A Nemzeti Színház az adventi hétvégéken közös ünnepi készülődésre várja a gyermekeket és a szülőket mézeskalácsillattal fűszerezve, vidám mesehősökkel, bábokkal tarkítva.

 

A Nemzeti Színház az adventi hétvégéken közös ünnepi készülődésre várja a gyermekeket és a szülőket mézeskalácsillattal fűszerezve, vidám mesehősökkel, bábokkal tarkítva.

 

Az „adventi mesevároda" ingyenes programjaira a négy adventi vasárnapon, 10 és 13 óra között kerül sor a színház Előcsarnokában és a Gobbi Hilda Színpadon.

A Babráldában lesznek kézműves foglalkozások, mézeskalács díszítés, karácsonyi díszek, képeslapok gyártása, megismerhetnek két, régi kézműves mesterséget is, a gyertyamártást és a papírmerítést. Betlehemesek jönnek Nógrádból, Derecskéről és Budajenőről a karácsonyi történet megjelenítésére. A Mesezsebben a Nemzeti Színház művészei olvasnak mesét, a Gobbi Hilda Színpadon mesejátékot láthatnak a Magyar Népmese Színház, Pályi János és a Bábakalács Bábszínház előadásában.

A program ingyenes!

 

Az ADVENTI mesevároda e heti programja:

 

2013. december 1. vasárnap

10:00-12:00  KÉZMŰVES műhelyek A BABRÁLDÁKBAN,a földszinti előcsarnokban

Az ünnep édes perceire készülve: mézeskalács díszítés Tószegi Judit mézműves vezetésével

Karácsonyi készülődés: karácsonyi díszek készítése csuhéból, papírból, fémlapból. Foglalkozásvezető: Bodnár Kata, a Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusa.

KÉZMŰVES játszóház: gyertyamártás, papírmerítés a Hagyományok Háza kézműves oktatói vezetésével. Foglalkozásvezetők: Borbényi Éva, Dobi Pál, Benedek Krisztina    

 

10:30  Nógrádi BETLEHEMES játék a földszinti előcsarnokban, a főbejárattal szemben

 

11:00  MESEZSEB -a Gobbi Hilda Színpad előcsarnokában

11:00 Tenki Réka és Fehér Tibor, a Nemzeti Színház színészei mesét olvasnak fel.

11:15 Közös adventi énekelgetés kis mesével, sok-sok zenével Farkas Tünde énekes vezetésével.

 

12:00 Hetvenkedő János – A Magyar Népmese Színház előadása a Gobbi Hilda Színpadon

 

10:00-12:00  Gyermekkönyvek vására a LITEA könyvesbolt kínálatából és gyermekkönyv illusztrátorok kiállítása az első emeleti előcsarnokban.

 

http://nemzetiszinhaz.hu

 

Lantai József