A röpködő mínuszok ellenére is volt jónéhány családnak kedve kiruccanni az állatkertbe a hétvégén is, sőt a Mackófesztivál http://www.zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2017-02-02-mackofesztival

A röpködő mínuszok ellenére is volt jónéhány családnak kedve kiruccanni az állatkertbe a hétvégén is, sőt a Mackófesztivál http://www.zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2017-02-02-mackofesztival

vonzani fogja csütörtöktől a brummogva érkező "bocsokat"is. Őket  tizennégy esztendős korig ingyen beengedik, csak a nagyobbacska brumiknak és a  felnőtt mackóknak és dörmögiknek kell jegyet vásárolniuk. A Varázshegy állatbemutatója, 3D-s filmjei és sokoldalú kiállításai, a Pálmaház a földrészek állatait felidéző világával, akváriumával, a sok kis állatház mind-mind átmelegedési lehetőséget biztosít, és csak alig kell kitenni lábunkat a metsző hidegbe, máris belecsöppenünk egy újabb csodába. Rácsodálkozunk például arra, hogy a tigris milyen jót tud szundikálni  a havon.

 

Amit viszont a éves mackófesztiválkor sem hagyjunk ki, az az állatbemutató, mely a legkomorabbak arcára is mosolyt csal, és vidáman távozik a hallgatósággal, köztük az ámuló meg bámuló, csacsogó és lelkendező  apróságokkal. Mindez az állatokat testközelből bemutató gondozóknak köszönhető, akik kiváló humorérzékükkel még azokat az edzett állatkertbe járókat is megkacagtatják, akik már ismerősen forognak a bemutatón. Ám még ezeknek is újdonság lehetett az – hacsak nem hetente járnak állatlesre -, hogy  a kis kedvenc, Bendegúz, aki mellesleg egy jóképű görény (korántsem görény), egy csőszerűen egymásra hajlogatott labirintusban szedi a lábát az elejétől a végéig, aztán ismét, mert Tamás igen cselesen a cső végét ismét a  startponthoz illeszti, aztán jön csak a "garázsmenet", azaz a ketrec. Persze Bendegúzt "negyvenszer fel kellett húzni ehhez" – tudtuk meg a receptet. Mindez  Bendegúz mindenkinek "névre szóló" személyes bemutatkozása után történik. A bemutatkozás:  odaviszi Tamás a nézőkhöz az igen hajlékony Bendegúzt (nem látjuk a hideg vérű csirkegyilkost benne), hogy megsimogathassák. Aztán kiderül hamar, hogy vannak ennek "játékszabályai", azaz " kesztyűben a simogatás nem ér" – mondja az egyik kisiskolásnak, majd tanácsolja, hogy "szagold meg akkor"… De nem csak ez a befejező szám nevetteti meg a nagyérdeműt, hanem István is, aki a Mexikó környékéről származó  Harris héjával ismerteti meg az érdeklődőket. Kiderül, hogy Harriséknél nagyon érdekes rendszer működik, jól:  a tojónak (mondhatnánk talán  "amazonnak" is) egyszerre öt (!) férje is lehet. A jutalomfalatért a fejek felett elegánsan ellejtő héja elől még a kobakokat sem kell behúzni – nyugtat meg István -, hiszen a héja a kaktuszokat is kikerüli… Aztán a szuper bónusz táplálék, az egér kerülve terítékre megismerteti a Harris héja filozófiáját: vadásszunk együtt (egyetlen a héják között), de egyedül falom be az elejtett zsákmányt.  Még kilóg az egérke farka a csőréből, de már a kell a következő…nehogy a másik is hozzájusson.

Az állatbemutató  mostanában 11 órakor kezdődik, de ezt ellenőrizzük le mindig az aktuális állatkerti térképet is tartalmazó szórólapon. Jó szórakozást! Akár a jövő héten.

Bodrog Beáta

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük