Az Adecco 10 000 munkatársa kivonult az utcára, hogy munkahelyi tapasztalatot kínáljon a világ különböző pontjain élő fiatal tehetségeknek. Az egyik jelölt egy hónapon keresztül az Adecco vezérigazgatójaként próbálhatja ki magát.

 

Az Adecco 10 000 munkatársa kivonult az utcára, hogy munkahelyi tapasztalatot kínáljon a világ különböző pontjain élő fiatal tehetségeknek. Az egyik jelölt egy hónapon keresztül az Adecco vezérigazgatójaként próbálhatja ki magát.

 

A világ vezető HR-szolgáltatójaként az Adecco fellépett a fiatalok munkanélkülisége ellen, és beindította az Adecco Way to WorkTM program második ütemét:

– Április végén több mint 50 országban körülbelül 10 000 Adecco dolgozó, köztük a cégcsoport vezérigazgatója, Patrick De Maeseneire, és a felsővezetői csapat kivonult az utcára, iskolákat és egyetemeket meglátogatva. Az Adecco csapatok összesen körülbelül 800 kezdeményezés keretében ingyenes képzéseket és nyílt napokat tartottak, világszerte több mint 600 000 álláskeresővel megosztva a tippjeiket és a szakmai pályafutással kapcsolatos tanácsaikat.

– Továbbá 2014. május 31-ig a fiatal tehetségek az Adecco Experience elnevezésű

kezdeményezésben is részt vehetnek, amelynek keretében körülbelül 100 egyhónapos szakmai tapasztalatra lehet jelentkezni, sőt egy hónapra az Adecco vezérigazgatói posztját is meg lehet pályázni.

 

A fiatalok munkanélkülisége az egyik legsúlyosabb társadalmi probléma, amely a válság utáni felépüléssel küzdő gazdaságok számára világszerte komoly kihívást jelent. A hivatalos statisztikák rendkívül magas értéket mutatnak, ugyanakkor a nem megfelelő készségek és a vállalatok által már az frissen végzettektől is megkívánt munkatapasztalat hiánya miatt minden évben állások százai maradnak betöltetlenül.

 

Az Adecco úgy döntött, hogy a fiatalok számára nyújtott tanácsadással, képzésekkel és releváns szakmai tapasztalat kiépítését támogató munkalehetőségekkel tesz azért, hogy segítsen megszakítani az ördögi kört. Az Adecco Experience keretében május 31-ig az álláskeresők meglátogathatják a www.adeccowaytowork.com honlapot, ahol jelentkezhetnek az Adecco néhány fontos ügyfele által, a tartózkodási helyük szerinti országban meghirdetett egyhónapos állások valamelyikére. A gyártástól, a marketingen és a kommunikáción át, a humán erőforrás-gazdálkodásig körülbelül 100 izgalmas állás vár betöltésre.

A jelentkezéshez egy 30 másodperces videót kell feltölteni, amelyben a jelentkező arról mesél az Adecconak, hogy miben a legtehetségesebb. A jelentkezések és a videók az Adecco toborzási szakértőihez kerülnek a végső kiválasztási folyamat lefolytatása végett. A sikeres jelöltek július hónapban tölthetik majd be pozíciójukat. Az Adecco fizetést biztosít a fiataloknak, és egyben mindent megtesz azért, hogy az előrehaladásukat szolgáló és a szakmai fejlődésük szempontjából értékes tapasztalathoz jussanak ez idő alatt. A jelentkezési folyamat során a résztvevők egy egyedülálló lehetőséget is megragadhatnak: jelentkezhetnek egy hónapra az Adecco vezérigazgatói posztjára, amikor közvetlenül Patrick De Maeseneire, a cégcsoport vezérigazgatójának védnöksége alatt tevékenykedhetnek. A soha vissza nem térő lehetőség alkalmat ad egy jelölt számára, hogy bizonyítsa rátermettségét, tudását és tehetségét egy rendkívül nagy kihívást jelentő pozícióban.

www.adeccowaytowork.com

www.facebook.com/AdeccoWaytoWork

www.twitter.com/AdeccoWayToWork

 

A zürichi központtal működő Adecco Csoport a HR-megoldások nemzetközi vezető szolgáltatója. Mivel több mint 32.000 teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottja és több mint 5.400 irodája van a világ több mint 60 országában és területén, az Adecco Csoport széleskörű szolgáltatásokat nyújt, és több mint 700.000 kollégát köt össze több mint 100.000 ügyféllel minden nap. A felajánlott szolgáltatások széles kategóriákba esnek, így például ideiglenes munkaerő kiközvetítése, tartós munkaerő elhelyezése, kiszervezés, konzultáció és munkaerő leépítés. Az Adecco Csoport a Fortune Global 500 vállalat egyike.

 

Az Adecco Magyarországon 1991-ben alakult meg a svájci Adia leányvállalataként 7.5 millió forint alaptőkével, az Adia SA 90%-os és az Adia Ausztria 10%-os tulajdonrészével. Adecco néven 1997 óta, az ADIA és a francia ECCO globális fúziója óta működik. Irodái a teljes földrajzi lefedettség érdekében az ország minden régiójában megtalálhatóak Irodáik a teljes földrajzi lefedettség érdekében az ország minden régiójában megtalálhatóak. Budapesten található egy szellemi és vezetői munkaerőközvetítéssel, egy fizikai munkatársak kölcsönzésével és közvetítésével, illetve egy nemrég alakult, speciálisan irodai munkakörökkel foglalkozó irodájuk, valamint több ügyfélhez kihelyezett on-site irodájuk is. További telephelyek működnek Kecskeméten, Győrött, Gyöngyösön, Miskolcon és Székesfehérváron. Az évek során jelentősen kiszélesedett a cég szolgáltatási palettáját, ma már az emberi erőforrásokhoz kapcsolódó szolgáltatások széles körét biztosítják, legyen szó direkt keresésről, munkaerő közvetítésről, kölcsönzésről, vagy leépítési tanácsadásról. A cég 1996-ban az ISO 9002:1994 szabvány követelményeinek megfelelő minőségbiztosítási rendszert vezetett be, melyet 2002-ben az új, ISO 9001:2000. szabványnak megfelelően alakítottak át, ezzel is biztosítva partnereik számára az egyenletesen magas színvonalú

szolgáltatásokat.

 

www.adecco.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük