogy a videoalapú csoportmunka az otthonról történő munkavégzés esetén javítja a kommunikációs élményt (68%), segít fenntartani az üzletmenet folyamatosságát (67%), javítja a csoportmunka minőségét (67%), csökkenti a félreértések lehetőségét (67%) és innovatív képet fest az adott szervezetről (64%).
  • Nemzetközi összehasonlításban a kínai munkavállalók azok, akik a legnagyobb százalékban (46%) vélik úgy, hogy a technológia segítségével heti hét órányi vagy annál nagyobb időmegtakarítás érhető el. Az orosz munkavállalók 20 százaléka válaszolta, hogy a videoalapú csoportmunka és a telepresence segítségével hetente hét óránál többet képes megtakarítani.
  • Az összes válaszadó több mint kétharmada (68%) vélte úgy, hogy a videoalapú csoportmunka előnyös a környezetre nézve akár a környezettudatosság fokozása, akár az utazások visszaszorítása révén. A 12 piac munkavállalóinak legalább a fele véli úgy, hogy a technológia bizonyos környezeti előnyökkel jár.

•·      A megkérdezettek közül azoknak az egyharmada, akik jelenleg nem használnak videoalapú csoportmunka-megoldásokat, úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg igénybe venne ilyeneket, ha rendelkezésre állnának. Azon munkavállalók aránya, akik számára elérhető a technológia, de mégsem használják, sokkal magasabb Franciaországban (54%), mint pl. az Egyesült Államokban (21%), Svédországban (13%), Németországban (13%) és Spanyolországban (13%).

Az Ipsos Mori által 2010 májusában és júniusában végzett felmérés során 500-500 dolgozót kérdeztek meg a következő országokban: Egyesült Államok, Ausztrália, Kína, Oroszország, Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Spanyolország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Dánia. A válaszadók olyan 18 éves vagy idősebb teljes- vagy részmunkaidős munkavállalók közül kerültek ki, akik hetente legalább egy telefon- vagy videokonferencián vesznek részt és olyan szervezetben dolgoznak, amely világszerte legalább 250 alkalmazottat foglalkoztat. A felméréssel kapcsolatban részletes információ a következő webhelyen érhető el: http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/ps7060/ps8329/ps8330/ps9599/Video_Collaboration_Study_Whitepaper_FINAL.pdf


[1]     A válaszadóknak ezeket videokonferencia- és telepresence technológiák néven határozták meg.

[2]     Azok, akik hetente legalább egyszer igénybe vesznek telepresence és/vagy videokonferencia-technológiákat.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.