A Fővárosi Gázművek Zrt. támogatásával a beteg gyermekek hamarosan még jobb körülmények között gyógyulhatnak a Heim Pál Gyermekkórházban.

A Fővárosi Gázművek Zrt. támogatásával a beteg gyermekek hamarosan még jobb körülmények között gyógyulhatnak a Heim Pál Gyermekkórházban.

Dr. Bakonyi Tibor, a Fővárosai Gázművek Zrt. vezérigazgatója december 11-én nyújtotta át a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztésért Alapítványnak a társaság 5 millió forintos adományát.

A FŐGÁZ életében mindig központi elem volt a társadalmi szerepvállalás, az értékek megőrzésére való törekvés, azonban a múlt értékeinek megóvása mellett egyre nagyobb szerepet kap a jövő építésének és a felnövekvő generáció támogatásának gondolata is. E törekvés jegyében az idei évben a társaság partnereinek oly módon köszöni meg együttműködésüket, hogy Karácsony alkalmából nevükben tesz felajánlást a főváros legnagyobb ágyszámú, legszélesebb szakmai profilú gyermek gyógyintézetének támogatására. Az adomány összege a Fővárosi Gázművek székhelyével azonos kerületben működő, évente több mint hetvenezer gyermek ellátásról és kezeléséről gondoskodó kórház új belgyógyászati épülettömbjének létrehozásához járul hozzá. Az új épületszárny ünnepélyes alapkőletételére várhatóan 2008. januárjában kerül sor.

A társaság szintén társadalmi szerepvállalási tevékenysége keretében nyújt immár 7. éve támogatást a fűtéskorszerűsítési program néven ismertté vált kezdeményezéshez csatlakozó kerületekben élő, szociálisan rászoruló családok részére otthonuk korszerű, földgáz alapú fűtési rendszereinek kiépítéséhez.  Ugyancsak jelentős mértékű az a támogatás is, amelyet a FŐGÁZ a külön erre a célra indított együttműködéséhez csatlakozó önkormányzatok területén lévő társasházak alap- és felszálló gázvezetékeinek rekonstrukciós munkáit támogató alapoknak nyújt.

A programok elindítása óta a társaság több mint 200 millió forint támogatást nyújtott a rászorulók részére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük