A Századvég Politikai Akadémia először Magyarországon politikai kommunikációs tanácsadó-elemző képzést indít szeptemberben diplomásoknak. A 4 féléves képzés végén a Corvinus Egyetem diplomáját kapják a résztvevők. Az új tanácsadói, elemzői generációt a politikai tanácsadói szakma legsikeresebb képviselői okítják a kevéssé közismert fogásokra.

A Századvég Politikai Akadémia először Magyarországon politikai kommunikációs tanácsadó-elemző képzést indít szeptemberben diplomásoknak. A 4 féléves képzés végén a Corvinus Egyetem diplomáját kapják a résztvevők. Az új tanácsadói, elemzői generációt a politikai tanácsadói szakma legsikeresebb képviselői okítják a kevéssé közismert fogásokra.

Ami a politikában elképzelhetetlen az most a katedrán megvalósul! Párthovatartozástól függetlenül a politikai kommunikációs szakma krémjével találkoznak majd szeptembertől a hallgatók a Századvég Politikai Akadémiáján. Jelenlegi és volt kommunikációs- és kampányigazgatók, stratégák, tanácsadók alkotják a képzés oktatói gárdáját.

Kifejti gondolatait a politikai sikerhez vezető útról Habony Árpád a Fidesz jelenlegi és Wermer András 1998-as és 2002-es választásokat vezető stratégája. A győzelem anatómiájáról beszél Bruck Gábor a főpolgármester és több miniszterelnök bizalmas tanácsadója, a kampánystratégiákba Szigetvári Viktor avatja be a hallgatókat, aki a 2006-os választásokon segítette a baloldalt tanácsaival.

A politikai rendszerről Stumpf István az Orbán kormány kancellária miniszterétől és Török Gábor politikai elemzőtől hallanak, szakpolitikai elemzéseket Kumin Ferenctől a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetőjétől és Giró-Szász Andrástól a Századvég Alapítvány igazgatójától tanulják a képzésre jelentkezők. A média jeles képviselői beszélnek a sokszor a kulisszák mögött zajló munkáról, a nyilvánosság alakításának a technikáiról. Borókai Gábor az Orbán kormány szóvivője, a Heti Válasz Kiadó igazgatója a sajtókezelés rendszerébe avat be, a műsorpolitikai fogásokba Bednarik Imre az MTV hírigazgatója, Azurák Csaba a TV2 hírháttér műsorainak szerkesztője és Pusztai András a "királyi televízió" exműsorigazgatója  vezeti be a kiválasztottakat. Mellettük számos neves szakember teszi teljessé a résztvevők felkészítését.

"A Századvégnél úgy gondoljuk, hogy nem csak a politikával és a tanácsadással foglalkozóknak kell biztosítani a lehetőséget, hogy a legjobbakkal konzultálhassanak, tanuljanak tőlük, hanem mindenki számára kinyitjuk a képzést, hogy betekinthessenek a politikai kommunikáció boszorkánykonyhájába. Mindig arról beszélünk, mi politikai elemzők, hogy egyre apad a bizalom a politikával szemben, emiatt vehetjük egyfajta társadalmi felelősségvállalásnak is a Századvég részéről, hogy összegyűjti a szakma nagy egyéniségeit és hozzáférhetővé teszi minden érdeklődő számára. Ezzel is a társadalom előli elzártságát kívánja enyhíteni a politikai tanácsadásnak, a politikának." – mondta Giró-Szász András, a Századvég Politikai Akadémia igazgatója.

Ha a képzés struktúráját nézzük, megállapítható, hogy az első évben a politika, mint terület specialitásairól hallanak a résztvevők. A szakmai alapozás utána a második évben kezdődik a kommunikáció részterületeinek az áttekintése. A Politikai marketing és politikai pr mellett, stratégiai gondolkodást, beszédírást, a tanácsadás módszertanát, szóvivői ismereteket, sajtókezelést, szakpolitikai elemzéseket és közvélemény-kutatást is hallgathatnak a szerencsések. Szó lesz az utóbbi időben a kampányokban sikeresen alkalmazott gerilla marketing technikákról, az internet felértékelődő szerepéről, az adatbázisok építésének és használatának módszereiről, a sikeres médiaszereplés titkairól és sok-sok esettanulmányon keresztül a lehetséges stratégiák felállításáról. Mindez azért, hogy mind a politikai vagy kommunikációs szakmában dolgozó, mind a médiában vagy a civil szférában érdekelt vagy éppen a politika iránt érdeklődő a legtöbbet fejlődhessen az egyedülálló képzés alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük