2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Akadálymentesít a Praktiker

3 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/44329"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/MOA_4095_thumb.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p>Kísérőket biztosít a látássérültek számára áruházaiban a Praktiker országszerte. Két évvel ezelőtt vezette be a szolgáltatást a barkácslánc a Fehér Bot napján. A kezdeményezés mintegy 36 ezer embernek könnyítheti meg az életét, ennek ellenére más áruházlánc még nem csatlakozott a felhíváshoz.

  moa 4095 thumb.thumbnail

Kísérőket biztosít a látássérültek számára áruházaiban a Praktiker országszerte. Két évvel ezelőtt vezette be a szolgáltatást a barkácslánc a Fehér Bot napján. A kezdeményezés mintegy 36 ezer embernek könnyítheti meg az életét, ennek ellenére más áruházlánc még nem csatlakozott a felhíváshoz.

  moa 4095 thumb.thumbnail

Kísérőket biztosít a látássérültek számára áruházaiban a Praktiker országszerte. Két évvel ezelőtt vezette be a szolgáltatást a barkácslánc a Fehér Bot napján. A kezdeményezés mintegy 36 ezer embernek könnyítheti meg az életét, ennek ellenére más áruházlánc még nem csatlakozott a felhíváshoz.

moa 4136 thumb.thumbnailMagyarországon csaknem 36 ezer látássérült embernek jelent nehézséget a bevásárlás, ők azok, akik csak segítséggel tudnak hozzájutni a mindennapos árucikkekhez. Általában a legközelebbi, megszokott üzleteket járják, ahol biztos segítségben bízhatnak.

moa 4175 thumb.thumbnailA Praktiker két évvel ezelőtt, a Fehér Bot napján indította el kezdeményezését, hogy személyi kísérőket biztosít a látássérültek számára is. Azóta más áruházlánc nem csatlakozott a kezdeményezéshez. A Praktiker tudatosan választotta azt a megoldást, hogy nem sípoló rendszert, vezetősávokat vagy Braille-írást használó polccímkéket használnak, ugyanis a legjobb megoldásnak továbbra is a közvetlen emberi segítségnyújtást tartják.  

moa 4229 thumb.thumbnailAz elmúlt két esztendőben elsősorban szerszámokat, a fürdőszoba kellékeit, illetve a főzéshez, takarításhoz nélkülözhetetlen eszközöket keresték azok a látássérültek, akik igénybe vették a Praktiker támogatását. Tapasztalatok szerint a látássérültek sokáig elkerülték a nagy áruházakat, hiszen a hatalmas térben és a több tízezer árucikk között sokszor még a látó emberek is nehezen igazodnak ki. A látássérültek érdekvédelmi szakemberei szerint azonban a látássérültek között is igény mutatkozik a barkácsáruházak széles kínálatára és kedvező áraira, ugyanis a vakok és gyengénlátók is szeretnek barkácsolni, otthont szépíteni.

moa 4275 thumb.thumbnailA felajánlás értelmében a Praktiker a Magyar Vakok és Gyengénlátók Szövetsége számára átadta az áruházvezetők névsorát és telefonszámait, hogy a látássérültek mindig személyesen tudjanak segítséget kérni a Praktikertől. Az áruházvezető feladata, hogy kijelölje azt a Praktiker dolgozót, aki képzettsége és személyisége alkalmas arra, hogy körbevezesse a látássérültet az áruházban. A bevásárlás során a Praktiker alkalmazottai több terméket és megoldást kínálnak, a végső döntést mindig a vásárló hozza meg.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.