2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Fujitsu hatodik éve a „Vezet” a Gartner szerint

4 perc olvasás

index_69.pngA Fujitsu immár hatodik éve a „Vezetők” szegmensében végez a Gartner adatközponti outsourcing és hibrid infrastruktúrához szánt menedzselt szolgáltatások európai piacáról készített 2018-as Magic Quadrant jelentésében1.

 

A hó elején közzétett jelentésben a Gartner az adatközponti és hibrid IT-t támogató menedzselt szolgáltatások nyújtásának képessége szerint értékeli az európai szolgáltatókat. A Gartner szavait idézve: „A vezetők magas szakmai színvonalon teljesítenek. Világos jövőképük van a piac fejlődési irányára vonatkozóan, és kompetenciáik fejlesztésével őrzik vezető pozíciójukat. Inkább alakítják a piacot, mintsem követik.”

 

A Gartner olyan időszakban adta ki jelentését, amikor a Fujitsu minden eddiginél nagyobb elkötelezettséggel segíti a szervezeteket digitális átalakulásuk mielőbbi levezénylésében. Felhőszolgáltatásokkal támogatja a kritikus rendszerek migrálását a többfelhős környezetbe, és kialakítja az ügyfélvállalkozás számára szükséges hibrid IT-környezetet. Sőt, a Fujitsu élvonalbeli felhőszolgáltatókkal folytatott együttműködését is kibővíti, és továbbfejleszti a több felhőszolgáltatás integrálását és üzemeltetését segítő többfelhős szolgáltatásait – hozzájárulva ezzel az IKT-környezetek széles körének gyors kiépítéséhez és színvonalas üzemeltetéséhez.

 

„A ‘Vezetők’ szegmensébe való ismételt besorolásunk meggyőző független elismerése az adatközponti outsourcing, a hibrid IT és a többfelhős felügyelet terén megszerzett valódi, következetes és hosszú távú vezető pozíciónknak. Ezért nagyon örülünk a Gartner értékelésének” – mutatott rá Conway Kosi, a Fujitsu alelnöke és digitális technológiai szolgáltatásokért felelős EMEIA-régióbeli vezetője.

 

„A Gartner besorolása bizonyítja, hogy a hagyományos adatközponti outsourcing mellett a hibrid infrastruktúra piacán is kiválóan teljesítünk” – fűzte hozzá Kosi. „Ebbe beletartozik a piacvezető nyilvános és privát platformokra való migrálás támogatása, azok felügyelete és integrálása, a felhőnatív technológiák, a fejlett hálózatok és a hálózat peremének felügyelete. Meggyőződésünk, hogy a nyilvános felhő, a privát felhő és a helyben telepített IT együttes alkalmazása a digitális átalakulás legfontosabb sikertényezője. A felhőintegráció képessége élet-halál kérdése lehet a szervezetek számára. Büszkék vagyunk a tanácsadás, a co-creation és a teljes körű digitális átalakulás terén ügyfeleinkkel együtt elért eredményeinkre és arra, hogy képesek vagyunk segítséget nyújtani napjaink egyik legégetőbb felsővezetői problémájának megoldásához.”

 

A Fujitsu globális szervezetén belül tapasztalt szakemberek ezrei vesznek részt az adatközponti outsourcing és a hibrid IT szolgáltatások nyújtásában. Világszerte IT-rendszerek ezreit alakították már át a helyi szaktudás, az automatizációs technológiák és a hatékony külső támogatás kombinációjára támaszkodva. A Fujitsu iparágvezető szakértelemmel rendelkezik a hibrid IT környezetek megtervezése, átalakítása és üzemeltetése terén, ideértve a helyben telepített és a felhőplatformok, pl. a Microsoft Azure és a VMware vCloud támogatását.

 

A Fujitsu jelenleg több mint 160 fizikai és 25 felhőadatközpontot üzemeltet a világ különböző régióiban, országaiban és iparágaiban. A vállalat szemlélete a külső és belső erőforrások ötvözésére épül, és az ügyfél prioritásaihoz igazodva biztosítja a költséghatékonyság, a megnövelt agilitás és a kockázatenyhítés előnyeit.

 

1 A Gartner adatközponti outsourcing és hibrid infrastruktúrákhoz szánt menedzselt szolgáltatások európai piacáról készített 2018-as Magic Quadrant jelentését (2018 Gartner Magic Quadrant for Data Center Outsourcing and Hybrid Infrastructure Managed Services, Europe) 2018. június 14-én tették közzé. Szerzői: Claudio Da Rold, Robert Naegle és David Groombridge elemzők. A jelentés online elérhetősége: http://www.gartner.com/reprints/fujitsu?id=1-53J2AIM&ct=180615&st=sb

 

A Gartner módszertanáról és a Gartner Magic Quadrantról: http://www.gartner.com/technology/research/methodologies/research_mq.jsp

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.