A SMART Technologies bejelentette, hogy a Svájcban található Zürichi Nemzetközi Iskola (Zurich International School, ZIS) lesz a SMART első nemzetközi „mintaiskolája." A Zürich külvárosában elhelyezkedő ZIS a többi SMART bemutató-iskolához hasonlóan demonstrálja a SMART oktatástechnikai termékek használatának előnyeit.

 

 

A SMART Technologies bejelentette, hogy a Svájcban található Zürichi Nemzetközi Iskola (Zurich International School, ZIS) lesz a SMART első nemzetközi „mintaiskolája." A Zürich külvárosában elhelyezkedő ZIS a többi SMART bemutató-iskolához hasonlóan demonstrálja a SMART oktatástechnikai termékek használatának előnyeit.

 

 Ezek a technológiák olyan tanulási környezetet teremtenek, amelyben könnyű lekötni a tanulók figyelmét, az iskola személyzete pedig elkötelezett aziránt, hogy az eredményeket megosszák az európai oktatási közösséggel. Jelenleg több mint száz SMART mintaiskola működik Észak-Amerikában. Ezen intézmények feladata, hogy lehetőséget biztosítsanak más iskolák vezetőinek és tanárainak arra, hogy megtekinthessék, hogyan javítják a SMART oktatási megoldásai a tanítást és tanulást. A ZIS az első nemzetközi bemutató-iskolaként ugyanezt teszi majd Európában.  

A ZIS 2004-ben kezdte a SMART BoardTM interaktív táblák beszerelését. Mára valamennyi 6-12. osztályos tantermet felszereltek ilyen táblákkal, az óvodás csoportok, illetve az 1-5. osztályos csoportok termei közül a legtöbben szintén használnak interaktív táblát. Öt kampuszon, 99 darab SMART Board interaktív táblával teremtenek interaktív oktatási környezetet, átfogó oktatási programot biztosítva 2 éves kortól a 18. életévig. A ZIS-ben elsősorban SMART Board 600i típusú interaktív táblákat alkalmaznak, mivel könnyen kezelhetők, és kiváló terméktámogatást biztosít hozzájuk a SMART, illetve a svájci disztribútor, a Novia. A ZIS-ben alkalmazott SMART oktatási termékek között szerepel a SMART Notebook szoftver, amely segíti a tanárokat a lebilincselő órák megtervezésében és megtartásában, emellett megtalálható a SMART Sync szoftver is, amellyel a tanárok könnyedén irányíthatják a tanulókat, miközben megfigyelhetik és vezérelhetik a diákok számítógépeit.

„A SMART Board interaktív táblák révén képesek vagyunk arra, hogy legtöbb tantermünket ellássuk technológiai eszközökkel, amelyek használata így a gyermekek életének szerves részévé válhat," mondta Will Kirkwood, a ZIS információs-technológiai tantervének koordinátora. „A táblák és a SMART szoftver lehetővé teszik a diákok számára, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljenek az órák anyagával, miközben a tanárok rengeteg különböző tartalmat, illetve forrást építhetnek be óráikba."

„Örömmel látjuk a Zürichi Nemzetközi Iskolát a SMART mintaiskola programban" fogalmazott Nancy Knowlton a SMART vezérigazgatója. „Az első nemzetközi bemutató-iskola kijelölése egy igen fontos lépés a SMART számára, mivel segítségével kihangsúlyozhatjuk, hogy világszerte egyre több iskolában aknázzák ki a termékeinkben rejlő lehetőségeket, hogy javítsák a tanulók eredményeit".

 

A Zürichi Nemzetközi Iskola egy vezető non-profit nappali tagozatos iskola, ahol 2-18 éves tanulóknak biztosítanak átfogó oktatási programot. A világ több mint 45 országából mintegy 1300 diák tanul az iskola öt kampuszának valamelyikén. A Nemzetközi Érettségi Szövetség tagjaként a ZIS elkötelezett abban, hogy minden egyes tanulót kiemelkedően magas színvonalú oktatásban és nevelésben részesítsen.

http://www.zis.ch/

A SMART bemutató-iskolák tantermeiben kitűnő színvonalú oktatástechnikát használnak. Azok az oktatók, akik szeretnék megtudni, milyen előnyökkel jár a SMART oktatási megoldásainak alkalmazása, ezekben az intézményekben megtekinthetik a rendszereket működés közben, és további információkat szerezhetnek róluk. A SMART olyan iskolákat és környezetet választ ki, ahol egyértelmű az a törekvés, hogy a tantermeket interaktív oktatási központokká varázsolják. A SMART bemutató-iskolák látogatói megtapasztalhatják, hogy a SMART megoldásait hogyan használják arra, hogy a diákok figyelmét lekössék, és nap mint nap javítsák a tanórák színvonalát. 

 www.education.smarttech.com/showcase 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük