2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nagy lehetőség – középiskolásoknak — A jövő társadalmi innovátorai – A dolgok internete

3 perc olvasás

image3_20.jpgRendkívüli, ingyenes képzési lehetőséget kínál középiskolásoknak a United Way Magyarország „Vedd a kezedbe a jövődet!” programja. A mai igényeknek megfelelő, munkaerőpiacon keresett tudást ún. vállalkozói klubokban szerezhetik meg a jelentkező diákok úgy, hogy mentorok segítségével dolgoznak saját projektjeiken. A kis létszámú, hatékony csapatokat két témakör köré szervezik: „A jövő társadalmi innovátorai” és „OkosVilág – A dolgok internete”.

A United Way Magyarország olyan lehetőséget kínál a diákoknak, amely túlmutat a megszokott középiskolai tananyagon. A két, jövőbe tekintő témakörben a résztvevők saját ötleteiket fejlesztik a gyakorlatban is megvalósíthatóvá. A több mint 4 hónapon át tartó közös munkában szakmai mentorok segítségével jutnak el az ötlettől a komoly üzleti tervig. Megismerik  és megtanulják alkalmazni a „Design Thinking” módszert, korszerű vállalkozásokat látogatnak meg, és fejlesztik mindazokat a készségeket, amelyek a korszerű projekt-építéshez szükségesek. A programban való részvétel ingyenes.

Az idei őszi-téli kurzus két témaköre:

A jövő társadalmi innovátorai: A társadalmi vállalkozások olyan európai szinten is újszerű megoldásokat nyújtanak különféle társadalmi problémákra, amelyek a segítő szándékot fenntartható módon ötvözik a vállalkozói szemlélettel. A társadalmi vállalkozók az üzleti fókusz mellett küldetéssel rendelkeznek, kreatívak, és folyton képesek a megújulásra. A projektek társadalmilag is hasznosak, de profitlehetőséget is nyújtanak a vállalkozásoknak.

OkosVilág, avagy a Dolgok Internete (IoT): A dolgok internete jelenleg a gazdasági növekedés egyik motorja, segítségével kényelmesebbé tehetjük az életünket, és megoldásokat találhatunk a bolygónkat érintő nagy problémákra is. A városok, vállalatok, gazdaságok és kormányok egyaránt egyre több IoT alapú szolgáltatást tesznek elérhetővé. Ebben a klubban a diákok fejlődését a vezető szakértők mellett designerek is segítik. Lehetséges témák: klímaváltozás; digitális technológiák az egészségügyben és gyógyászatban; okos autó, okos karkötő, okos lakás, okos város.

A vállalkozói klubok 2018. október elejétől 2019. január végéig tartanak. A program során a diákok hetente egyszer találkoznak a mentorokkal, közösen megbeszélt időpontban. A klub-foglalkozások október 6-7-én, a startup hétvége keretében kezdődnek. A program február elején, a nagyközönség előtt bemutatandó prezentációkkal zárul.

A programra szeptember 9-ig lehet jelentkezni. Részletes információk és a letölthető jelentkezési lap itt találhatók: http://www.unitedway.hu/vedd-kezedbe-a-jovodet/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.