2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Vredestein bemutatja youngtimerekhez való abroncsait

2 perc olvasás

01-apollo-vredestein-youngtimers_1.jpgA Vredestein, a klasszikus gumiabroncsokat is gyártó neves márka felfigyelt arra, hogy rohamosan nő a kereslet a youngtimerek iránt. Ez sarkallta arra, hogy szélesítse youngtimerekhez való gumiabroncs-portfólióját. A Vredestein kifejezetten youngtimerhez tervezett első gumiabroncsa 2018 szeptemberében kerül a boltokba. A belépő modellt a legendás Audi Ur Quattro youngtimerhez készítik. A gumiabroncs fejlesztésében nem más működött közre, mint a korábbi Forma 1-es világbajnok és Vredestein-nagykövet, Jochen Mass.

 

„Egyre nagyobb az érdeklődés a 70-es, 80-as és 90-es évek autói, az úgynevezett youngtimerek iránt” – kezdte Jochen Mass. „Ezek a kocsik néhány éven belül már igazi klasszikusoknak számítanak majd. Sajnálatos módon azonban a gyártók már leálltak a hozzájuk való eredeti gumiabroncsok gyártásával, és emiatt a tulajdonosok kénytelenek modernebb abroncsokat használni youngtimerjeikhez, ami esztétikai szempontból sokszor eléggé kifogásolható eredményt nyújt” – tette hozzá.

 

Stílusos futófelület, elegáns oldalfal, jó minőség

A Vredestein hisz abban, hogy egy kifejezetten youngtimerek számára kifejlesztett, minőségi, de retró kinézetű abroncs jobb megoldás ennél. A youngtimerek értéke nő. Ha a gyártásuk korszakához illő retró gumiabroncsokkal szereljük fel őket, nem veszik el a varázsuk. A Vredestein a youngtimer abroncsokat stílusos futófelülettel és elegáns oldalfallal álmodta meg, emellett pedig természetesen a legújabb gyártási módszereket alkalmazzák, a legszigorúbb minőség-ellenőrzési követelményeknek megfelelve. A járművezetők végre egy retró stílusú abronccsal is elérhetik az optimális tapadást.

 

2018 szeptemberében a Vredestein a youngtimer abroncsokat Sprint+ név alatt hozza forgalomba. Egy igazán különleges típussal kezdenek: a legendás Audi Ur Quattro modellhez való 215/50 R15 gumiabroncsokkal. Ez az abroncsméret, amelynek árát még nem hozták nyilvánosságra, jó ideje már sehol sem volt elérhető. „2019 első feléig úgy 10 különböző youngtimer abroncsmérettel számolunk” – vázolta fel a cég terveit Michele Sala, az Apollo Vredestein személygépkocsikhoz szánt gumiabroncsainak termékmenedzsere.

 

„A Vredestein szorosan tartja a kapcsolatot a nagy gumiabroncs-kereskedőkkel és a veteránautós klubokkal, hogy feltérképezze a különböző méretű youngtimer abroncsok iránti keresletet. Többek között olyan népszerű márkák kerültek a látókörünkbe, mint a Porsche, a Jaguar, a Mercedes-Benz, a BMW vagy az Alfa Romeo.” – magyarázta Sala.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.