2009. december 15-én nagy nap virradt  a 2009-es Kärcher nyereményjáték nyertesére,  a cég biatorbágyi szerviz- és kiskereskedelmi telephelyén átadták számára  a fődíjat jelentő  Kärcher-Mini Cooper gépkocsit. 

 

2009. december 15-én nagy nap virradt  a 2009-es Kärcher nyereményjáték nyertesére,  a cég biatorbágyi szerviz- és kiskereskedelmi telephelyén átadták számára  a fődíjat jelentő  Kärcher-Mini Cooper gépkocsit. 

A nyereményjáték indítéka egy kerek évforduló volt; ebben az évben emlékezik meg a tisztítóeszközöket gyártó és forgalmazó cég sikertermékének,  a hordozható magasnyomású mosókészüléknek 25 évvel ezelőtti  gyártásba helyezéséről.

Az évfordulóra időzített Kärcher-nyereményjáték keretében több, mint 900 jubileumi gépet értékesítettek kereskedelmi partnereik,  s a sorsoláson is résztvevő nyereményszelvények száma bizonyítja a Kärcher iránt megnyilvánuló érdeklődést.

Juhász Tamás , a Kärcher Hungária Kft.  ügyvezető igazgatója elmondta,  a nagynyomású gépekhez kapcsolódó nyereményjáték-kártyát mintegy 300-an küldték vissza, közülük került ki az idei nyertes, a budapesti Sárdy Zoltán vállalkozó, a távközlési technikával foglalkozó Net-Micro Kft.  ügyvezetője, aki 6-7 éve ügyfele a  Kärchernek. 

A következő évi nyeremény-játékban már nem csak egyetlen termékhez fűződik majd a játékjog, általánossá teszik, hogy szélesedjen a játékban résztvevők száma.

A Kärcher cég pályafutását, sikertörténetét a magyarországi leányvállalat, a Kärcher ügyvezető igazgatója és Fejér Tibor szervízvezető ismertette. 

A cégalapító Alfred Kärcher  sváb feltaláló és vállalkozó volt, aki a németországi Württemberg iparosításában már a kezdetektől jelentős szerepet vállalt,  olyan nagy nevekkel egy sorban, mint Robert Bosch, Gottlieb Daimler és Grafen Zeppelin.  Szorgalom, ötletek, találékonyság és a megvalósításban kifejtett töretlen erőfeszítések jellemezték mindannyiukat.  Visszaemlékezők szerint Kärcher  különösen találékony volt, amikor kísérletekről volt szó, újabb  és újabb ötletei vezérelték.  Kezdetben,  a 30-as évek elején, a merülő fűtőtest-berendezésekre specializálta magát, különös tekintettel a sóolvasztó kemencékre.  A kikísérletezett könnyűfém-edző medencéből, az úgynevezett „Kärcher-sófürdőkemencé"-ből sikertermék vált,  1945-ig 1.200 példányát állították elő.

1940-re  az Alfred Kärcher gépgyár  tágas épületekből álló gyárlétesítménnyé nőtte ki magát, széles utcákkal, nagy raktárakkal.  Az építmények eredetileg elektromos ipari kemencék részére épültek, egyedi szabadalom alapján.

A cégvezető nem érte meg számos találmányainak eredményét,  de 1959-es halála után ötletei a céget jelképező márkában éltek tovább.   A cégnél a fűtőberendezésektől a magasnyomású mosókig készültek a szabadalmas gyártmányok, a fűtési rendszerek, mind alapvetően a nagynyomású technológiára épülve.

Az első forróvizes magasnyomású mosó létrehozásának ötlete is innen származik.  A letisztult gyártmánysor és annak következetes fejlesztési egyöntetűsége adja meg a Kärcher arculatát.  A francia napilap, a "Le Figaro"  ennek nyomán sorolta a Kärchert a 3. évezred 5 legjobb márkája közé.

A cégnél a minőség mellett különös súlyt helyeznek a formatervezésre, ennek sikerét jelzi a 70-nél is több nemzeti és nemzetközi formatervezési díj.  A Kärcher készülékek egyesítik a funkcionalitást és a tetszetős külsőt. Több mint 260 szabadalma és ipari mintája van a cégnek, a vállalat innovációs erejét jelzi, hogy a forgalom több mint 70 %-át azok a berendezések adják, melyek maximum 4 évesek.  A Kärcher átlagon felüli mértékben költ a termékfejlesztésre, 280-nál több mérnök és technikus dolgozik a problémák újszerű megoldásán.  A Kärcher volt az első cég, amely ebben az üzletágban megszerezte a  DIN EN ISO 9001 minősítést.

A kiváló minőségű termékek előállítását széleskörű minőségmenedzsment szolgálja, amely minden gyártási folyamatot hiánytalanul és folyamatosan felügyel,  a piackutatástól egészen a környezetvédelemig.

A kutatásokból nyert tudást a Kärcher konzekvensen az élenjáró, piacérett termékekbe fekteti, jelzi ezt , hogy a cég

világelsőként állított elő

-hordozható magasnyomású tisztítóberendezéseket magán felhasználók részére,
-akkumulátoros kézi seprőt, és intelligens, önálló takarítórobot háztartási célokra,
-helytakarékos „tank a tankban" rendszert a súroló-szívó takarítóberendezéseknél,

-nagynyomású, érintés és kefe nélküli automata járműmosó berendezést.

Élenjáró minőség és technológia jelzi a Kärchert világszerte a tisztítás-rendszerek, takarító berendezések és szolgáltatás területén, a szabadidőben, a háztartási, kisipari és nagyipari felhasználásban.  Tisztítástechnológiával foglalkozó szakvállalatként, Európában egyedülálló módon, minden tisztítási problémára megoldást kíván nyújtani.   Fejlesztéseit, gyártásmenetét a magánfelhasználók és az ipari ügyfelek igényei szerint alakította. 

Világszerte  41 országban 6.845 munkatársat foglalkoztat, a gyártás Romániában, Olaszországban és az Egyesült Államokban zajlik.  A Kärcher  mintegy  40 ezer  szerviz-partnere több mint 160 országban munkálkodik a vonatkozó szervizszolgáltatásban.

A ház és kert körüli munkálatokhoz 1984-ben volt először lehetőség magasnyomású mosó használatára. Figyelemreméltó az ár és víznyomás arányának fejlődése: az ár az utóbbi 25 évben átlagosan 40%-kal csökkent, míg a készülékekben alkalmazott nyomás 245%-kal nőtt.   A  K 5.55 Jubilee  jelzésű, jubileumi kiadású magasnyomású Kärcher mosókészülék 135 bar nyomással dolgozik (ára az elérhető kategóriába sorolható Magyarországon is,  79.900,Ft).

A globális jelenlétű, de továbbra is családi tulajdonú cég tudatában van társadalmi felelősségének;  nagynyomású technológiájával évek óta világszerte támogatja a kulturális emlékművek restaurálási munkálatait.  A lista átfogó:  a new-yorki Szabadság szobor,  a Krisztus szobor Rio de Janeiroban, a Brandenburgi kapu Berlinben és a Kolonádok Romában, valamint a Rushmore elnökfejek.  A nagy Közép-Kelet-európai árvizek után számos iskolát, otthont, templomot, kastély és magánházat szabadított meg a kosztól és iszaptól.

A magyarországi eredmények
2008-ban a Kärcher  100%-os tulajdonú magyarországi leányvállalata sikeres üzleti évre tekinthet vissza, kiforrott, jóminőségű terméksora révén a recesszió kevésbé érintette, mint konkurenseit.  

Specialitása a piacon, hogy száraz-tisztító és kocsimosó technológiát egyaránt tud kínálni, emellett az ipari nagyfogyasztókat (35%-ban) és a háztartásokat (65%-ban) egyaránt üzletfelei közé sorolhatja. Termékeit áruházakban és más viszonteladókon keresztül, ill. a biatorbágyi üzletben közvetlenül is értékesíti.

A terméksor, az ügyvezető megfogalmazása szerint, a prémium kategóriába sorolható, az elmúlt évben elért  forgalomnövekedés több, mint 17,5% volt.  Biatorbágyi székhelye mellett a Kärcher Magyarországon több mint 200 értékesítési hellyel képviselteti magát, 1,85 milliárd éves bevétele növekvő tendenciát mutat.  A magasnyomású mosók piacán a Kärcher 80% feletti részesedéssel bír.

A Kärcher  közép-kelet-európai központja Bécsben van, a hazai leányvállalat kizárólag magyarországi forgalmazást végez, a kiterjedt hazai piac még további növekedési lehetőséget jelent számukra.  A 20 főnyi hazai csapat jól összeforrt, a recesszió állományi változást nem hozott számukra.

Ízelítő a készülékekből:

A Kärcher terméksorának háztartási tisztító- és ápoló készülékei:

Porszívók, vízszűrős porszívók, takarítórobotok, akkumulátoros seprűk, padlófényesítő, szőnyeg- és kárpit-tisztítók, nedves-száraz porszívók + tartozékok, porfelfogó szerkezet fúráshoz, gőztisztítók + tartozékok, gőzvasaló állomások, elektromos kézi ablaktisztító.

A Kärcher porszívók egyedi jellegzetessége az Easy Silder akadálymegkerülés:   360 fokban elforduló gyűrű révén a porszívó akadállyal való érintkezés esetén automatikusan továbbfordul az akadály körül, így kíméli a bútorokat és magát a porszívót.

A vízszűrős porszívó az allergiások kedvence:  a 4-fokozatú szűrőrendszerrel a kiszűrt port tartalmazó vizet egyszerűen kiönthetjük a lefolyóba.

A Kärcher RoboCleaner készülék teljesen önállóan, emberi beavatkozás nélkül tisztítja a padlót. Feladata végeztével infravörös vezérlője a töltőjéhez vezeti, ahol kiüríti a szeméttartályt és feltölti akkumulátorait. Mozgása közben érzékeli a lépcsőket is.

A  DDC 50  jelű porfelfogó készülék a falfúrás közben keletkező port fogja fel, porszívó használata nélkül. Önállóan feltapad a fúrni kívánt, bármilyen szokásos felületű falra.

Újdonság a gőzporszívó:  a készülék gőzzel tisztít, emellett képes nedves vagy száraz porszívásra. Vegyszert nem kell használni hozzá, allergiásoknak különösen ajánlott.

A Kärcher vasalóállomáshoz  tartozik a gőzelszívóval és gőzfúvással ellátott vasalóállvány, vele a kényes anyagú ruha is jól kezelhető, a beépített légfúvó lebegteti a vasalandó anyagot, hogy ne vasaljunk rá ráncot. 

http://www.kaercher.hu/
http://www.kaercher.at/
http://www.netmicro.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük