A május nem csak a jó idő hírnöke, de az esküvői szezon kezdete is. Mindig örömteli esemény, ha ilyen alkalomra vagyunk hivatalosak, de sokaknak egyben fejtörést is okoz, hogy mit adjanak ajándékba. A nászajándék egy kedves gesztus, ezzel fejezzük ki az örömünket, és köszönjük meg azt, hogy a pár megosztja velünk élete nagy napját.

 

A május nem csak a jó idő hírnöke, de az esküvői szezon kezdete is. Mindig örömteli esemény, ha ilyen alkalomra vagyunk hivatalosak, de sokaknak egyben fejtörést is okoz, hogy mit adjanak ajándékba. A nászajándék egy kedves gesztus, ezzel fejezzük ki az örömünket, és köszönjük meg azt, hogy a pár megosztja velünk élete nagy napját.

 

De milyen a jó ajándék? Mindenképp olyan, ami illik a pár életmódjához, de egyben tükrözi a mi személyiségünket is, hiszen így mindig szívesen emlékeznek ránk, és soha nem felejtik el, hogy tőlünk kapták. Még mindig a klasszikus nászajándékoknak örülünk a legjobban? Igen, egy stílusos kávégéppel is nagy örömet okozhatunk.

 

A TÁRKI a Nespresso megbízásából reprezentatív felmérést végzett a felnőtt magyar lakosság körében arról, hogy milyen típusú ajándéknak örülnénk a legjobban, amennyiben mi lennének az ifjú pár helyében, és ugyanezeket az ajándékokat szívesen adnánk-e meglepetésként, ha vendégként vagyunk hivatalosak.

 

Az eredmények az eddigi tradíciókat tükrözték: az 1000 fős lekérdezés után összesített válaszokból kiderült, hogy még mindig a klasszikus ajándékokat kedveljük a legjobban.

Az ajándékutalvány kiemelkedő sikert aratott, a válaszadók 77 százaléka szívesen venné, ha ezzel lepnék meg a nagy nap alkalmából. Ez az eredmény nem meglepő, hiszen az ajándékozott sokoldalúan fel tudja használni, ízlésének, szükségletének megfelelő tárgyra, szolgáltatásra válthatja be.

 

Népszerűek a külföldi és a belföldi utazások is, amiknek szinte egyforma, 63 és 66 százalékos arányban örülnének a megkérdezettek. Hiszen ki ne szeretne világot látni és kikapcsolódni? A kikapcsolódást azonban nem csak egy utazás, de akár egy csésze finom kávé is jelentheti. A válaszadók több mint hatvan százaléka (62%) ugyanis kifejezetten boldogan fogadna ajándékként egy szép és stílusos konyhai gépet, így egy kávégépet is, ami segít abban, hogy egy tökéletes feketével induljanak a reggelek, és ami egyben a lakás dísze. Szintén kedvelt ajándéknak számítanak a szórakoztató elektronikai cikkek és lakberendezési tárgyak.

 

És hogyan választanak ajándékot a magyarok, ha vendégként hivatalosak egy esküvőre? Általában aszerint, aminek maguk is örülnének. Így a „Milyen típusú nászajándékot adna szívesen?" kérdésre is a legtöbben (74%) azt válaszolták, hogy az ajándékutalvány mellett tennék le a voksukat. Második legnépszerűbb ajándék a konyhai gép, amit a kutatásban résztvevők 61 százaléka szívesen ajándékozna. Bár azt gondolnánk, hogy az utazások kiemelt helyen szerepelnek, ha meglepetésről van szó, de ha csak kicsivel is, a szórakoztató elektronikai cikkek és lakberendezési tárgyak előkelőbb helyen végeztek, 54, illetve 58 százalékkal.

 

A lakberendezés és a konyhai gépek már nem különülnek el élesen egymástól, így a Nespresso Red Dot díjas kávégépei (lásd: http://euroastra.hu/node/79083) nem csak a tökéletes kávéélményt biztosítják, de a lakás design elemeként is megállják a helyüket.

 

www.nestle-nespresso.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük