A NETvisor Zrt 58 millió forint uniós támogatást nyert a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása" című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 130 millió forintos összköltségvetést meghaladó fejlesztés során teljesen új szemléletű, az infokommunikációs hálózatok üzemeltetését támogató rendszer került kialakításra.

A NETvisor Zrt 58 millió forint uniós támogatást nyert a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása" című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 130 millió forintos összköltségvetést meghaladó fejlesztés során teljesen új szemléletű, az infokommunikációs hálózatok üzemeltetését támogató rendszer került kialakításra.

A most lezárult projekt célja az üzemeltetés-támogató rendszerek működésének egységesítése volt. Az egységesítés két szálon valósult meg. Az egyik szálon a menedzselő rendszerek vizuális megjelenítését támogató Canvas vizualizációs keretrendszer fejlesztése került megvalósításra. Ez a megoldás összetett hálózatok struktúráját jeleníti meg. A másik szálon pedig egy egységes menedzsmentportál (más néven: műszerfal vagy angolul: dashboard) került kialakításra, amely jelentősen megkönnyíti a rendszerek felügyeletét. A két fejlesztés együttesen biztosítja az eddig különálló négy NETvisor termék felhasználói felületének integrációját, valamint a kialakított műszerfal lehetőséget biztosít más gyártók további üzemeltetés-támogató szoftver termékeinek integrációjára is.

 

„Jelentős elemmel bővül a NETvisor kínálata a projekt eredményeként, az egységes, integrált rendszer segít áthelyezni a hangsúlyt a rendszerüzemeltetés támogatásról a szolgáltatás-szemléletű üzemeltetés támogatásra" – mondja Rózsa Gábor, a NETvisor üzletágigazgatója. „A meglevő megoldásokat egy integrált, jól átlátható és menedzselhető rendszerbe kapcsoló fejlesztés iránt határozott érdeklődést tapasztalunk ügyfeleink részéről, megvan az igény az üzleti folyamatok hatékonyabb és közvetlenebb támogatására. A megoldás elsődleges célcsoportja a nagy távközlési szolgáltatók és pénzintézetek. Örömmel tölt el, hogy a fejlesztést komolyabb zökkenők nélkül, a határidők és a költségvetés tartásával tudtuk lezárni, és mostantól egy új, értékes termék is szerepel a NETvisor portfoliójában" – tette hozzá.

 

A NETvisor fejlesztései olyan folyamatosan fejlődő termékekben öltöttek testet, amelyek komplex infokommunikációs rendszerek üzemeltetését támogatják. Ilyen az infokommunikációs hálózatok feltérképezését megvalósító IP Explorer, a műszaki nyilvántartásért felelős NETinv, az átfogó teljesítmény monitorozását végző PerformanceVisor és a szolgáltatás minőség menedzsmentet támogató SLA Suite. E termékeket már számos ügyfelénél használják sikeresen, van, a világ több mint 40 országában. Természetes fejlesztési lépés volt a NETvisor részéről, hogy – a mai kor követelményeinek megfelelően – ezek az üzemeltetés támogató eszközök egy műszerfal felületről elérhetők legyenek. Ez adta az alapját a projekt tárgyát képző szolgáltatás szemléletű üzemeltetés támogató rendszer kísérleti fejlesztésének.

 

 

A NETvisor egyik fontos tevékenysége az innovatív infokommunikációs szolgáltatás felügyeleti termékek fejlesztése. Ezt a tevékenységet a kiemelkedő szakértelem, a modern szoftver-paradigmák követése és a minőség-orientált fejlesztési technológiák alkalmazása jellemzi.

 

 

A projekt megvalósításának eredményeként olyan szolgáltatás-szemléletű üzemeltetés támogató megoldás jött létre, amelynek bevezetésével a NETvisor ügyfelei olyan előnyökhöz juthatnak, melyeket az ő megrendelői, a szolgáltatások tényleges végfelhasználói is pozitív változásként érzékelhetnek. Csak néhány, a várható előnyök közül: a vállalatok vezetői tapasztalhatják, hogy az informatikai szolgáltatások minősége javul, a komplex infokommunikációs rendszereik üzemeltetési költsége csökken, az IT szolgáltatások teljesítése automatikusan mérhető és ellenőrizhető, az ügyfeleik elvándorlása csökken. A NETvisor a fejlesztéssel piaci pozíciójának további erősödését tűzte ki célul, és reméli, hogy új munkahelyeket teremthet.

 

A NETvisor Zrt. informatikai és kommunikációs rendszerek tervezésére, létrehozására, értéknövelt informatikai szolgáltatási rendszerek megvalósítására, és szolgáltatások nyújtására specializálódott rendszerintegrátor.

 

A NETvisor 1998-as megalakulása után gyorsan vált Magyarország egyik vezető informatikai menedzsment megoldás szállítójává. Ezt a pozíciót azóta is számos országos méretű és nemzetközi informatikai és távközlési infrastruktúrával rendelkező ügyfélnél megvalósított komplex és kihívást jelentő projektek figyelemre méltó sorozata erősítette meg. A NETvisor mindig élen jár a legújabb technológiák megismerésében, új megoldások megalkotásában és alkalmazásában és Magyarországon piacvezető az IT szolgáltatás felügyelet területén.

www.netvisor.hu