2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

AEO tanúsítvány kapott a Praktiker

3 perc olvasás
<p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/64399"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_144.jpg" border="0" width="286" height="84" /></a></span></p><p>Elismert, biztonságos és védett partnerként fognak tekinteni az Európai Unió 27 tagállamában a Praktiker magyarországi leányvállalatára, miután a cég megkapta az AEO tanúsítványt. Hazánkban mindössze 246 vállalat rendelkezik hasonló nemzetközi minősítéssel.

 images 144

Elismert, biztonságos és védett partnerként fognak tekinteni az Európai Unió 27 tagállamában a Praktiker magyarországi leányvállalatára, miután a cég megkapta az AEO tanúsítványt. Hazánkban mindössze 246 vállalat rendelkezik hasonló nemzetközi minősítéssel.

 images 144

Elismert, biztonságos és védett partnerként fognak tekinteni az Európai Unió 27 tagállamában a Praktiker magyarországi leányvállalatára, miután a cég megkapta az AEO tanúsítványt. Hazánkban mindössze 246 vállalat rendelkezik hasonló nemzetközi minősítéssel.

AEO tanúsítványt kapott a Praktiker magyarországi leányvállalata egy több hónapos előkészületi fázis, valamint egy részletekbe menő átvilágítást követően, aminek keretében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei auditálták a barkácslánc ügyviteli, pénzügyi és IT rendszereit, a logisztikai folyamatokat, de a biztonsági szolgálat működését is. A vámjogi tanúsítványnak köszönhetően a Praktikernek lehetősége van arra, hogy például a vámhatóság fizikai jelenléte nélkül, naponta szabad forgalomba helyezhesse, illetve felhasználhassa az importált termékeket. Az AEO tanúsítványhoz kapcsolódó import áfa önadózási engedély révén a Praktiker nem elhanyagolható finanszírozási könnyítést szerzett. A Praktiker a jövőben egyszerűbben hozzájuthat bizonyos vámhatósági engedélyekhez, és a szükséges fizikai- és okmányalapú ellenőrzések száma is csökkenhet. A Praktiker bekerült egy közös uniós adatbázisba is, ami kiindulási alapja az egész EU-ra kiterjedő, a legjobb gyakorlatot követő és elsőbbséget élvező beszállítói adatbázisnak.

A Praktiker kizárólag saját alkalmazottainak munkájával, külső szakértők és fizetett tanácsadók bevonása nélkül, az AD Intrade és a vámhatóság auditorainak útmutatásai alapján érte el az AEO tanúsítványt, amelynek köszönhetően elismert, biztonságos és védett partnerként fognak a cégre tekinteni az Európai Unió ellátási láncolatában. Hazánkban jelenleg 246 cég rendelkezik az AEO tanúsítvány valamilyen formájával.

Az AEO (Engedélyezett Gazdálkodó) programot a Közösségi Vámkódex hozta létre abból a célból, hogy egyensúlyt teremtsen a növekvő biztonsági elvárások és a megbízható kereskedők számára nyújtott vámkönnyítések között. Az Engedélyezett Gazdálkodó olyan gazdasági szereplő, amelyet a vámhatóság hivatalosan megbízhatónak minősített az Európai Közösségen belül – a tanúsítvány típusától függően – vámmal, logisztikával, humánerőforrással, pénzüggyel, biztonsággal, információs technológiával, anyagkezeléssel, gyártással és értékesítéssel kapcsolatos gazdasági műveletekre nézve a vámeljárások során. Az AEO tanúsítvány segíti az átláthatóságot és az egyenlő elbánást a gazdasági szereplőknek az Európai Unió 27 tagállamában.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.