2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A MICHELIN BEMUTATTA új abroncsát: MICHELIN PRIMACY 4 – BIZTONSÁGOS ÚJONNAN, BIZTONSÁGOS KOPOTTAN (1)

3 perc olvasás

 

uj_kopasjelzo_michelin.jpgA kopottságjelző

A Michelin a közlekedés fenntartható fejlesztésén dolgozik, missziójához híven mutatja most be a PRIMACY család legújabb tagját, az új MICELIN Primacy 4 abroncsot, mely referenciaként szolgál a biztonság terén. Három éves fejlesztő munka előzte meg az új gumi piacra kerülését. Ennek eredményeként az abroncs magas teljesítményt nyújt nedves útfelületen az első használattól a jogszabályban megengedett 1.6 mm-es kopottságig egyaránt. Ezáltal megfelel az élettartam végéig tartó abroncsteljesítmény stratégiának, vagyis annak az elvárásnak, hogy kopottan is magas teljesítményt nyújtson.

 A legújabb generációs elasztomereknek köszönhetően a MICHELIN Primacy4 abroncs hosszú élettartamot és egyedülálló fékhatást biztosít nedves útfelületen új és kopott állapotban egyaránt.

 Ahhoz, hogy ezt a tapadást elérje, optimalizált futófelületet kapott, mintázata még kopott állapotban is megőrzi kiváló vízelvezető teljesítményét.

 A MICHELIN Primacy 4 guminak újonnan és kopottan is kiváló a fékezése nedves úton. 205/55 R16 91V méretben a versenytársakkal összehasonlítva az új MICHELIN Primacy 4 átlagosan 0,9 méterrel rövidebb fékútra képes. Kopottan, a versenytársak átlagához képest 2,8 méterrel rövidebb a MICHELIN Primacy 4 fékútja. (1) (2).

 Az új MICHELIN Primacy 4 gumiabroncson a kopottság szintje is egyszerűbben olvasható. A hagyományos, oldalfalon elhelyezett Michelin Mester jelöléssel egyvonalban a barázdák aljában is látható kopásjelző. A kétfajta jelöléssel egyszerűen meghatározható a gumi kopottsága.

  A közvetlen versenytársakkal összehasonítva az új MICHELIN Primacy 4 átlagosan 18 000 kilométerrel (3) tovább tart, bizonyítva, hogy hosszútávon is képes a kiváló teljesítményre.Az új MICHELIN PRIMACY 4 abroncs tökéletes példája a Michelin csoport stratégiájának: a fogyasztók mindvégig biztonságban kell, hogy vezethessenek az abroncs teljes élettartama alatt, egészen a jogszabályban megengedett 1,6 mm-es kopottságig.

 MICHELIN PRIMACY 4 2018 januárjától 64 méretben kapható:

 

7 méret 15 colban

17 méret 16 colban

30 méret 17 colban

10 méret 18 colban

 

(1) Az új és kopott futójú (a kopottság mértéke: 2 mm profilmagasság), 205/55 R16 91V méretű MICHELIN PRIMACY 4 abroncsok a 117. sz. ENSZ-EGB-előírásban ismertetett nedves tapadási küszöbértékeknél jobb teljesítményt nyújtanak.
(2) A Michelin megbízásából a TÜV SÜD Product service által végzett fékteszt eredménye alapján: fékezés 80 km/ó sebességről 20 km/óra nedves útfelületen, VW Golf 7 modellre szerelt 205/55 R16 91V méretű MICHELIN PRIMACY 4 illetve BRIDGESTONE TURANZA T001 EVO, CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5, DUNLOP BLURESPONSE, GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE és PIRELLI CINTURATO P7 BLUE abroncsok összehasonlítása, 2017. június-július.
(3) A Michelin megbízásából a DEKRA TEST CENTER által végzett termékélettartam teszt eredménye alapján: VW Golf 7 modellre szerelt 205/55 R16 91V méretű MICHELIN PRIMACY 4 illetve BRIDGESTONE TURANZA T001 EVO, CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5, DUNLOP BLURESPONSE, GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE és PIRELLI CINTURATO P7 BLUE abroncsok összehasonlítása – élettartam teszt 10.000 km valós futás (D50) + 1,6 mm profilmagasságnál becslés.

 

További információ: https://www.michelin.hu/autogumi/michelin-primacy-4

EZ IS ÉRDEKELHETI

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.