Ingyenes, magyar nyelvű okostelefon-alkalmazás a kezdő és a profi futóknak – rajttól a célig.

 

Ingyenes, magyar nyelvű okostelefon-alkalmazás a kezdő és a profi futóknak – rajttól a célig.

 

Hosszabb tesztidőszak után megújult és kibővült a Telekom ingyenes okostelefon futóalkalmazása, a Futótárs.  Az alkalmazás amatőr és profi futók bevonásával készült, a fejlesztésben meghatározó szerepet vállalt Kropkó Péter, Magyarország többszörös bajnok triatlonistája és a budapesti Ironman-verseny szervezője.

A tudásában és küllemében is teljesen új magyar nyelvű applikáció helymeghatározás-funkció segítségével valós időben mutatja a futó aktuális helyzetét az okostelefon képernyőjén.

Az iOS és Android operációs rendszerű telefonra letölthető alkalmazás azonban nemcsak a futás közben nyújt hasznos információt, hanem szakemberek által összeállított, személyre szabott edzéstervet is kínál, tanácsokat nyújt az edzéshez a kocogóknak és a versenyre készülőknek egyaránt. A Futótárs ellenőrzi az edzésterv végrehajtását, hangutasításokkal segít a futás során, és megőrzi az eredményeket: statisztikát készít, amelyek később grafikonon is visszanézhetők. Az alkalmazás segítségével nyomon lehet követni, vissza lehet nézni a korábbi futásokat. Futás közben hangbemondással tájékoztat az eltelt időről, a megtett távról, a pillanatnyi- és átlagsebességről. A hangbemondás gyakoriságát az eltelt idő vagy a megtett távolság alapján lehet előre beállítani. A Futótárs versenynaptár funkciója – Budapest Sportiroda (BSI) által nyújtott – friss és részletes tájékoztatást biztosít a soron következő futóeseményekről, így a vasárnapi Telekom Vivicittáról is. A versenyre készülők bejelölhetik a versenyeket, amelyeken el szeretnének indulni, és azokhoz emlékeztetőt is rendelhetnek. A Futótárs lehetőséget biztosít, hogy futás közben zenét is lehessen hallgathatni a telefonon. Ráadásul egy-egy edzés végén a teljesítményt a közösségi oldalakon azonnal meg lehet osztani a barátokkal, ismerősökkel. Amennyiben valaki több telefonon is szeretné használni az alkalmazást, a másik készüléken történő bejelentkezést követően a meglévő adatok szinkronizálásra kerülnek, és máris lehet a Futótársat használni – rajttól a célig!

 

A Futótárs letöltő linkjei:

 

iOS: https://itunes.apple.com/hu/app/futotars/id634057636?mt=8

 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=hdopen.vivicitta

 

www.futotars.hu

www.telekom.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük