Teljesen megtelt a spekulatív DC7-es; két újabb épület fejlesztés alatt, 34.800 négyzetméter bérbe adva; a park kihasználtsága 99%-ra emelkedett.

 

Teljesen megtelt a spekulatív DC7-es; két újabb épület fejlesztés alatt, 34.800 négyzetméter bérbe adva; a park kihasználtsága 99%-ra emelkedett.

 

A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata november 21-én bejelentette, hogy bérleti szerződést kötött 13.800 négyzetméterre, és további 21.000 négyzetméter fejlesztésébe kezd  a Prologis Park Budapest-Sziget területén a Waberer's részére.

 

A tranzakció az új ügyfélként érkező Waberer's-szel a következőket tartalmazza:

  • 13.800 négyzetméter a DC7A-ban, abban a 21.500 négyzetméteres spekulatív épületben,

  amely így, két hónappal a befejezése után megtelt;

  • 21.000 négyzetméter raktár- és irodaterület kialakítása a DC7B és DC8 épületekben a bérlő

  igényei szerint; a projekt előreláthatólag 2017 második negyedévében zárul.

 

„A fővároshoz közel, fő szállítmányozási útvonal mentén kerestünk magas színvonalú logisztikai központot, és a Prologis megfelelt az igényeinknek mind az épület magas technikai minősége, mind ügyfélkiszolgálása és elhelyezkedése miatt. A parkban alkalmazott, a fenntartható fejlődést szolgáló megoldások is jól illeszkednek a zöld jövőképünkbe" – mondta Barna Zsolt, a Waberer's kontrakt logisztikai üzletágának vezetője .

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Waberer's, Európa egyik vezető közúti fuvarozó vállalata és a komplex logisztikai szolgáltatások magyarországi piacvezetője az új partnerünk Magyarországon. A Prologis és a Waberer's is elkötelezett, hogy minimalizálja tevékenysége környezetre gyakorolt hatását, ami stratégiai partnerré tesz minket" – mondta Kemenes László, a Prologis magyarországi ügyvezetője.

 

Kemenes hozzátette: „A Prologis Park Budapest-Sziget kihasználtsága 99%-ra emelkedett, fejlesztése pedig befejezettnek tekinthető abban a pillanatban, hogy a nemrég átadott spekulatív épület után a Waberer's-nek épülő két új ingatlan is elkészül. Kijelenthetjük, hogy a park fejlesztési stratégiája sikeresnek bizonyult."

 

A Prologis Park Budapest-Sziget jelenleg hét épületet foglal magába, összesen 150.000 négyzetméter területtel. A park Szigetszentmiklós ipari területén helyezkedik el, Budapest elővárosában, közvetlen hozzáféréssel a hazai és nemzetközi közúti hálózathoz, az M0-ás budapesti körgyűrűn keresztül.

 

A Prologis a vezető ipari létesítményszolgáltató Magyarországon, nyolc ipari parkban több mint 640.000 négyzetméternyi területtel (a 2016. szeptember 30-i adatok alapján).

 

http://www.prologis.com

http://www.waberers.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük