VodafoneA Vodafone  támogatja Viviane Reding, infotársadalmi EU-biztos törekvését , miszerint az adatroaming költségeket csökkenteni kell.

VodafoneA Vodafone  támogatja Viviane Reding, infotársadalmi EU-biztos törekvését , miszerint az adatroaming költségeket csökkenteni kell.

„Ennek bizonyítékaként a Vodafone csoport már tavaly nyáron elindította az adatroaming napijegyet Nyugat-Európában. A kezdeményezéshez az új EU tagállamok közül a magyar Vodafone csatlakozott elsőként, 2007 őszén" –  hangsúlyozta Nagy Bálint, kommunikációs igazgató. 

Elkötelezettségünket   bizonyítja a Vodafone Connect Roaming szolgáltatás,  amellyel 24 órán belül, bruttó 3.000 forintos díjért 50 MB forgalmat bonyolíthat az ügyfél.

Ez az ajánlat Magyarországon már 2007. novembere óta bárki számára elérhető  és azóta több ezren használják is. 

Az árban foglalt adatmennyiség maximális kihasználásával 1 MB ára mindössze 60 Ft, szemben az egyik magyarországi mobilszolgáltató újonnan bejelentett megabájtonkénti 2 eurós (hozzávetőlegesen 530 Forintos) ajánlatával.

Szerkesztőségünk megjegyzése  a hírhez: Különösen a hazai fizetésekhez képest ezek az árak még mindig aranyárban mérik az adatroamingot. Igy a reklámokban emlgetett internetezzen külföldon úgy mint itthon felhívás még mindig túlzás. De remélhetően, ahogy az EU kényszerintézkedései elindították a beszélgetések árversenyét itt is lesz előrelébés. Szokás szarint a csiga sebességével, és tyúklépésben. De legalább megmozdul a piac. Most a Vodafone lépett először.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük