A jótékonysági adománygyűjtő akció immár ötödik alkalommal került megrendezésre és változatlanul hatalmas népszerűségnek örvend a lakosság körében.

A jótékonysági adománygyűjtő akció immár ötödik alkalommal került megrendezésre és változatlanul hatalmas népszerűségnek örvend a lakosság körében.

A Magyar Vöröskereszt tapasztalatai szerint a céges adományozók száma az utóbbi években csökkent, a lakossági adományozók száma ezzel szemben látványos növekedésnek indult. Úgy tűnik, az ünnepi készülődések közepette és a faggyal-hóval megérkezett tél ellenére sem feledkeztünk meg azokról, akik másként nem jutnának karácsonyi ajándékhoz!

Közel 13 000 kartondoboz adomány gyűlt össze országszerte a 2009-es MikulásGyár rendezvény során, ebből közel 10 000 a fővárosban. A céges adományozók ezúttal kevesebben voltak, de így is érkezett nagy mennyiségű tartós élelmiszer, papír-írószer és még 350 db fenyőfa is.

A lakossági adományok nagy része játék volt, de rengeteg ruhanemű, valamint tartós élelmiszer is érkezett. Akadtak különleges felajánlások is: a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége például 11 doboz saját kötésű ruhaneműt juttatott el így a rászorulóknak, de több intézményben, szervezetnél közösen gyűjtötték össze az adományokat.

 A Budapesti Rendőr-főkapitányság állománya például idén hagyományteremtő szándékkal gyűjtötte össze adományát a rászorulók részére.

A Rendőrtiszti Főiskola hallgatói pedig önkéntes munkával segítették a fővárosban a MikulásGyár tevékenységét.

 Az önkéntesek voltak idén is a MikulásGyár mozgatórugói: Budapesten 130 önkéntes közel 2600 munkaórát szánt arra, hogy szebbé tegye a rászorulók karácsonyát.

Az összegyűjtött adomány országszerte a Magyar Vöröskereszt segélyosztó programjai során jut el az adomány a nehéz körülmények között élő emberekhez.

Aki máshogy szeretett volna segíteni – idén először – vért is adhatott: a Magyar Vöröskereszt véradókamionja két alkalommal is várta a fővárosi véradókat. A Magyar Vöröskereszt és a MikulásGyár ezúton köszöni az adományokat és kíván békés boldog karácsonyi ünnepeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük