2024.június.14. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A jövő lakása

2 perc olvasás

p393_anchor_future_homes_internal-_560x240.jpgFél órával kezdés előtt érek be a munkahelyemre. Ránézek az okostelefonomra: 2045. február 20. Egy kattintás, megjelenik kis kertes családi házunk összes adata, ideértve a zártláncú kamerarendszer képeit is. Ki van a kertben? Zoomoljunk csak. Persze egy macska, idejár, szabad neki. A ház belső hőmérséklete 25 fok, az asszony megint elfelejtette visszakapcsolni a hőfokszabályozót. Napközben senki nincs otthon, felesleges ilyen meleg. Beállítom 17 fokra, rendben. Három órakor visszajöhet a 25. A redőnyöket is felhúzom. Így. Páratartalom, légfrissítők oké. Az úszómedence vízének hőmérsékletét is beállítom, legyen 27 fok mire fél négyre hazaérünk. Napelemek rendben.

   Nézzük csak, mi van a hűtőszekrényben? Zöldborsós csirkeragut szeretnénk vacsorázni, utána lekváros palacsintát. Hiányzik ehhez valami? Igen, itt a képernyőn, vegeta, félkész galuska és málnalekvár. Na, ezeket megveszem majd útközben. Még van öt percem, meghallgatom a híreket. Nézzük, miből élünk?

   Munka után, hazafelé…….Vásárlás. Végre otthon vagyok, a kapu nyílik, be az autóval a garázsba, fel a liften a lakásba. Jobb mutatóujj a zárgombra, nyílik a biztonsági ajtó, kinyitom a többi ajtó és ablakok zárját is. Irány a konyha, beállítom a robotszakácsot, kis tálkákban asztalra teszem a nyersanyagokat. Indítás.

   Tévézek egy kicsit, amíg a gyerekek hazajönnek. 505-ös csatorna. Nézzük, hogy boldogulnak honfitársaink a Marson. Milyen szép kis kunyhót építettek maguknak. Dolgozzatok csak szorgalmasan. Ki fogom cserélni a képernyőt, a szomszédunknak 3 méteres van, sokkal kényelmesebb.

  Megjöttek ikergyerekeink, délutánosok voltak a három tannyelvű gimnáziumban. irány a szobátok, rakjatok rendet. Ne ugorjatok a szobaliftbe, csak lépjetek be szépen, nem lepődnék meg, ha egyszer leszakadna.

   Végre megjött a feleségem is, bekapcsolom a kávégépet, kedvenc rádióadónkat, iszunk, beszélgetünk, a gyerekek tanulnak. Ki csöngetett? Ja igen, én hívtam szerelőt, ellenőrizze a  tűzet, füstöt, szénmonoxidot és gázszivárgást észlelő szenzorokat, valamint a személyi orvosi riasztó rendszerünket is. Rendben, köszönöm.

   Kész a vacsora, jó étvágyat. Még megnézzük a Szomszédok 31.578-ik adását aztán földre hintjük a zizegő szalmát, átveszi egy tücsök csendes birodalmát és álmunkból hirtelen felébredünk.

 

Láng Róbert

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.