A főváros közösségi közlekedési járműveinek építőkockából való megépítésére hirdetett pályázatot a Budapesti Közlekedési Központ. A versenyben életkor szerint két kategóriában lehet indulni, az alkotásokról készített fotókat december 5-éig várja a közlekedésszervező társaság.

 

A főváros közösségi közlekedési járműveinek építőkockából való megépítésére hirdetett pályázatot a Budapesti Közlekedési Központ. A versenyben életkor szerint két kategóriában lehet indulni, az alkotásokról készített fotókat december 5-éig várja a közlekedésszervező társaság.

 

A pályázat meghirdetésével egy időben bemutatták a CAF villamos méretarányos modelljét is, ami év végéig tekinthető meg a BKK központjában. A valódi CAF villamos méretarányos mását készítette el a 17 éves gimnazista Gerliczky Bence mintegy 180 munkaóra alatt, pontos műszaki rajz alapján. A közel 9000 építőelemből álló villamost Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója mutatta be ünnepélyesen a BKK Rumbach Sebestyén utcai irodaházának aulájában.

„A budapesti közlekedésről nem lehet érzelemmentesen kommunikálni, ami természetesen jelentheti néha a bosszankodást, ugyanakkor a közösségi közlekedés megszeretését is. Ez utóbbit próbálta az alkotó fiatalember leképezni a makett villamossal" – mondta a bemutatón Dr. Dabóczi Kálmán. A BKK vezérigazgatója szerint épp ezért fontos, hogy az ilyen kezdeményezések mellé álljon a közlekedésszervező társaság és hasonló makettek megépítésére inspiráljon.

 

A Budapesti Közlekedési Központ pályázatot hirdet 12 éves kor alattiak, és 12 év fölöttiek kategóriájában, azok számára, akik építőkockákból készítik el a főváros közösségi közlekedési eszközeit. A pályázaton csak olyan épített járművekkel, és azokról készített fényképekkel lehet részt venni, amelyek a fővárosban közlekedő közlekedési eszközök valósághű másai, és amelyek egyedüli és kizárólagos készítője maga a pályázó. Egy pályázó maximum 3 darab általa épített eszköz fényképével nevezhet, egy járműről minimum egy, maximum 5 darab képet küldhet be az epitokockapalyazat@bkk.hu e-mail-címre 2016. november 21. és december 5. között.

 

A beküldött pályaműveket zsűri bírálja el december 12-éig, a nyertesek ezt követően e-mailben kapnak értesítést. Az 1-12 éves korosztályban az első helyezett 1 darab építőkocka-ajándékcsomagot, a második helyezett 1 darab plüssvillamost, a harmadik helyezett 1 darab BKK-s ajándékcsomagot nyer. A 12 éven felüliek korosztályában az első helyezett 1 darab CAF makettet, a második helyezett 1 darab plüssvillamost, a harmadik helyezett 1 darab BKK-s ajándékcsomagot nyer.

 

A pályázatról a honlapon lehet olvasni, minden további információ az epitokockapalyazat@bkk.hu e-mail címen kérhető.

 

http://bkk.hu

 Lantai József

Szerkesztőségünk megjegyzése: A dolgok elolvasása után nyilvánvaló, hogy itt LEGO építőkockákról van szó. A nevet a hazai szabályok és hadakozások miatt nem irhatták le, viszont a pályázat előéletének és a hazai technikai lehetőségeknek az ismeretében mindez egyértelmű. Minket viszont nem köt ilyen megszorítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük